αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈξι σημάδια που δείχνουν ότι κάποιος σε χρησιμοποιεί

Έξι σημάδια που δείχνουν ότι κάποιος σε χρησιμοποιεί

Σε κανέναν δεν αρέσει να τον χρησιμοποιούν οι άλλοι. Αλλά συμβαίνει. Ίσως έχεις κάποιο τέτοιο άτομο στον επαγγελματικό ή φιλικό κύκλο σου, που σου ζητάει συνεχώς χάρες, αλλά δεν είναι ποτέ εκεί όταν χρειάζεσαι κάτι. Κοιτάει μόνο τον εαυτό του και το δικό του συμφέρον.Όταν θέλεις κάτι εσύ, αυτός είναι πάντα… απασχολημένος με άλλα πράγματα.

Πως όμως μπορείς να καταλάβεις ένα τέτοιο άτομο και να κρατήσεις τις αποστάσεις σου; Εδώ είναι 6 σημάδια που δείχνουν ότι κάποιος σε χρησιμοποιεί. Τα συγκεκριμένα points είναι κομμάτια μίας μεγαλύτερης λίστας του αμερικανικού a conscious rethink.

1. Εστιάζουν μόνο στον εαυτό τους

Τέτοιοι άνθρωποι βλέπουν τον εαυτό τους ως το κέντρο… του γνωστού σύμπαντος, γύρω από το οποίο περιστρέφεται οτιδήποτε άλλο. Είναι όλα σχετικά με τις δουλειές τους, τα προβλήματά τους, τις επιτυχίες τους, τις οικογένειές τους. Και όλα έχουν να κάνουν με το τι θέλουν, τι χρειάζονται και τι μπορείτε να κάνετε εσείς (και άλλοι) για αυτούς. Ειναι απασχολημένοι εστιάζοντας όλη τους την προσοχή στον εαυτό τους, και δεν ενδιαφέρονται για το τι συμβαίνει στη ζωή σας.

2. Δεν σε ακούν

Οι λεπτομέρειες της οικογενειακής σας ζωής, των φίλων σας και της καθημερινής σας ύπαρξης δεν τους ενδιαφέρουν. Δεν μπορούν να διατηρήσουν τις πληροφορίες που μοιράζεστε μαζί τους, για το δύσκολο αφεντικό σας ή τους άρρωστους γονείς σας, επειδή δεν σημαίνει τίποτα για αυτούς. Για να τους τσεκάρεις, απλά κάνε μερικές ερωτήσεις σε σχέση με αυτά που τους έχεις πει, για να δεις τι θυμούνται. Μάλλον δεν θυμούνται πολλά…

3. Σου ζητούν δανεικά χρήματα

Όλοι χρειαζόμαστε μια χείρα βοηθείας με τα οικονομικά, και δεν είναι ποτέ πρόβλημα να βοηθήσουμε έναν φίλο μία ή δύο φορές. Αλλά ένας μόνιμος… δανειολήπτης είναι διαφορετικό θέμα. Εάν υπάρχουν επανειλημμένα αιτήματα για βοήθεια, είτε πρόκειται για λίγα ευρώ εδώ ή εκεί, είτε για μεγαλύτερα ποσά, θα πρέπει σίγουρα να είστε προσεκτικοί. Θα πρέπει επίσης να παρακολουθείτε πόσο συχνά είστε αυτός που πιάνει το πορτοφόλι, καλύπτοντας το δείπνο, τα ταξί και άλλα έξοδα όταν είστε έξω μαζί. Εάν σας ζητείται συνεχώς να πληρώσετε το μερίδιο τους ή να δανείσετε χρήματα και φαίνεται να εξαρτώνται από εσάς ως πηγή κεφαλαίων, αυτό δεν είναι φυσιολογική συμπεριφορά.

4. Σου κάνουν μια χάρη, αλλά… θέλουν αντάλλαγμα

Ναι, μπορεί να σου κάνουν μια χάρη. Αλλά όχι επειδή νοιάζονται για εσένα. Στο μυαλό τους έχουν μια μεγαλύτερη χάρη την οποία θα ζητήσουν από εσένα στη συνέχεια. Ένα αντάλλαγμα. Όταν σας ζητήσουν μια πολύ μεγαλύτερη χάρη σε αντάλλαγμα, θα σας υπενθιμίσουν πόσα έχουν κάνει ήδη για εσάς και θα παίξουν με τις ενοχές που έχουν ήδη… φυτέψει στο μυαλό σας, κάνοντάς σας να αισθάνεστε χρέος απέναντί τους.

5. Αθετούν υποσχέσεις

Συχνά παραβιάζουν τις υποσχέσεις τους. Διαρκώς επιλέγουν να βάζουν κάποιον ή κάτι άλλο πάνω από εσένα. Δεν σε βλέπουν ως προτεραιότητα.

6. Δεν σέβονται τα όρια σου

Ο καθένας έχει όρια, είτε τα δηλώνει ρητά είτε τα δείχνει με τη συμπεριφορά του. Τα όρια είναι το κλειδί για μια υγιή και ισορροπημένη σχέση. Αλλά αν κάποιος σας χρησιμοποιεί, δεν θα δώσει καμία σημασία στα όριά σας, εάν αυτά τα όρια τον εμποδίζουν να πάρει αυτό που θέλει από εσάς. Θυμήσου και το άρθρο: Τα 3 όρια που χρειάζεται να βάλεις στη ζωή σου.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

11 + 17 =