αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈξι σημάδια που δείχνουν ότι κάποιος δεν θέλει να πετύχεις

Έξι σημάδια που δείχνουν ότι κάποιος δεν θέλει να πετύχεις

Μπορεί να είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι κάποιος δεν θα υποστηρίξει εσάς και την επιτυχία σας. Κι όμως, υπάρχουν μερικοί άνθρωποι εκεί έξω που κερδίζουν τη μεγαλύτερη ικανοποίηση βλέποντας άλλους ανθρώπους να αποτυγχάνουν, με το schadenfreude να είναι η κύρια πηγή χαράς τους.

Δεν είναι πάντα προφανές ποιος είναι αληθινός φίλος και ποιος προσπαθεί να σε σαμποτάρει. Αλλά εδώ είναι 6 σημάδια που πρέπει να σε προβληματίσουν.

1# Σε ζηλεύει συνεχώς. Συνήθως η ζήλια είναι κάτι που φαίνεται. Η συμπεριφορά του άλλου, τα λόγια ή ακόμα και μερικά βλέμματα, μπορούν να τον προδώσουν. Είναι πιθανό κάποιος όχι μόνο να ζηλεύει αυτό που έχεις, αλλά να θέλει… να μην το έχει κανείς, αφού δεν το έχει αυτός. Τέτοιοι άνθρωποι εχουν τη νοοτροπία: «Γιατί του αξίζει αυτού, αν δεν το αξίζω εγώ;» που στη συνέχεια μετατρέπεται σε: «Αν δεν μπορώ να το έχω, κανείς δεν πρέπει να το έχει». Αυτό δημιουργεί το πρόβλημα προς εσένα: Δεν θέλει να πετύχεις, γιατί αυτός δεν το έχει καταφέρει.

2# Υποβαθμίζει τα επιτεύγματα σου. Όταν καταφέρνετε κάτι αξιέπαινο, ένα από τα πρώτα πράγματα που θέλετε να κάνετε είναι να το μοιραστείτε με τα άτομα που αγαπάτε περισσότερο. Οι φίλοι σου, η οικογένειά σου, οι άνθρωποι που ήταν μαζί σου στο ταξίδι σου. Αλλά όταν μοιράζεστε την πρόοδό σας, τα επιτεύγματά σας, τα πράγματα για τα οποία είστε περήφανοι με τους ανθρώπους που αγαπάτε, υπάρχει ένα άτομο που βγαίνει μπροστά πριν μπορέσετε να ολοκληρώσετε, απλώς για να υπονομεύσει ή να μειώσει οτιδήποτε πετύχατε. Γιατί το κάνουν; Γιατί δεν μπορούν να αντέξουν ότι έχετε κάτι αξιέπαινο να μιλήσετε.

3# Προσφέρει ψεύτικες υποσχέσεις. Οι άνθρωποι που θέλουν το καλύτερο για εσάς θα κάνουν πάντα ό,τι μπορούν για να σας βοηθήσουν. Όταν κάποιος θέλει να πετύχεις, γνωρίζει ότι η βοήθειά του μπορεί να μην είναι ακριβώς αυτή που χρειάζεσαι, αλλά προσπαθεί να τη δώσει ούτως ή άλλως, γιατί ξέρει ότι είναι επίσης μια μορφή ηθικής υποστήριξης. Δεν είναι μόνο η ίδια η βοήθεια. Εχει να κάνει με το γεγονός ότι ήταν εκεί για σένα όταν τους χρειαζόσουν, και αυτό θέλουν να σου δείξουν. Αλλά όταν κάποιος δεν θέλει να πετύχεις, θα κάνει κάτι πολύ χειρότερο από το να αρνηθεί να σε βοηθήσει. Αντί να αρνηθούν ευθέως, θα προσποιηθούν ότι θα προσπαθήσουν να σας βοηθήσουν, για να καταλήξουν να σας απογοητεύσουν στο τέλος της ημέρας. Πάντα σας αφήνουν ξεκρέμαστους.

4# Μιλά πίσω από την πλάτη σου. Υπάρχει κάτι χειρότερο από το να ανακαλύψεις ότι κάποιος μιλάει πίσω από την πλάτη σου; Είναι τρομερό συναίσθημα. Γνωρίζοντας ότι κάποιος σε αντιπαθεί τόσο πολύ που σε κουτσομπολεύει αρνητικά στους κοινούς σου φίλους, οχι μόνο καταλήγεις να αισθάνεσαι ανασφαλής γύρω του, αλλά καταλήγεις επίσης να αισθάνεσαι ανασφαλής με όλους όσους γνωρίζετε και οι δύο, γιατί τώρα δεν ξέρεις τι νιώθει κάποιος για εσένα.

5# Τονίζει πάντα τις αδυναμίες σου. Για παράδειγμα, ας υποθέσουμε ότι ξοδεύετε όλο τον χρόνο σας δουλεύοντας στη δική σας επιχείρηση. Ο/η σύντροφός σας μπορεί να λέει ότι σας υποστηρίζει, αλλά στο πίσω μέρος του μυαλού του, εύχεται απλώς να βρείτε μια κανονική δουλειά, ώστε να έχετε ένα κανονικό ωράριο εργασίας. Έτσι, κάθε φορά που αρχίζετε να έχετε αμφιβολίες για το αν αυτή η επιχείρηση θα πετύχει, λέει ό,τι μπορει για να γιγαντώσει τις αμφιβολίες σου. Αντί να σε στηρίξει και να σου πει να συνεχίσεις την προσπάθεια, τονίζει όλα τα μειονεκτήματα της αφοσίωσής σου και τις αδυναμίες σου, φροντίζοντας να γνωρίζεις ότι όλα αυτά τα ζητήματα βρίσκονται στο επίκεντρο.

6# Κάνει τους στόχους σου να φαίνονται ακατόρθωτοι. Ανεξάρτητα από το ποιος μπορεί να είναι ο στόχος σας, θα δυσκολευτείτε στην πορεία. Αλλά έχει σημασία με ποιους μοιράζεσαι τα σχέδια σου. Σε αυτή τη διαδρομή, ειδικά όταν είσαι μπροστά σε κάποια δυσκολία, θα βρεθεί πάντα εκείνο το άτομο που θα σου πει ότι ο στόχος σου ήταν υπερβολικά μεγάλος ή ότι σπαταλάς χρόνια από την ζωή σου για κάτι που είναι ακατόρθωτο. Κάθε φορά που μιλάτε μαζί τους, νιώθετε όλο και πιο έντονα ότι οι στόχοι σας φαίνονται πιο μακριά από ποτέ- και πιο δύσκολοι να επιτευχθούν από ποτέ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια ψυχοθεραπεύτρια παραθέτει 3 τρικ που μπορείς να χρησιμοποιείς κάθε μέρα για να «σταματήσεις να ανησυχείς για το μέλλον»

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × 4 =