αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈξι σημάδια που δείχνουν ότι κάποιος σε ζηλεύει (ακόμα κι αν δεν στο λέει)

Έξι σημάδια που δείχνουν ότι κάποιος σε ζηλεύει (ακόμα κι αν δεν στο λέει)

Η ζήλια μπορεί να καταστρέψει ανθρώπινες σχέσεις, είτε στο επαγγελματικό πεδίο είτε στην προσωπική μας ζωή. Τα σημάδια της ζήλιας δεν είναι πάντα εμφανή. Και επίσης κάποιες φορές δεν μπορείς να σκεφτείς άμεσα τους λόγους για τους οποίους κάποιος σε ζηλεύει.

Εάν τα πηγαίνατε καλά στη ζωή σας, είστε επιτυχημένοι, πλούσιοι ή διάσημοι ή έχετε κάτι που θέλει κάποιος άλλος, μπορεί να έρθετε αντιμέτωποι με την ζήλια. Η ζήλια δεν είναι ευχάριστο συναίσθημα. Δυστυχώς όμως είναι ένα συναίσθημα που όλοι βιώνουμε.

Τώρα λοιπόν θα δούμε 6 σημάδια που δείχνουν ότι κάποιος σε ζηλεύει (ακόμα κι αν δεν στο λέει).

1# Σου κάνει συνέχεια (ψεύτικα) κοπλιμέντα

Ένα πράγμα που οι ζηλιάρηδες δεν θέλουν ποτέ να παραδεχτούν, είναι ότι σε ζηλεύουν. Όταν πετυχαίνεις κάτι καλό στη ζωή σου, είναι πιθανό να έχουν έντονα υποστηρικτική συμπεριφορά και να σου κάνουν ανειλικρινή κομπλιμέντα. Μόλις βρουν ευκαιρία όμως, θα… βγάλουν τα νύχια.Ένα ανασφαλές άτομο μπορεί να σας επαινεί όταν βρίσκεστε μπροστά του, αλλά θα πει ψέματα ή θα σας κουτσομπολεύει πίσω από την πλάτη σας.

2# Είναι εξαιρετικοί… αντιγραφείς

Κάποιος που σας ζηλεύει μπορεί επίσης να προσπαθήσει να μιμηθεί τη συμπεριφορά σας και να μιμηθεί κάθε πράγμα που κάνετε. Θα μπορούσαν να φτάσουν στο να αντιγράψουν χτενίσματα, να ντύνονται, να περπατούν και να μιλάνε με τον ίδιο τρόπο που κάνετε εσείς. Ακόμα κι αν το βρείτε κολακευτικό στην αρχή, αργά ή γρήγορα, θα αρχίσει να γίνεται πραγματικά εκνευριστικό. Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε σε αυτή την περίπτωση είναι να προσπαθήσετε να μην δίνετε μεγάλη προσοχή στον… αντιγραφέα.

3# Προβάλει συνεχώς τα επιτεύγματα του

Οι ζηλιάρηδες συχνά προσπαθούν να κάνουν τον εαυτό τους να νιώσει καλύτερα «θάβοντας» τα επιτεύγματά σας, και δίνοντας υπερβολική έμφαση στα δικά τους. Αυτό θα συμβεί ακόμα κι αν τα επιτεύγματά τους είναι πολύ μικρότερα σε σύγκριση με τα δικά σας. Τις περισσότερες φορές, όταν οι ζηλιάρηδες πετυχαίνουν σε οτιδήποτε, θα προσπαθήσουν να κάνουν όλο τον κόσμο να το συνειδητοποιήσει. Επιδεικνύουν ανοιχτά τις επιτυχίες τους. Συνήθως, οι άνθρωποι που συμπεριφέρονται με αυτόν τον τρόπο ζηλεύουν εξαιρετικά τα επιτεύγματα των άλλων και είναι τρομερά ανασφαλείς.

4# Σου δίνει εσκεμμένα κακές συμβουλές

Δεδομένου ότι οι ζηλιάρηδες δεν θέλουν να προσθέσετε περισσότερα επιτεύγματα στο «βιογραφικό» σας, σαμποτάρουν τις προσπάθειές σας επίτηδες δίνοντάς σας κακές συμβουλές. Ή μπορεί απλώς να σας αποθαρρύνουν από το να προσπαθήσετε. Θυμηθείτε: Αυτό που πραγματικά θέλουν είναι να αποτύχετε. Εάν ζητήσετε συμβουλές για ένα πρόβλημα από κάποιον που σας ζηλεύει, μπορεί να σας δώσει εσκεμμένα κακές συμβουλές. Η λογική είναι απλή: Σε ζηλεύουν ήδη αυτή τη στιγμή, άρα δεν είναι πιθανό να σου πουν πώς μπορείς να τα καταφέρεις καλύτερα.

5# Συνεχής κριτική

Έχετε συναντήσει ποτέ κάποιον που σας επικρίνει με κάθε ευκαιρία; Φαίνεται σχεδόν ότι το περιμένει με ανυπομονησία; Ναι, είναι πολύ πιθανό αυτό το άτομο να τρέφει ζήλια απέναντί σας. Ένας μέσος άνθρωπος θα κάνει κάποια κριτική εναντίον σας κάποια στιγμή, αλλά οι ζηλιάρηδες θα το κάνουν συνεχώς. Θα επισημαίνουν τα λάθη σας σε κάθε ευκαιρία- και θα απολαμβάνουν να το κάνουν. Μπορεί ακόμη και να το κάνουν στις πιο ακατάλληλες στιγμές και να σας φέρουν σε αμηχανία δημόσια.

6# Σταυρώνουν τα πόδια τους

Σύμφωνα με ειδικούς στη γλώσσα του σώματος, ένα άτομο μπορεί να σταυρώσει τα πόδια του για πολλούς λόγους. Αυτή είναι μια αρκετά συνηθισμένη αντίδραση όταν κάποιος αισθάνεται απειλή και ανασφάλεια και επίσης όταν ζηλεύει κάποιον ή κάτι. Εάν ο «φίλος» σας σταυρώνει ενστικτωδώς τα πόδια του κάθε φορά που μοιράζεστε το επίτευγμά σας μαζί του, θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι ότι πραγματικά σας ζηλεύει.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

6 + 5 =