αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈξι σπουδαίες φράσεις από τον άνθρωπο που ίδρυσε την Nike (και κάποτε του έλεγαν ότι θα αποτύχει)

Έξι σπουδαίες φράσεις από τον άνθρωπο που ίδρυσε την Nike (και κάποτε του έλεγαν ότι θα αποτύχει)

Όταν ξεκινάς ένα νέο εγχείρημα -ειδικά όταν ακολουθείς κάποιες καινοτόμες πρακτικές- είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα αμφισβητηθείς. Αυτό συνέβη και στην περίπτωση του του συνιδρυτή της Nike, Phil Knight. Όταν αποφάσισε να δημιουργήσει την δική του επιχείρηση, πριν από αρκετά χρόνια, βρέθηκαν αρκετοί άνθρωποι που του είπαν ότι δεν θα τα καταφέρει.

«Υπήρχαν πολλοί που μου έλεγαν ότι δεν πρόκειται να τα καταφέρω» αποκάλυψε ο ίδιος, σε συνέντευξη του στο CNBC.

Ωστόσο, ο νεαρός τότε επιχειρηματίας δεν το έβαλε κάτω, και παρά τους «haters» όπως τους αποκαλεί, δημιούργησε τη Nike το 1963, υπό το brand name «Blue Ribbon Sports», λαμβάνοντας μια χρηματική βοήθεια μόλις 500 δολαρίων, από έναν φίλο του.

Όπως λέει ο ίδιος, γνώριζε ότι υπήρχαν όντως πιθανότητες να αποτύχει. Όπως άλλωστε ισχύει με όλες τις επενδύσεις. Αλλά πάντα προσπαθούσε να βλέπει τα πράγματα με αισιοδοξία και αυτό τον βοηθούσε να ξεπερνά τις όποιες δυσκολίες συναντούσε. «Ξέραμε ότι υπήρχαν πιθανότητες να αποτύχουμε. Aπλά πιστεύαμε ότι αυτό δεν θα συμβεί» λέει τώρα ο συνιδρυτής της Nike.

Η δική του επιχείρηση, κόντρα στις προβλέψεις κάποιων, έχει γίνει μια από τις μεγαλύτερες μάρκες αθλητικών ειδών στον κόσμο και σήμερα έχει μια αξία που υπολογίζεται στα 91 δισ. δολάρια. Μετά από όλη αυτή τη διαδρομή, ο Knight έχει καταλλήξει στα δικά του συμπεράσματα, για το πως μπορεί να φτάσει κάποιος στην επιτυχία και το πως λειτουργούν τα πράγματα γύρω μας. Το It’s Possible συνέλεξε 6 χαρακτηριστικές φράσεις του.

1# Παίξε με τους κανόνες, αλλά να είσαι άγριος

2# Μην λες στους ανθρώπους πως να κάνουν πράγματα.Πες τους τι να κάνουν, και άσε τους να σε εκπλήξουν με τα αποτελέσματα τους

3# Άσε όλους τους άλλους να λένε την ιδέα σου τρελή. Απλά συνέχισε. Μην σταματάς

4# Θα σε θυμούνται για τους κανόνες που έσπασες

5# Το να νικήσεις τον ανταγωνισμό είναι σχετικά εύκολο. Το να νικήσεις τον εαυτό σου είναι μια δέσμευση χωρίς τέλος

6# Κάθε ημέρα είναι μια νέα ευκαιρία. Η χτεσινή τελείωσε. Σήμερα είναι η πρώτη ημέρα του μέλλοντος μου

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × 2 =