αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈξι συνήθειες που έχουν οι losers (και πως να τις αποφύγεις)

Έξι συνήθειες που έχουν οι losers (και πως να τις αποφύγεις)

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είσαι ένας… loser; Μην ανησυχείς, οι περισσότεροι από εμάς ήμασταν, σε κάποια φάση της ζωής μας. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα χαρακτηριστικά που διαθέτουν οι losers που μπορεί να αναγνωρίσετε ή όχι στον εαυτό σας. Τα καλά νέα; Μπορείτε 100% να τα ελέγξετε όλα και να αποφύγετε να είστε ένας τέτοιος τύπος.

Πολλές φορές τα social media ή τα ΜΜΕ μας παρασύρουν σε ένα λάθος ορισμό του loser ή του αποτυχημένου. Ας το ξεκαθαρίσουμε λοιπόν: Το να είσαι loser δεν έχει να κάνει με την εμφάνιση σου, την οικονομική επιτυχία σου ή την κατάσταση του γάμου/σχέσης σου. Αυτό που κάνει κάποιον loser είναι συνήθως χαρακτηριστικά προσωπικότητας που τον εμποδίζουν να φτάσει τις πραγματικές του δυνατότητες.

Αλλά πρακτικά, πως μπορείς να εντοπίσεις ένα loser; Εδώ είναι 6 συνήθειες που έχουν αυτοί οι άνθρωποι και είναι ικανές να τους σαμποτάρουν. Αν βλέπεις κάτι από αυτά στο εαυτό σου, τώρα ξέρεις τι πρέπει να αλλάξεις.

1# Κάνουν μόνιμα το θύμα. Είναι πιθανότατα το πιο σημαντικό points από όλα. Χωρίς εξαίρεση, κάθε loser έχει τη συνήθεια να παίζει αμείλικτα το θύμα. Είναι αλήθεια, ότι η ζωή μπορεί να είναι σκληρή και πολλές φορές άδικη. Το θέμα είναι ότι όταν πιστεύεις ότι δεν έχεις κανέναν έλεγχο πάνω στα πράγματα και ότι είσαι θύμα των καταστάσεων της ζωής, νιώθεις ανίσχυρος. Τα άσχημα πράγματα συμβαίνουν σε όλους, και ενώ, ναι, κάποιοι είναι πιο τυχεροί από άλλους, στο τέλος της ημέρας η επιτυχία σας εξαρτάται αποκλειστικά από το αν πιστεύετε ότι ελέγχετε τη ζωή σας. Το κλειδί είναι να καταλάβετε ότι το μόνο πράγμα που σίγουρα θα μπορέσετε να ελέγξετε είναι πώς αντιδράτε σε διάφορες καταστάσεις που προκύπτουν.

2# Τα παρατάνε συνέχεια. Είπαμε ότι η ζωή μπορεί να είναι τρομερή σκληρή μερικές φορές. Αποδεικνύεται ότι η ζωή είναι δύσκολη για όλους. Αυτό που κάνει τη διαφορά μεταξύ ενός επιτυχημένου ανθρώπου και ενός loser, είναι ότι ο πρώτος δεν τα παρατάει ποτέ. Η αποτυχία είναι ένα πικρό μάθημα και είναι OK να νιώθεις στιγμιαία απογοήτευση όταν αποτυγχάνεις κάτι. Ωστόσο, είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσουμε ότι ακόμη και οι πιο επιτυχημένοι άνθρωποι έχουν αποτύχει πολλές φορές! Γνωρίζατε ότι η J.K. Rowling απορρίφθηκε 12 φορές από διαφορετικούς εκδότες πριν βρει την επιτυχία; Φαντάζεστε να τα παρατούσε μετά τη δεύτερη ή την τρίτη απόρριψη; Δεν θα μπορούσαμε ποτέ να δούμε το φαινόμενο Harry Potter!

3# Αρνητικότητα. Η αρνητικότητα σε κρατά πίσω. Ωστόσο, οι περισσότεροι άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν το εύρος της δικής τους αρνητικότητας. Η κοινωνία μας έχει συνηθίσει τόσο πολύ να παραπονιόμαστε, που συχνά δεν το παρατηρούμε καν πια. Προσπαθήστε να περάσετε μια μέρα χωρίς να παραπονεθείτε για τίποτα, και θα παρατηρήσετε πόσο δύσκολο είναι! Οι νικητές στη ζωή το γνωρίζουν αυτό και κάνουν μια συνειδητή προσπάθεια να είναι λιγότερο αρνητικοί.

4# Ματαιοδοξία. Για την εμφάνιση μιλήσαμε νωρίτερα. Είναι φυσικό να θέλετε να φαίνεστε καλά για συγκεκριμένες περιστάσεις ή ακόμα και να εστιάζετε λίγο στην εμφάνισή σας κάθε μέρα. Ωστόσο, υπάρχουν άνθρωποι που δίνουν όλη τους την προσοχή στο πώς φαίνονται και κυρίως στο πώς φαίνονται στους άλλους. Αυτό το είδος συμπεριφοράς είναι στην πραγματικότητα το αντίθετο της ελκυστικής και μπορεί εύκολα να οδηγήσει σε ναρκισσισμό. Σκεφτείτε το: Οσο περισσότερο νιώθετε την ανάγκη να φαίνεστε όμορφοι και επιτυχημένοι στους άλλους, τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα να αισθάνεστε loser βαθιά μέσα σας.

5# Κουτσομπολεύουν. Είναι τρελό το πόσο φυσιολογικό είναι το κουτσομπολιό στις καθημερινές συζητήσεις. Δώστε προσοχή την επόμενη φορά που θα είστε σε μια κοινωνική συγκέντρωση και θα παρατηρήσετε ότι το κουτσομπολιό για τους άλλους είναι ένα κρίσιμο μέρος των αλληλεπιδράσεων. Πιθανότατα δεν υπάρχει κανείς που να μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν συμμετείχε ποτέ σε κουτσομπολιά. Αλλά ποιο το νόημα σε όλο αυτό; Στην πραγματικότητα, κανείς δεν είναι τέλειος και ο καθένας κάνει τα λάθη του. Αυτό σημαίνει ότι όλοι αξίζουμε να μας μιλούν πίσω από την πλάτη μας; Σίγουρα όχι. Μόνο οι losers αποκτούν αυτοπεποίθηση με το να μειώνουν τον άλλο.

6# Δεν βοηθούν αυτούς που έχουν ανάγκη. Δεν έχει σημασία τι κάνεις, όταν προσπερνάς κάποιον που έχει ανάγκη. Ενας καλός άνθρωπος πάντα θα σταματήσει και θα βοηθήσει. Οι losers δεν έχουν την ενσυναίσθηση που απαιτείται για να μπουν σε αυτό το είδος συμπεριφοράς, έτσι θα κοιτάξουν από την άλλη πλευρά όταν συμβαίνει κάτι κακό. Αυτό μπορεί να είναι ένα παιδί που κλαίει μόνο του δημοσίως επειδή έχασε τους γονείς του, ένα άτομο τραυματισμένο, μια ηλικιωμένη κυρία που προσπαθεί να διασχίσει το δρόμο ή κάποιος που χρειάζεται βοήθεια στο γραφείο. Προσπαθήστε να βοηθάτε τους ανθρώπους όσο περισσότερο μπορείτε.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × 3 =