αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈξι συνήθειες που έχουν οι πραγματικά χαρούμενοι άνθρωποι, από τις οποίες μπορούμε να μάθουμε όλοι κάτι

Έξι συνήθειες που έχουν οι πραγματικά χαρούμενοι άνθρωποι, από τις οποίες μπορούμε να μάθουμε όλοι κάτι

Τι κάνει τους ανθρώπους ευτυχισμένους; Ποια είναι η διαφορά μεταξύ ενός ευτυχισμένου ανθρώπου και ενός δυστυχισμένου ανθρώπου; Φαίνεται σαν μια δύσκολη ερώτηση να απαντηθεί, αλλά στην πραγματικότητα, είναι απλό: Οι συνήθειές τους, όπως λέει το αμερικανικό hackspirit.com.

Αυτό μάλλον είναι καλό. Γιατί σημαίνει ότι η ευτυχία είναι στα χέρια μας.

Αν θέλετε να είστε πιο ευτυχισμένοι, δείτε αυτές τις 6 συνήθειες των ευτυχισμένων ανθρώπων από τις οποίες μπορούμε να μάθουμε όλοι κάτι.

Είναι ευγνώμονες

Οι ευτυχισμένοι άνθρωποι δεν εκνευρίζονται για αυτά που δεν έχουν. Αντίθετα, είναι ευγνώμονες για αυτό που έχουν. Θα σας βοηθήσει όταν οι καιροί είναι δύσκολοι. Θα σας αποτρέψει από το να τα παρατήσετε μπροστά στις κακουχίες και να προχωρήσετε. Το να δείχνετε ευγνωμοσύνη θα σας βοηθήσει να πάρετε θετικές αποφάσεις και να είστε προνοητικοί σε κάθε βήμα προς την εύρεση της ευτυχίας.

Αποφασίζουν τι σημαίνει ευτυχία για αυτούς

Η ευτυχία φαίνεται διαφορετική για τον καθένα. Οι ευτυχισμένοι άνθρωποι έχουν αποφασίσει τι σημαίνει ευτυχία για αυτούς. Ο Rubin Khoddam PhD λέει ότι «ανεξάρτητα από το πού βρίσκεσαι στο φάσμα της ευτυχίας, κάθε άτομο έχει τον δικό του τρόπο ορισμού της ευτυχίας». Τόσοι πολλοί από εμάς κυνηγάμε τους ορισμούς… άλλων ανθρώπων για την ευτυχία. Για να βρείτε την ευτυχία, πρέπει να καθορίσετε τι σημαίνει για εσάς.

Δέχονται τα δύσκολα πράγματα στη ζωή τους

Οι ευτυχισμένοι άνθρωποι θυμούνται ότι η ζωή δεν είναι μόνο… πεταλούδες και ουράνια τόξα και ότι ουράνια τόξα. Άλλωστε, και οι πεταλούδες εμφανίζονται μόνο αφού μια κάμπια έχει περάσει από μια τεράστια μεταμόρφωση. Ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι που αναζητούν την ευτυχία θέλουν να φτάσουν στη διασκέδαση γρηγορότερα, δεν είναι πρόθυμοι να περάσουν μέσα από δυσκολίες. Τα εμπόδια είναι κομμάτι του δρόμου προς την επιτυχία.

Δοκιμάζουν νέα πράγματα

Δώστε στον εαυτό σας την άδεια να βγείτε έξω και να γνωρίσετε τον κόσμο γύρω σας. Δοκιμάστε κάτι νέο και θα δείτε τον εαυτό σας να είναι πιο ευτυχισμένος. Ο ψυχολόγος Rich Walker του Winston-Salem State University εξέτασε πάνω από 500 ημερολόγια και 30.000 αναμνήσεις γεγονότων και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι άνθρωποι που εμπλέκονται σε μια ποικιλία διαφορετικών εμπειριών είναι πιο πιθανό να διατηρήσουν θετικά συναισθήματα και να ελαχιστοποιήσουν τα αρνητικά.

Έχουν λίγες στενές σχέσεις

Δεν χρειάζεσαι 100 στενούς φίλους, αλλά χρειάζεσαι έναν ή δύο ανθρώπους στη ζωή σου που έχουν σημασία και που είναι εκεί για να σε βοηθήσουν να σε σηκώσουν όταν πέσεις. Αυτός μπορεί να είναι ένας σύζυγος, οι γονείς σας, ένας αδερφός ή ένας φίλος από την γειτονιά. Το να έχουμε μερικές στενές σχέσεις έχει αποδειχθεί ότι μας κάνει πιο ευτυχισμένους όσο είμαστε νέοι και έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει την ποιότητα ζωής και μας βοηθά να ζήσουμε περισσότερο. Θυμήσου και το άρθρο: Όσο πιο λίγους φίλους έχεις… τόσο πιο έξυπνος είσαι, λέει η επιστήμη.

Αγοράζουν εμπειρίες, όχι πράγματα

Οι ευτυχισμένοι άνθρωποι είναι ευτυχισμένοι επειδή δεν επικεντρώνονται σε υλικά αγαθά, αλλά αντιθέτως κατανοούν την αξία των εμπειριών. Μπορεί να έχετε την τάση να κατευθυνθείτε στο τοπικό… εμπορικό κέντρο όταν η ζωή γίνεται δύσκολη. Λίγο shopping therapy δεν έβλαψε ποτέ κανέναν, τελικά. Αλλά κάνει πραγματικά τους ανθρώπους ευτυχισμένους; Σίγουρα, μπορεί να έχετε μια γρήγορη λύση για ευχαρίστηση, αλλά ξέρετε όπως όλοι ότι η ευτυχία που προέρχεται από την αγορά πραγμάτων δεν διαρκεί. Αν νιώθετε την επιθυμία να ξοδέψετε χρήματα, ξοδέψτε χρήματα σε εμπειρίες. Θυμήσου και το άρθρο: Γιατί πρέπει να ξοδεύουμε τα χρήματα μας σε εμπειρίες και όχι σε πράγματα: Ένας καθηγητής ψυχολογίας δίνει την απάντηση.

 

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

12 − twelve =