αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈξι σημάδια που δείχνουν ότι κάποιος είναι ένας κρυφός hater σου

Έξι σημάδια που δείχνουν ότι κάποιος είναι ένας κρυφός hater σου

«Ο μεγαλύτερος εχθρός σου θα μπορούσε να είναι ο πιο στενός σου φίλος. Οι άνθρωποι προσποιούνται καλά», λέει η Dr. Farrah Gray. Αυτό το απλό συμπέρασμα δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα. Δυστυχώς, οι φίλοι που αγαπάτε μπορεί να να θέλουν το κακό σας. Το πώς το κάνουν μπορεί να μην είναι προφανές, γι’ αυτό πρέπει να είστε προσεκτικοί. Μπορεί κάποιος από τους ανθρώπους που έχεις στο περιβάλλον σου να είναι ένας κρυφός hater σου. Και πως μπορείς να το καταλάβεις; Εδώ είναι 6 σημάδια που δείχνουν ότι πιθανότατα πρόκειται για μια τέτοια τοξική περίπτωση.

1# Είναι συνεχώς επικριτικός απέναντι σου. Ο αληθινός σου φίλος θα σε υποστηρίξει, ανεξάρτητα από το πόσο ιδιόρρυθμες μπορεί να είναι οι επιλογές σου. Ωστόσο, ένας κρυφός hater θα σπεύσει να σε κρίνει – ακόμα κι αν έκανες το ηθικά σωστό. Μάλιστα, συχνά τέτοιοι άνθρωποι νομίζουν ότι είναι ανώτεροι από εσένα.

2# Μιλά πίσω από την πλάτη σου. Ένας φίλος που μιλάει πίσω από την πλάτη σας είναι κάτι περισσότερο από ένας hater. Αυτό είναι ένα σημάδι ότι δεν σας σέβεται. Τέτοια άτομα μπορεί να διαμοιράζουν το μυστικό σας σε άλλους – κάτι δηλαδή που τους έχετε πει εμπιστευτικά. Ακόμη χειρότερα, μπορεί να αλλοιώσουν αυτές τις πληροφορίες για να σας κάνουν να φαίνεστε «κακός» σε κάτι. Προσθέστε σε αυτό, ότι ένας κρυφός hater μπορεί να λέει πρόθυμα άσχημα πράγματα πίσω από την πλάτη σας συνεχώς σε βάθος χρόνου.

3# Σου λέει συνεχώς ψέματα. Αν κάποιους σου λέει ψέματα, είναι επίσης ένα κακό σημάδι. Τέτοιοι άνθρωποι μπορεί να νομίζουν ότι αν σου λένε ψέματα τους κρατά ένα βήμα πιο μπροστά από εσένα. Δες εδώ μερικά σημάδια που δείχνουν ότι κάποιος σου λέει ψέματα. Και κάνε τις κινήσεις σου.

4# Είναι πολύ ανταγωνιστικοί – και όχι με καλό τρόπο. Γενικά, το να είσαι ανταγωνιστικός δεν είναι κακό. Αυτό σας επιτρέπει να εργαστείτε αρκετά σκληρά για να πετύχετε τους στόχους σας. Το να είσαι ανταγωνιστικός σημαίνει επίσης ότι δεν τα παρατάς μπροστά σε ένα challenge, όσο δύσκολο κι αν είναι. Από την άλλη, δυστυχώς, το να είσαι ανταγωνιστικός συχνά σημαίνει να κάνεις ό,τι χρειάζεται – ακόμα κι αν αυτό είναι εις βάρος του άλλου. Ενας φίλος-hater μπορεί να σε σαμποτάρει. Αφού είναι πάντα πολύ κοντά σου, και θέλει πάντα να σε κερδίζει. Τέτοιοι άνθρωποι αγχώνονται αν δεν «νικήσουν» εναντίον άλλων ανθρώπων (που είστε εσείς, σε αυτήν την περίπτωση.) Δεν ξέρουν πώς να αντιμετωπίσουν ένα άτομο που είναι καλύτερο από αυτούς. Αντί να βλέπουν τον θρίαμβό σου ως κίνητρο στη ζωή, τον βλέπουν ως ταπεινωτική ήττα.

5# Λυπάται… όταν σε βλέπει χαρούμενο. Ένας αληθινός φίλος θα μετακινήσει ακόμα και βουνά για να σας κάνει ευτυχισμένους. Ωστόσο, ο hater θα κάνει ό,τι χρειάζεται για να σε κρατήσει κάτω. Πρώτον, δεν τους νοιάζει αν θα πετύχετε τον Χ ή τον Ψ στόχο. Τους ενδιαφέρει περισσότερο το deadline που δεν τήρησες ή το project που «μπόμπαρες». Ναι, είναι πιο χαρούμενοι όταν είσαι λυπημένος ή απογοητευμένος.

6# Αποφεύγει να περνά πολύ χρόνο μαζί σου. Οι haters θα περάσουν όσο το δυνατόν λιγότερο χρόνο μαζί σου. Προσποιούνται ότι είναι απασχολημένοι κάνοντας την μία ή την άλλη δραστηριότητα. Η αλήθεια είναι, ωστόσο, είναι ότι κάνουν αυτό που θέλουν να κάνουν. Και ναι, αυτό είναι να μην περνούν πολύ χρόνο μαζί σου. Άλλωστε, στην πραγματικότητα δεν ευχαριστιούνται την συναναστροφή μαζί σου. Απλά κρατούν μια επαφή για συγκεκριμένους σκοπούς.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

10 + 17 =