αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈξι σημάδια που δείχνουν ότι μπορείς να παραιτηθείς από την δουλειά σου και να γίνεις digital νομάς

Έξι σημάδια που δείχνουν ότι μπορείς να παραιτηθείς από την δουλειά σου και να γίνεις digital νομάς

Εσύ το έχεις σκεφτεί να γίνεις digital νομάς; Να ταξιδεύεις δηλαδή σε διάφορες τοποθεσίες, ενώ παράλληλα δουλεύεις remote. Ένα μοντέλο που φαίνεται συναρπαστικό- ωστόσο δεν είναι πάντα εύκολο να δουλέψεις και να ζήσεις με αυτό τον τρόπο.

Άραγε ποιοι μπορούν να γίνουν digital νομάδες; Η παρακάτω λίστα μπορεί να σε βοηθήσει. Εδώ είναι 6 σημάδια που δείχνουν ότι ίσως ήρθε η ώρα να παραιτηθείς από την πρωινή δουλειά σου και να γίνεις digital νομάς.

1# Έχεις κάποια χρήματα στην άκρη. Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Καλά τα ταξίδια και οι remote δουλειές, αλλά το να βουτήξεις… στο άγνωστο δεν είναι εύκολη υπόθεση. Ειδικά αν ξεκινήσεις από το μηδέν ως freelancer- digital νομάς, είναι πιθανό στην αρχή να μην έχεις τα έσοδα που περίμενες. Είναι επίσης πιθανό να βρεθείς μπροστά σε απρόβλεπτες καταστάσεις (δες τι έγινε με την πανδημία για παράδειγμα). Ίσως να χρειαστεί να ανταπεξέλθεις σε ένα διαφορετικό κόστος ζωής, αν «αποβιβαστείς» σε κάποια άλλη χώρα. Είναι σημαντικό λοιπόν πριν κάνεις το pivot, να έχεις ήδη κάποια χρήματα στην άκρη. Έτσι ώστε να υπάρχει ένα οικονομικό μαξιλαράκι ασφαλείας έστω για τους πρώτους μήνες.

2# Είσαι ανεξάρτητος και (ίσως) έχεις ταξιδέψει solo στο παρελθόν. Οκ, αν είσαι 40 χρονών, με λογαριασμούς να τρέχουν, και δύο παιδιά στο σπίτι, μάλλον είναι πιο δύσκολο να παραιτηθείς από τη σταθερή δουλειά σου και να γίνεις digital νομάς. Αν όμως είσαι στα 20s ή στα 30s σου και είσαι ανεξάρτητος, είναι πιο εύκολο να πάρεις την μεγάλη απόφαση. Αν έχεις ταξιδέψει και solo στο παρελθόν, είναι σίγουρα μια σημαντική «προϋπηρεσία» που θα σε βοηθήσει να προσαρμοστείς στα νέα δεδομένα.

3# Η οργάνωση και η διαχείριση του χρόνου, είναι μέσα στα καλά skills σου. Ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα που θα πρέπει να καταφέρεις ως digital νομάς, είναι να οργανώνεις μόνος τις εργάσιμες ημέρες σου. Αυτές οι δεξιότητες είναι ζωτικής σημασίας καθώς χωρίς αυτές, θα χάσες πολύ εύκολα τα deadlines (και ενδεχομένως θα χάσεις πελάτες) ή θα αισθανθείς υπερβολική πίεση και άγχος στο τέλος κάθε εβδομάδας. Μην ξεχνάς: Δεν είναι εύκολο να διαχειριστείς έναν όγκο δουλειάς ενώ ταξιδεύεις ή ενώ είσαι σε μια παραλία με το laptop. Από την άλλη, αν είσαι καλός στην οργάνωση και στη διαχείριση του χρόνου, τότε είναι πιθανό να πετύχεις μια πολύ καλή ισορροπία επαγγελματικής και προσωπικής ζωής.

4# Σου αρέσει να γνωρίζεις νέους ανθρώπους. Επίσης ένα βασικό στοιχείο του μοντέλου που συζητάμε. Θα βρεθείς σε νέα μέρη και θα γνωρίσεις νέους ανθρώπους. Το καλό είναι ότι σε αρκετά μέρη του κόσμου έχουν ήδη δημιουργηθεί κοινότητες digital νομάδων. Οπότε με ένα καλό ψάξιμο μπορείς να βρεις άτομα που ζουν με τον ίδιο τρόπο και να πορευθείτε μαζί, έχοντας παρόμοια ενδιαφέροντα και τρόπο δουλειάς.

5# Έχεις δουλέψει remote. Αυτό είναι ένα πολύ καλό σενάριο. Αν έχεις ήδη δει πως είναι το remote μοντέλο, μπορείς να προσαρμοστείς πιο εύκολα. Και να δουλεύεις από οποιοδήποτε μέρος, με μόνο εργαλείο το laptop και το smartphone σου.

6# Σου αρέσουν τα ταξίδια. Δεν μπορείς να γίνεις digital νομάς αν δεν σου αρέσουν τα ταξίδια. Αλλά η αλήθεια είναι ότι σχεδόν κανείς δεν λέει όχι σε «ένα ακόμα ταξίδι». Αν θες να δεις νέα μέρη, διαφορετικές κουλτούρες και να αποκτήσεις ταξιδιωτικές εμπειρίες, αυτό είναι ένα ακόμα σημάδι που δείχνει ότι σου ταιριάζει ο τρόπος ζωής των digital νομάδων.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ελληνική Visa για Digital Νομάδες: Μια δικηγόρος μας λύνει όλες τις απορίες

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

16 − 13 =