αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈξι συμπεριφορές που πρέπει να αφήσεις πίσω αν θες να αλλάξεις την ζωή σου τώρα

Έξι συμπεριφορές που πρέπει να αφήσεις πίσω αν θες να αλλάξεις την ζωή σου τώρα

Αισθάνεστε κολλημένοι στη ζωή σας; Χρειάζεστε μια αλλαγή; Τα καλά νέα είναι ότι δεν χρειάζεται να κάνετε τεράστιες κινήσεις. Μερικές φορές, είναι οι μικρές τροποποιήσεις που κάνουν τη μεγάλη διαφορά και το να αποχαιρετήσεις ορισμένες συμπεριφορές σου είναι ένα εξαιρετικό σημείο για να ξεκινήσεις.

Ας ρίξουμε μια ματιά σε 6 κακές συνήθειες που μπορούν να σας κρατήσουν πίσω και να σας εμποδίσουν να ζήσετε την ζωή που θέλετε. Αποχαιρετώντας αυτές τις συμπεριφορές, θα ανοίξετε το δρόμο για θετική αλλαγή, ανάπτυξη και μια πιο ικανοποιητική ζωή.

1) Αναβλητικότητα

Όλοι το κάνουμε. Όταν υπάρχει κάτι που δεν έχουμε διάθεση να κάνουμε ή όταν έχουμε πολλά στα χέρια μας, αναβάλλουμε.

Αλλά εδώ είναι το point: H αποφυγή ή η καθυστέρηση σημαντικών εργασιών μπορεί πραγματικά να οδηγήσει σε άγχος και να εμποδίσει την πρόοδό σας. Προσπαθήστε να δώσετε προτεραιότητα στις εργασίες σας- και μην αναλαμβάνετε περισσότερα από όσα μπορείτε να αντέξετε.

Αντί να καθυστερείτε, βάλτε στόχο να σημειώσετε σταθερή πρόοδο (και κάντε μικρά βήματα) προς τους στόχους σας.

2) Φόβος αποτυχίας

Ναι είναι αλήθεια. Η αποτυχία είναι μια πιθανότητα.

Και λοιπόν;

Όλοι αποτυγχάνουμε κάποια στιγμή, είναι φυσιολογικό στη ζωή.

Αντί να φοβάστε τόσο την αποτυχία και να την αφήσετε να σας κρατήσει πίσω, προσπαθήστε να δείτε την αποτυχίας ως ευκαιρία μάθησης. Αναγνώρισε ότι για να γίνεις καλύτερος και να αναπτυχθείς, πρέπει να κάνεις λάθη. Είναι όλα ένα κομμάτι της προσωπικής ανάπτυξης.

3) Θες ευχαριστείς πάντα τους άλλους

Αντί να προσπαθείς πάντα να ευχαριστείς τους άλλους ανθρώπους και να κάνεις αυτό που τους ικανοποιεί ή αυτό που περιμένουν από σένα, κάνε αυτό που σε κάνει ευτυχισμένο.

Δώστε προτεραιότητα στις δικές σας ανάγκες!

Αποδεικνύεται ότι η ευχαρίστηση των άλλων ανθρώπων συχνά οδηγεί στην παραμέληση της δικής σας ευημερίας. Μπορεί να σας… αποστραγγίζει και να σας εμποδίσει να ζήσετε όπως θέλετε. Ξεκινήστε βάζοντας κάποια όρια και θυμηθείτε να δώσετε προτεραιότητα στη δική σας ευημερία και ευτυχία.

4) Τελειομανία

Γνωρίζατε ότι η προσπάθεια για την τελειότητα μπορεί πραγματικά να εμποδίσει την πρόοδο; Είναι αλήθεια.

Επιπλέον, μπορεί να σας κάνει να νιώσετε σαν αποτυχημένος. Αυτό συμβαίνει γιατί η τελειότητα είναι ανέφικτη. Κανείς δεν είναι τέλειος.

Αγκαλιάστε τις ατέλειές σας και μάθετε από τα λάθη σας. Και αντί να στοχεύετε στην τελειότητα, στοχεύστε στην πρόοδο.

5) Είσαι κοντά σε αρνητικούς ανθρώπους

Πρέπει είτε να αποκόψεις εντελώς τους τοξικούς ανθρώπους από τη ζωή σου- είτε να περιορίσεις τον χρόνο που περνάς μαζί τους.

Σκεφτείτε το: Το να είστε γύρω από τοξικούς και μη υποστηρικτικούς ανθρώπους θα ρουφήξει την ενέργεια εσάς και θα εμποδίσει την προσωπική ανάπτυξη σας. Αντί λοιπόν να βρίσκεστε γύρω από τοξικούς ανθρώπους, περιβάλετε τον εαυτό σας με ανθρώπους που σας ανεβάζουν και σας εμπνέουν. Θυμήσου και το άρθρο: Γιατί οι πετυχημένοι άνθρωποι απομακρύνονται από τους losers φίλους τους.

6) Δικαιολογίες

Όλοι λέμε δικαιολογίες κατά καιρούς. Αλλά είναι μια πολύ κακή συνήθεια και μια συνήθεια που δεν σε αφήνει να κάνεις την δουλειά.

Το να βρίσκεις δικαιολογίες συνέχεια, μπορεί να σε εμποδίσει να αναλάβεις την ευθύνη των επιλογών σου και να σε εμποδίσει να προχωρήσεις προς τα εμπρός.

Οπότε, σταματήστε τις δικαιολογίες και κάντε ό,τι πρέπει να γίνει. Αναλάβετε την ευθύνη των πράξεων και των αποφάσεών σας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

15 + 13 =