αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΈξι συμβουλές για να «απογειώσεις» το Linkedin profile, αν είσαι φοιτητής ή απόφοιτος

Έξι συμβουλές για να «απογειώσεις» το Linkedin profile, αν είσαι φοιτητής ή απόφοιτος

Είσαι φοιτητής ή μόλις έχεις τελειώσει την σχολή σου; Τότε πιθανότατα ψάχνεις για μια δουλειά. Ίσως την πρώτη σου δουλειά. Αυτή η αναζήτηση δεν είναι καθόλου εύκολη. Αφού μάλλον δεν έχεις καλό βιογραφικό, δεν ξέρεις που ακριβώς να ψάξεις για δουλειά και δεν έχεις καλές επαφές.

Μια καλή λύση για να βρεις τη δουλειά που ψάχνεις είναι το Linkedin. Δεν αρκεί όμως να έχεις παρουσία εκεί. Πρέπει να χτίσεις σωστά το προφίλ σου. Το It’s Possible σου παρουσιάζει λοιπόν 6 συγκεκριμένες συμβουλές για να κάνεις το προφίλ σου ελκυστικό στους εργοδότες.

 

  • Επιλέξτε κατάλληλη φωτογραφία προφίλ. To LinkedIn δεν είναι σαν το Facebook, για αυτό καλό είναι να επιλέξετε μία  φωτογραφία υψηλής ποιότητας, όσο το δυνατόν πιο επαγγελματική, στην οποία θα είστε μόνο εσείς και θα φαίνεται καθαρά το πρόσωπό σας.
  • Δημιουργήστε μία επικεφαλίδα (headline) που θα τραβάει την προσοχή των άλλων χρηστών, όπου θα εξηγείτε με λίγες λέξεις ποιος είστε. To headline είναι το πρώτο πράγμα που προσέχει κανείς με το άνοιγμα της σελίδας σας.
  • Αναπτύξτε μία περίληψη, η οποία θα λειτουργεί ως προέκταση της επικεφαλίδας. Η περίληψη αυτή θα μοιάζει με τις πρώτες παραγράφους μιας καλογραμμένης συνοδευτικής επιστολής.
  • Προβάλετε τη μόρφωσή σας. Συμπεριλάβετε πληροφορίες για όλα τα πανεπιστήμια στα οποία έχετε φοιτήσει. Συμπεριλάβετε τον τίτλο σπουδών σας και της πτυχιακής σας, σχετικά μαθήματα, ακόμα και τα πιο σημαντικά επιτεύγματα κατά τη διάρκεια των σπουδών σας.
  • Προσθέστε σχετικές ικανότητες και εξειδίκευση (skills). Εδώ μπορείτε να συμπληρώσετε μέχρι 50 ικανότητες –δεξιότητες, αλλά δεν χρειάζεται να το παρακάνετε! Μπορείτε να ζητήσετε «endorsements” από άτομα με τα οποία έχετε συνεργαστεί (π.χ. καθηγητές, συναδέλφους και εργοδότες από την πρακτική σας άσκηση). Τα άτομα αυτά θα πιστοποιήσουν ότι έχετε τα skills που αναφέρετε στο προφίλ σας.
  • Ζητήστε recommendations. To recommendations διαφέρουν από τα skill endorsements. Στα endorsements, κάποιος που σας γνωρίζει βεβαιώνει απλά ότι έχετε όντως ένα skill που συμπεριλάβατε στο προφίλ σας. To recommendation είναι ένα είδος  μίνι «συστατικής επιστολής» που δίνει κάποιο άτομο με το οποίο έχετε συνεργαστεί.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

19 + 13 =