αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈξι στόχοι που θα σε βοηθήσουν να πας στο επόμενο level μέσα σε αυτή τη χρονιά

Έξι στόχοι που θα σε βοηθήσουν να πας στο επόμενο level μέσα σε αυτή τη χρονιά

Είναι σημαντικό να βάζεις στόχους. Και όχι μόνο τους μεγάλους, φανταχτερούς στόχους που θες να πετύχεις. Είναι επίσης σημαντικό να έχεις τη δική σου λίστα με όλα τα μικρότερα βήματα που θα σε οδηγήσουν στον τελικό σου προορισμό.

Μία τέτοια λίστα θα δεις παρακάτω. Είναι 6 στόχοι που μπορούν να σε κάνουν καλύτερο μέσα σε αυτή τη χρονιά. Και να σε οδηγήσουν πιο κοντά στον τελικό σου προορισμό.

1# Συνεχής μάθηση και ανάπτυξη

Είτε θέλετε να δημιουργήσετε μια ιδανική ανθρώπινη σχέση, είτε να δημιουργήσετε μια επιτυχημένη επιχείρηση ή να αποκτήσετε μια νέα δεξιότητα, θα πρέπει να είστε ανοιχτοί στη μάθηση και να επεκτείνετε τις γνώσεις σας για να pushάρετε την πρόοδό σας. Ακριβώς όπως το σώμα σας χρειάζεται μια υγιεινή διατροφή, το μυαλό σας χρειάζεται μια υγιεινή… δίαιτα πληροφοριών για να οικοδομήσει μια νοοτροπία ανάπτυξης και να αναπτύξει τη συναισθηματική νοημοσύνη. Για να εξελιχθείτε ως άτομο και να βελτιώσετε την απόδοσή σας, είναι απαραίτητο να τροφοδοτείτε το μυαλό σας με νέες ιδέες και πληροφορίες. Κάθε μέρα, αφιερώστε τουλάχιστον 15 με 30 λεπτά στην ανάγνωση υλικού που ενισχύει τις γνώσεις σας.

2# Χτίσε ρεαλιστικές στρατηγικές

Πρέπει να είστε στρατηγικοί όσον αφορά την κατανομή των πόρων σας, όπως τον χρόνο, το χρήμα, την γενικότερη προσπάθεια και τις διασυνδέσεις. Η στρατηγική σας θα πρέπει να περιλαμβάνει μια ολοκληρωμένη προ-αξιολόγηση του τι πραγματικά παίζει ρόλο στην υλοποίηση των στόχων σας. Φτιάξτε ένα σχέδιο που βασίζεται στην αξιολόγησή σας, καθώς και μια στρατηγική για την εκτέλεση. Μία ρεαλιστική επισκόπηση του τι χρειάζεται για την επίτευξη των στόχων σας θα δώσει σαφήνεια σχετικά με την απαιτούμενη προσπάθεια.

3# Κάνε κάτι καλό για κάποιον άλλο

Αντί να εστιάζετε μόνο στα προβλήματά σας, κάντε κάτι καλό σε κάποιον άλλο. Όχι μόνο θα πάρει το μυαλό σας από τα προβλήματα που έχετε, αλλά και θα σας βοηθήσει να δείτε ότι είστε ικανοί να κάνετε καλό — ναι, έχετε ακόμα πράγματα να προσφέρετε. Υπάρχουν πολλές ευκαιρίες να κάνεις καλό. Ο εθελοντισμός, η βοήθεια σε ένα φίλο ή μέλος της οικογένειας, η συμμετοχή σε ένα έργο που εξυπηρετεί την κοινότητά σας κ.λπ. μπορεί να είναι κάτι από αυτά. Όσο περισσότερο καλό κάνετε, τόσο καλύτερα θα νιώθετε. Και επίσης είναι πιο πιθανό να λάβεις βοήθεια, αν τη χρειαστείς στο μέλλον.

4# Χτίσε ένα αξιόπιστο σύστημα υποστήριξης

Η επιτυχία δεν είναι ένα ατομικό ταξίδι, επομένως αυτός είναι ένας άλλος από τους βασικούς στόχους προσωπικής ανάπτυξης: Θα χρειαστείτε τη βοήθεια μιας αξιόπιστης ομάδας συμβούλων, φίλων και ειδικευμένων επαγγελματιών για να φτάσετε πιο κοντά στους στόχους σας. Αναζητήστε φίλους και συνεργάτες που σας υποστηρίζουν και σας ενθαρρύνουν στις προσπάθειές σας. Δείτε επίσης το άρθρο: «Γιατί οι πετυχημένοι άνθρωποι απομακρύνονται από τους losers φίλους τους».

5# Βάλε όρια και πες «όχι» όταν χρειάζεται

Το να βάζουμε όρια μπορεί να μας κάνει να νιώθουμε άβολα επειδή λέμε στους άλλους αυτό που δεν δεχόμαστε. Είναι όμως απαραίτητο για υγιείς σχέσεις. Χρησιμοποιείστε τα «όχι» για να προστατεύσετε τον εαυτό σας, την καρδιά και το μυαλό σας. Δες και κάτι ακόμα: Ο Steve Jobs πίστευε ότι η επιτυχία έρχεται μέσα από τα «όχι». Τα «όχι» σου δίνουν το περιθώριο να μην κάνεις πράγματα που δεν θες, ενώ παράλληλα σου ανοίγουν χώρο για να εστιάσεις στα σημαντικά. Δεν μπορείς να τα κάνεις όλα ταυτόχρονα. Μόνο αν πεις κάποια «όχι» θα μπορέσεις να επικεντρωθείς εκεί που πρέπει, θα είσαι αποτελεσματικός και θα έχεις περισσότερες πιθανότητες να φτάσεις σε μια μεγάλη επιτυχία.

6# Αγκάλιασε το «άγνωστο»

Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε μια ενστικτώδη αντιπάθεια για το άγνωστο, ακόμη και όταν θέτουμε συγκεκριμένους στόχους προσωπικής ανάπτυξης. Νιώθουμε άβολα με τα αβέβαια αποτελέσματα και όταν δεν ξέρουμε τι υπάρχει μπροστά μας. Αλλά μόνο αν βγεις έξω από την ζώνη άνεσης σου και κάνεις τολμηρές επιλογές, θα έχεις πιθανότητες να φτάσεις σε μεγάλες επιτυχίες.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seventeen + 16 =