αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈξι συμπεριφορές που διώχνουν τους άλλους μακριά σου

Έξι συμπεριφορές που διώχνουν τους άλλους μακριά σου

Σε όλους μας αρέσει να πιστεύουμε ότι έχουμε καλούς τρόπους και ότι συμπεριφερόμαστε καλά στους άλλους. Τα κακά νέα: Μπορεί να έχουμε κάποιες κακές συμπεριφορές -ακόμα κι αν δεν το καταλαβαίνουμε- οι οποίες διώχνουν τους άλλους ανθρώπους μακριά μας.

Εάν έχετε νιώσει ποτέ κάποιον να γουρλώνει τα μάτια του προς την κατεύθυνση σας ή ένα κενό βλέμμα, τότε διαβάστε παρακάτω. Ίσως κάτι δεν κάνεις καλά. Ακολουθούν 6 συμπεριφορές που διώχνουν τους άλλους μακριά μας.

Δεν κάνεις οπτική επαφή

Οι μελέτες δείχνουν ότι πρέπει να κρατάτε οπτική επαφή με ένα άτομο για περίπου τα 2/3 του χρόνου όταν του μιλάμε μαζί του. Οτιδήποτε λιγότερο σε κάνει να φαίνεσαι αδιάφορος, οτιδήποτε περισσότερο μπορεί να σε κάνει να φαίνεσαι πιεστικός ή… τρομακτικός.

Τσεκάρεις συνεχώς το smartphone σου

Εάν κάποιος έκανε την κίνηση να είναι μαζί σας σωματικά, τότε θα πρέπει να εστιάσετε όλη σας την προσοχή σε αυτόν, όχι στις επαφές σας στο smartphone σας. Ελέγχοντας συνεχώς το smartphone σας, ουσιαστικά λέτε σε κάποιον ότι δεν είναι σημαντικός.

Δεν ακούς

Κάποιος που φαίνεται να επικεντρώνεται σε οτιδήποτε άλλο εκτός από εσάς και την συζήτηση σας, δεν είναι μόνο εκνευριστικός αλλά και εξαιρετικά αγενής. Το να σε αγνοεί κάποιος δεν είναι ευχάριστη εμπειρία. Δώστε προσοχή στο άτομο που έχετε δίπλα σας και ίσως μάθετε κάτι χρήσιμο.

Διακόπτεις τον άλλο συνεχώς

Μερικοί διακόπτουν τους άλλους επειδή ενθουσιάζονται με ένα θέμα και θέλουν να βάλουν κάτι στη συζήτηση. Αυτό είναι σχεδόν αποδεκτό, αλλά εκείνοι που διακόπτουν συνεχώς τους άλλους και θεωρούν ότι είναι η πιο σημαντική φωνή στο δωμάτιο μάλλον καταλήγουν να γίνονται αντιπαθητικοί.

Σταυρώνεις τα χέρια

Αυτό είναι ένα σημάδι αμυντικής συμπεριφοράς που απομακρύνει αμέσως τους ανθρώπους καθώς υποδηλώνετε ότι δεν είστε ανοιχτοί στις ιδέες τους. Δοκιμάστε να καθίσετε ή να στέκεστε με τα χέρια σας να κρέμονται χαλαρά στα πλάγια σας ή να είναι ανοιχτά μπροστά σας, και μπορεί να διαπιστώσετε ότι οι άνθρωποι είναι πιο προσιτοί μαζί σας.

«Ψαρεύεις» κοπλιμέντα

Φυσικά, είναι ωραίο να γίνονται κομπλιμέντα. Αλλά κάποιος που σας ρωτάει συνεχώς για το πως φαίνεται, πως είναι τα ρούχα του ή αν είναι καλός στη δουλειά του, μπορεί να είναι εξαιρετικά εκνευριστικός. Αφήστε τους ανθρώπους να σας κάνουν κομπλιμέντα από μόνοι τους, αν θέλουν να κάνουν κάτι τέτοιο. Μην… ψαρεύεις κοπλιμέντα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × two =