αρχικηVIRALΈξι σημάδια ότι δίνεις πάρα πολλά στους άλλους και σε εκμεταλλεύονται

Έξι σημάδια ότι δίνεις πάρα πολλά στους άλλους και σε εκμεταλλεύονται

Ενώ θα θέλατε να πιστεύετε ότι ο κόσμος στον οποίο ζείτε είναι γεμάτος με φιλικούς και ευγενικούς ανθρώπους, ορισμένοι άνθρωποι μπορούν να σας κάνουν κακό. Δεν είναι πάντα εύκολο να εντοπίσεις αυτά τα άτομα καθώς συχνά κρύβονται πίσω από ένα χαμόγελο και μια ζεστή συμπεριφορά.

Δυστυχώς, μέσα τους είναι γεμάτοι κακές προθέσεις και σε χρησιμοποιούν προς όφελός τους. Συχνά στην εποχή μας οι άνθρωποι εκμεταλλεύονται ο ένας τον άλλον για να προχωρήσουν. Εδώ είναι λοιπόν 6 σημάδια που δείχνουν ότι δίνεις πάρα πολλά στους άλλους και σε εκμεταλλεύονται.

1. Οι άλλοι σε θυμούνται μόνο… όταν έχουν ανάγκη

Το πιο ενδεικτικό σημάδι ότι κάποιος σας φίλο ή επαγγελματική επαφή σας χρησιμοποιεί, είναι ότι πάντα χρειάζεται κάτι από εσάς. Μπορεί να είναι πραγματική βοήθεια, όπως χρήματα και χάρες ή συναισθηματική υποστήριξη και προσωπικές συμβουλές.

Είναι φυσικό να περιμένετε υποστήριξη από κάποιον όταν αντιμετωπίζετε ένα πρόβλημα. Αλλά δεν είναι φυσικό να εμφανίζεστε στη ζωή του άλλου σας μόνο όταν χρειάζεστε τη βοήθεια ή τη συμβουλή του.

2. Κρύβεις τα αληθινά σου συναισθήματα

Μην φοβάστε να εκφράζετε την άποψή σας. Ακόμη και αν είστε ο μόνος που διαφωνείτε σε μια παρέα, να εκφράζετε πάντα τα συναισθήματα και τη γνώμη που έχετε για οποιοδήποτε θέμα. Δεν πρέπει να σας ενδιαφέρει το τι θα σκεφτούν ή το τι θα πουν οι άλλοι για εσάς. Οι άνθρωποι που πρέπει να υπάρχουν στη ζωή σας, θα είναι μαζί σας για αυτό που είστε.

3. Βάζεις τις ανάγκες των άλλων πάνω από τις δικές σου

Εάν βάζετε πάντα τις ανάγκες των άλλων πάνω από τις δικές σας, οι άλλοι πιθανόν να θελήσουν να σας χρησιμοποιήσουν και να σας εκμεταλλευτούν. Πρέπει να ξέρετε πότε να σταματάτε να είστε τόσο καλόκαρδοι. Να βάζετε πάντοτε όρια, διότι οι άλλοι έχουν πάντα την τάση να τα ξεπερνάνε.

4. Δεν περνάς πολύ χρόνο με τον εαυτό σου

Όταν περνάτε όλο το χρόνο σας ώστε να μένουν όλοι οι άλλοι ευχαριστημένοι, παραμελείτε τον εαυτό σας. Είναι εξίσου σημαντικό, να δίνετε στον εαυτό σας την αγάπη, την προσοχή και τη φροντίδα που χρειάζεται. Αφιερώστε χρόνο για χαλάρωση, αναζωογόνηση και για όλα εκείνα που σας αρέσουν.

5. Δεν βάζεις όρια

Αν κάποιος τους ζητήσει μια χάρη, θα πουν «ναι». Συχνά το κάνουν απλώς επειδή αισθάνονται υποχρεωμένοι να το κάνουν. Λένε… ναι σε όλα.

Ίσως ανησυχούν ότι οι φίλοι τους θα τους εγκαταλείψουν αν αρνηθούν να τους κάνουν την κάθε χάρη. Ή ίσως φοβούνται ότι η οικογένειά τους θα τους χαρακτηρίσει αχάριστους αν αρνηθούν να δανείσουν κάποια μετρητά. Ο Steve Jobs πίστευε ότι η επιτυχία έρχεται μέσα από τα «όχι». Τα «όχι» σου δίνουν το περιθώριο να μην κάνεις πράγματα που δεν θες, ενώ παράλληλα σου ανοίγουν χώρο για να εστιάσεις στα σημαντικά. Δεν μπορείς να τα κάνεις όλα ταυτόχρονα. Μόνο αν πεις κάποια «όχι» θα μπορέσεις να επικεντρωθείς εκεί που πρέπει, θα είσαι αποτελεσματικός και θα έχεις περισσότερες πιθανότητες να φτάσεις σε μια μεγάλη επιτυχία. Θυμήσου και το άρθρο: Πως οι έξυπνοι άνθρωποι λένε όχι, χωρίς να πουν την λέξη όχι- Εδώ είναι 5 τρόποι.

6. Οι άνθρωποι δε σε ρωτούν πια αν μπορείς ή όχι

Όταν οι συνάδελφοί σου έρχονται κοντά σου για να σε ρωτήσουν αν μπορείς ν’ αναλάβεις μια εργασία, αυτό σημαίνει αλληλεγγύη. Αλλά το να μη σε ρωτήσουν καν και απλώς να σου αναθέτουν μια δουλειά, αυτό δείχνει εκμετάλλευση. Τα μεμονωμένα γεγονότα δεν μπορούν να ερμηνευτούν ως ένα σοβαρό σημάδι, αλλά όταν γίνεται κατ΄ εξακολούθηση τότε τα πράγματα είναι ιδιαίτερα σοβαρά και πρέπει να δράσεις.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

16 − 1 =