αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΈξι σημάδια που δείχνουν ότι κάποιος παρακολουθεί το κινητό σου

Έξι σημάδια που δείχνουν ότι κάποιος παρακολουθεί το κινητό σου

Ζούμε στην τεχνολογικό εποχή όπου σχεδόν τίποτα δεν μένει κρυφό. Συχνά ακούμε για παρακολουθήσεις κινητών ή ηλεκτρονικών υπολογιστών. Σε blog της Huffington Post Greece παρουσιάζονται 6 σημάδια που δείχνουν ότι κάποιος παρακολουθεί το κινητό σου. Μήπως βλέπεις κάποια από αυτά στην συσκευή σου;

Υψηλή χρήση δεδομένων κινητής τηλεφωνίας 

Για να γίνει η παρακολούθηση όπως αναφέρθηκε είναι απαραίτητη η σύνδεση στο ίντερνετ. Εάν οι πληροφορίες στέλνονται από δεδομένα κινητής τηλεφωνίας μπορεί να παρατηρηθεί μία τεράστια αύξηση στην χρήση των δεδομένων. Συνήθως τα πιο φτηνά λογισμικά παρακολούθησης κάνουν τεράστια χρήση δεδομένων. Τα πιο ακριβά όμως, έχουν καλύτερη διαχείριση ώστε να μην γίνονται ανιχνεύσιμα εύκολα.

Μειωμένη διάρκεια ζωής της μπαταρίας 

Για να γίνει η παρακολούθηση χρειάζεται να χρησιμοποιηθεί η μπαταρία μιας και το τηλέφωνο εκτελεί περισσότερες λειτουργίες. Η συνεχόμενη συλλογή πληροφοριών και η αποστολή τους σε κάποιον τρίτο προσθέτει έναν τεράστιο φόρτο στην μπαταρία. Αν παρατηρηθεί μεγάλη αύξηση λοιπόν στην χρήση της μπαταρίας, χωρίς να είναι ελαττωματική, τότε μπορεί το τηλέφωνο να παρακολουθείται.

Ξαφνική επανεκκίνηση τηλεφώνου 

Αν παρατηρηθεί κάποια επανεκκίνηση στο τηλέφωνο χωρίς να έχει προηγηθεί κάποια ενέργεια από τον χρήστη, τότε κάποιος ίσως να έχει πρόσβαση στο τηλέφωνο. Φυσικά, αν μπορεί να κάνει επανεκκίνηση στο τηλέφωνο, τότε μπορεί να κάνει και πολλά περισσότερα.

Περίεργοι θόρυβοι κατά τις κλήσεις 

Με τη σημερινή τεχνολογία στις τηλεφωνικές επικοινωνίες δεν υπάρχουν θόρυβοι στις γραμμές. Αν λοιπόν ακούγονται κάποιοι θόρυβοι ή μακρινές φωνές στην κλήση, δεν είναι κάποιος που είναι κοντά. Κατά πάσα πιθανότητα εκείνη τη στιγμή γίνεται υποκλοπή της κλήσης.

Μεγάλοι λογαριασμοί τηλεφώνου 

Στην περίπτωση που το τηλέφωνο παρακολουθείται, τα μηνύματα sms μπορεί να στέλνονται δύο φορές. Εκτός από τον κανονικό παραλήπτη το sms αποστέλλεται και στο άτομο το οποίο παρακολουθεί. Ως αποτέλεσμα γίνονται διπλές χρεώσεις, κάτι το οποίο μπορεί να παρατηρηθεί στον λογαριασμό.

Μειωμένη απόδοση τηλεφώνου 

Το τηλέφωνο είναι σχεδιασμένο να τρέχει πολλές εφαρμογές ταυτόχρονα. Όταν όμως πρόκειται για ένα τέτοιο λογισμικό υπάρχει μειωμένη απόδοση. Ο λόγος είναι ότι για να γίνει η παρακολούθηση συλλέγονται συνεχώς πληροφορίες και αποστέλλονται σε όποιον παρακολουθεί το τηλέφωνο. Αν λοιπόν παρατηρηθεί μειωμένη απόδοση, τότε είναι πολύ πιθανόν το τηλέφωνο να παρακολουθείται. 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × three =