αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈξι συνήθειες που θα κάνουν τους άλλους να σε θαυμάζουν και να σε σέβονται

Έξι συνήθειες που θα κάνουν τους άλλους να σε θαυμάζουν και να σε σέβονται

Εάν έχεις ισχυρή προσωπικότητα, είσαι αφοσιωμένος σε αυτό που κάνεις και γεμάτος ενέργεια, οι άνθρωποι γύρω σου θα το παρατηρήσουν. Και είναι πιθανό να τους επηρεάσεις θετικά, αλλά και να τους κάνεις να σε σέβονται. Ποια είναι όμως τα στοιχεία που θα κάνουν τη διαφορά; Εδώ είναι 6 συνήθειες που θα κάνουν τους άλλους να σε θαυμάζουν και να σε σέβονται. Πόσες από αυτές έχεις;

1 | Κρατάς τον λόγο σου. Εάν κάνετε μια συμφωνία, να την τηρείτε. Αν υποσχεθείς να βοηθήσεις έναν φίλο, να κάνεις αυτό που είπες. Δεν χρειάζεται να είσαι τέλειος, αλλά είναι σημαντικό να κάνεις ό,τι καλύτερο μπορείς για να είσαι συνεπής. Αυτό μετράει, και οι άλλοι άνθρωποι σίγουρα το εκτιμούν!

2 | Βοηθάς τους άλλους, αλλά δεν γίνεσαι… χαλί. Ένα άλλο πράγμα χαρακτηρίζει τους αληθινά ισχυρούς ανθρώπους είναι ότι γνωρίζουν τη διαφορά ανάμεσα στο να βοηθούν και να… γίνονται χαλάκι. Είναι εκεί για τους άλλους όποτε είναι δυνατόν, αλλά ποτέ δεν αφήνουν τους ανθρώπους να τους πατούν ή να τους εκμεταλλεύονται. Απλώς κάνουν ό,τι μπορούν και προσφέρουν ένα χέρι βοήθειας όταν είναι δυνατόν. Οι γύρω σας, παρατηρούν ότι είστε χρήσιμοι αλλά όχι αφελείς και το σέβονται.

3 | Έχεις βρει τον «μεγάλο σκοπό» της ζωής σου. Αν έχεις βρει τον μεγάλο σκοπό της ζωής σου και εργάζεσαι για αυτόν, είναι επίσης πιθανό να προσελκύσεις τον θαυμασμό των άλλων. Εάν έχετε ήδη βρει τον σκοπό σας, άλλοι άνθρωποι σίγουρα το παρατηρούν και το θαυμάσουν. Αν δεν το έχετε κάνει, ίσως είναι μία καλή στιγμή να ξεκινήσετε σήμερα.

4 | Βρίσκεις ευκαιρίες μέσα στην κρίση. Είναι αλήθεια ότι τα τελευταία χρόνια έχουμε περάσει μέσα από αρκετές κρίσης. Εσύ πως λειτουργείς μέσα σε μία τέτοια περίοδο; Εδώ υπάρχουν δύο βασικές κατηγορίες ανθρώπων: Αυτοί που παραιτούνται, και εκείνοι που αναλαμβάνουν δράση δυναμικά. Φρόντισε να εισαι στην δεύτερη κατηγορία. Μην περιμένεις κάποιος άλλος να σε βοηθήσει ή να αναλάβει την ευθύνη. Βρες τις ευκαιρίες που προκύπτουν μέσα σε απρόβλεπτες εποχές.

5 | Αξιοποιείς την κριτική εποικοδομητικά. Ένα άτομο με ισχυρή προσωπικότητα, δεν παίρνει τίποτα προσωπικά. Και αξιοποιεί ακόμα και την κριτική ή τις «επιθέσεις». Το feedback είναι χρήσιμο, ακόμα κι αν είναι… επιθετικό. Επίσης οι ισχυροί άνθρωποι δεν ενδιαφέρονται να κερδίσουν έναν πόλεμο λέξεων ή να απαντήσουν σε κάποιον. Την ίδια στιγμή, αυτό μπορεί να φέρει κοντά σου και άλλους ανθρώπους, που θα εκτιμήσουν την ψυχραιμία με την οποία διαχειρίζεσαι τις καταστάσεις.

6 | Έχεις αυτοπεποίθηση, αλλά όχι υπερβολική. Ένα από τα κλασικά σημάδια ότι που δείχνουν ότι είστε ένα ισχυρό άτομο που οι άλλοι άνθρωποι δεν μπορούν παρά να θαυμάσουν, είναι ότι γνωρίζετε τη διαφορά μεταξύ αυτοπεποίθησης και… υπερβολικής αυτοπεποίθησης. Είσαι σίγουρος για τις δυνατότητες σου και περπατάς με το κεφάλι ψηλά, αλλά αποφεύγεις να καυχιέσαι και να αυτοπροβάλεσαι. Σας ενδιαφέρει η γνώμη των ανθρώπων για εσάς, αλλά ποτέ δεν βασίζετε την αυτοεκτίμησή σας σε αυτήν. Είστε ένα άτομο με αυτοπεποίθηση και ικανό, που σπάνια υπερεκτιμά τις ικανότητές του. Αυτό αυξάνει την εμπιστοσύνη και τον σεβασμό των ανθρώπων για εσάς.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα 3 πράγματα που έχει πάνω στο γραφείο του ο Bill Gates για να είναι πιο παραγωγικός

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

12 + 6 =