αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈξι συνήθειες που έχουν οι πετυχημένοι άνθρωποι (και από αυτές μπορούμε να πάρουμε χρήσιμα μαθήματα)

Έξι συνήθειες που έχουν οι πετυχημένοι άνθρωποι (και από αυτές μπορούμε να πάρουμε χρήσιμα μαθήματα)

Τι διαχωρίζει μια ιστορία επιτυχίας από μια ιστορία αποτυχίας; Είναι βέβαιο ότι δεν είναι η τύχη. Οι μεγάλες αποφάσεις παίζουν τον ρόλο τους, αλλά δεν είναι μόνο αυτές.

Στην πραγματικότητα, είναι οι συνήθειες για τις οποίες δεσμεύεστε καθημερινά, που θα σας οδηγήσουν στο σωστό μονοπάτι. ‘Η στο λάθος μονοπάτι. Εδώ είναι λοιπόν 6 συνήθειες που έχουν οι πετυχημένοι άνθρωποι (και από αυτές μπορούμε να πάρουμε χρήσιμα μαθήματα).

Οι επιτυχημένοι άνθρωποι δρουν

Όλοι έχουμε δικαιολογίες που θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε στη ζωή. Κανείς δεν γεννιέται έχοντας μηδενικές δυσκολίες.

Ακόμη και ο γιος ενός πλούσιου μεγιστάνα που γεννήθηκε με ένα… ασημένιο κουτάλι στο στόμα του μπορεί να έχει πρόβλημα να κάνει φίλους ή ένα πρόβλημα υγείας που κάνει τη ζωή του δύσκολη. Ακόμα και οι διασημότητες νιώθουν μοναξιά- και έχουμε δει σταρ να αυτοκτονούν.

Αλλά οι επιτυχημένοι άνθρωποι δεν βρίσκουν δικαιολογίες. Βλέπουν τα χαρτιά που έχουν στα χέρια τους και παίζουν για το μέγιστο αποτέλεσμα.

Κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα ή μαθαίνουν κάτι από την αποτυχία. Το κάνουν, γιατί η ανάληψη δράσης είναι συνήθως ο πιο γρήγορος τρόπος για να επιλυθεί μια κρίση και να σταματήσει μια αλυσίδα αποτυχίας.

Οι δικαιολογίες χρειάζονται χρόνο και συνήθως καταλήγουν σε μια… χιονοστιβάδα χαμένου χρόνου και σε περαιτέρω δικαιολογίες.

Οι επιτυχημένοι άνθρωποι έχουν έναν σκοπό

Υπάρχει πολλή παραπληροφόρηση εκεί έξω στην κοινότητα αυτο-ανάπτυξης.

Οι coaches θα πουν στους πελάτες να είναι πιο «θετικοί». Η αλήθεια είναι ότι οι επιτυχημένοι άνθρωποι έχουν μόνο ένα βασικό κοινό: Μια φλεγόμενη ορμή για την επίτευξη του σκοπού τους. Βρες και εσύ τον δικό σου.

Οι επιτυχημένοι άνθρωποι χρησιμοποιούν το χρόνο τους αποτελεσματικά

Κανείς δεν είναι τέλειος και όλοι μας χάνουμε χρόνο που και που.

Οι επιτυχημένοι άνθρωποι το κάνουν λιγότερο. Αναβάλλουν λιγότερο, πιέζουν τον εαυτό τους πιο σκληρά και χρησιμοποιούν τον χρόνο τους πιο αποτελεσματικά από τον μέσο άνθρωπο.

Αυτό τους ξεχωρίζει, γιατί αν υπάρχει κάτι που κρατά πίσω την πλειονότητα των ανθρώπων, δεν είναι η κακή τύχη. Η πλειονότητα των ανθρώπων αναβάλλει τα πράγματα… για αύριο.

Γι’ αυτό μια από τις κορυφαίες συνήθειες των πολύ επιτυχημένων ανθρώπων από τις οποίες μπορούμε να μάθουμε όλοι είναι η ικανότητα να αναλαμβάνουν δράση και να μην καθυστερούν.

Οι επιτυχημένοι άνθρωποι απλώς αγνοούν το ατελείωτο… δράμα

Οι επιτυχημένοι άνθρωποι δεν τείνουν να δίνουν μεγάλη σημασία στο γενικό δράμα και δεν γκρινιάζουν πολύ. Σίγουρα νοιάζονται για τον κόσμο και τα σημαντικά γεγονότα που λαμβάνουν χώρα, αλλά δεν αφήνουν όλα αυτά να τους κρατήσουν πίσω.

Μια από τις πιο σημαντικές συνήθειες των επιτυχημένων ανθρώπων από την οποία επίσης μπορούμε όλοι να μάθουμε είναι η συνήθεια της κατευθυνόμενης προσοχής. Οι επιτυχημένοι άνθρωποι εστιάζουν.

Δεν αφήνουν τις άσκοπες φλυαρίες, τις φήμες και το δράμα να διακόψουν την πορεία τους.

Οι επιτυχημένοι άνθρωποι φροντίζουν το σώμα και το μυαλό τους

Οι επιτυχημένοι άνθρωποι ενδιαφέρονται για τον σκοπό τους και ξέρουν ποιος είναι, όπως είπαμε.

Προσέχουν όμως και τη δική τους ευημερία. Σέβονται τον εαυτό τους και έχουν τη συνήθεια να τρώνε υγιεινά, να ασκούνται και να σέβονται τα συναισθηματικά και ψυχολογικά τους όρια.

Δεν αφήνουν τους άλλους να τους παρασύρουν σε κάτι που δεν θέλουν να κάνουν. Και φροντίζουν να ξεκουράζονται αρκετά και να μπορούν να επικεντρωθούν πλήρως στο έργο τους.

Οι επιτυχημένοι άνθρωποι ενδιαφέρονται για τη σύνδεση με τους άλλους

Πολλοί επιτυχημένοι άνθρωποι δεν είναι… πολύ κοινωνικοί.

Μερικούς μπορεί ακόμη και να τους θεωρούν περίεργους ή «τρελούς επιστήμονες».

Αλλά έχουν μια κοινή δεξιότητα: Γνωρίζουν την αξία της δικτύωσης.

Ακόμη και τα πιο έξυπνα μυαλά μπορούν να προχωρήσουν πολύ πιο μπροστά συνεργαζόμενοι με άλλους που μοιράζονται το όραμά τους. Γι’ αυτό οι επιτυχημένοι άνθρωποι γνωρίζουν τη δύναμη της συνεργασίας.

Δεν αφήνουν τους άλλους να ελέγχουν την ευτυχία τους

Μερικοί επιτυχημένοι άνθρωποι είναι τυχεροί στην αγάπη, άλλοι όχι. Ένα κοινό τους σημείο, ωστόσο, είναι ότι δεν αφήνουν ποτέ τους άλλους να ελέγχουν την ευτυχία τους.

Ποτέ δεν αφήνουν τη φυσική επιθυμία για αγάπη να επισκιάσει το δικό τους αίσθημα αυτοεκτίμησης και την ορμή τους να επιτύχουν και να εκπληρώσουν τους στόχους τους.

Οι επιτυχημένοι άνθρωποι συνηθίζουν να εκτιμούν τον εαυτό τους. Και όλοι θα μπορούσαμε να μάθουμε πολλά από αυτό!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Θέλεις να γίνεις πλούσιος; Τότε κάψε τις πιστωτικές κάρτες σου»: Εξηγεί ένας αυτοδημιούργητος δισεκατομμυριούχος

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × 5 =