αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈξι συμβουλές για να κάνεις την μετάβαση από την καθημερινή δουλειά, στη δική σου επιχείρηση

Έξι συμβουλές για να κάνεις την μετάβαση από την καθημερινή δουλειά, στη δική σου επιχείρηση

Αρκετοί από όσους διαβάζετε αυτές τις γραμμές, δουλεύετε τώρα για κάποιον άλλον. Έχετε μια καθημερινή δουλειά, με συγκεκριμένο ή περίπου συγκεκριμένο ωράριο, σε μια επιχείρηση. Όμως, ίσως κάποιοι από εσάς να έχουν και μια ιδέα για ένα δικό τους project. Άλλωστε, αν πας σε ένα επιχειρηματικό ή startup event, εύκολα διαπιστώνεις ότι όλοι… έχουν ιδέες.

Που είναι το πρόβλημα; Ότι ελάχιστοι είναι αυτοί που τελικά ξεκινούν και κάνουν πράξη την ιδέα του. Πολλοί δεν το κάνουν, διότι δεν ξέρουν πως ακριβώς θα «μεταφερθούν» από την καθημερινή δουλειά, στη δική τους επιχείρηση. Διερωτώνται για το πως θα τα βγάλουν πέρα οικονομικά ή δεν ξέρουν πότε ακριβώς πρέπει να ξεκινήσουν το project τους.

Το Entrepreneur.com κάνει τα δεδομένα πιο συγκεκριμένα. Και παραθέτει τα 6 tips έτσι ώστε να κάνεις την μετάβαση από την καθημερινή σου δουλειά, στην δική σου εταιρία.

#1 Μη ρωτάς τι χρειάζεται η αγορά: Αντί για αυτό ρώτα τι μπορείς να κάνεις εσύ και να σου αρέσει κιόλας. Μη σε αποθαρρύνει το γεγονός ότι και άλλοι μπορεί να κάνουν το ίδιο πράγμα. Είναι σαν να λες «Ο Michael Jackson είπε ένα ποπ τραγούδι, άρα κανείς άλλος δεν πρέπει να τραγουδήσει ποπ». Γράψε το δικό σου ποπ τραγούδι.

#2 Προσδιόρισε το κενό που καλύπτεις: Ναι, τα διαφορετικά προϊόντα και υπηρεσίες προορίζονται για διαφορετικούς ανθρώπους. Αλλά ακόμα και παρόμοια προϊόντα, που παρουσιάζονται με διαφορετικό τρόπο, μπορούν να «πιάσουν» άλλο κοινό. Δεν σημαίνει π.χ. ότι όλοι οι οικονομικοί σύμβουλοι είναι ίδιοι. Οι διαφορές ξεκινούν από εσένα, το ήθος σου και τις συνήθειες σου.

#3 Δες την «μεγάλη εικόνα» του οράματος σου: Πόσους πελάτες θέλεις να προσελκύσεις; Τι τύπο πελατών; Πως θα είναι η ζωή σου κάνοντας full time αυτό που θες; Πόσα χρήματα θέλεις να βγάλεις; Είναι μερικές από τις ερωτήσεις που πρέπει να απαντήσεις, για να διαμορφώσεις το όραμα σου.

#4 Πάρε αποφάσεις για το που θέλεις να είσαι: Όταν ξεκινήσεις να απαντάς σε ερωτήσεις σαν τις παραπάνω, φαντάσου τον εαυτό σου στο μέλλον. Και αποφάσισε το που θέλεις να βρίσκεσαι. Και με τι δεδομένα.

#5 Ίσως πρέπει να βρεις ένα πετυχημένο συνεργάτη: Βρες έναν άνθρωπο που έχει πετύχει ήδη επαγγελματικά και μίσθωσε τον έτσι ώστε να λειτουργήσει ουσιαστικά ως σύμβουλος σου. Να σου δείξει βήμα- βήμα το τι πρέπει να κάνεις με το project σου. Φυσικά, θα πρέπει να κάνεις προσεκτική επιλογή. Να είναι ένα άτομο που ταιριάζει με την δική σου οπτική.

#6 Πραγματοποίησε το όνειρο σου, όταν αισθάνεσαι ότι πρέπει: Θα φτάσει η στιγμή που θα νιώσεις ότι υπάρχουν πελάτες που περιμένουν το προϊόν σου και ότι εσύ έχεις μια οικονομική ασφάλεια για να κάνεις το μεγάλο «άλμα». Τότε, μόλις νιώσεις ότι είσαι έτοιμος, πρέπει να κάνεις την μετάβαση από την καθημερινή δουλειά, στον… κόσμο της επιχειρηματικότητας. Η μόνη «κατάλληλη στιγμή» για να γίνει αυτό, είναι όταν νιώσεις εσύ έτοιμος. Αν και μερικές φορές, αξίζει να ρισκάρουμε και να κάνουμε το «άλμα» πριν καν νιώσουμε έτοιμοι…

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nineteen + 20 =