αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈξι σημάδια που δείχνουν ότι κάποιος δεν είναι ο «καλύτερος φίλος» σου πλέον

Έξι σημάδια που δείχνουν ότι κάποιος δεν είναι ο «καλύτερος φίλος» σου πλέον

Το έχουμε ξανά πει: Όσο πορευόμαστε στη ζωή μας, είναι πιθανό να αλλάζουν και οι άνθρωποι με τους οποίος συναναστρεφόμαστε. Άλλες παρέες μπορεί να είχες στα 20 σου, άλλες στα 35 σου. Και δεν είναι περίεργο. Μπορεί με ένα άτομο να περνάγατε καλά ενώ ήσασταν φοιτητές, αλλά σήμερα μπορεί ο τρόπος σκέψης και τα ενδιαφέροντα σας να μην συμβαδίζουν.

Τα πράγματα όμως γίνονται λίγο πιο περίπλοκα σε μία περίπτωση: Όταν πρόκειται για τον «καλύτερο φίλο» σου. Είναι δυνατόν κάποια στιγμή να μην είστε πια οι καλύτεροι φίλοι; Η απάντηση είναι «ναι».

Όπως συμβαίνει με όλες τις ανθρώπινες σχέσεις, έτσι και με τον «καλύτερο φίλο» σου, μπορεί κάποια στιγμή να πάψετε να είστε τόσο κοντά. Εκεί πρέπει και τα δύο μέρη να προχωρήσουν προς τα εμπρός. Εδώ είναι 6 σημάδια που δείχνουν ότι έχει έρθει η στιγμή.

1# Οι συναντήσεις σας μοιάζουν πλέον διαδικαστικές. Οι περισσότερες από τις συζητήσεις σας ήταν ένας ξεχωριστός συνδυασμός inside jokes, λεπτομερειών που δεν είχατε ακόμη μοιραστεί για την ημέρα σας, και κυρίως κάνατε διασκεδαστικά πράγματα βιώνοντας τη ζωή μαζί, σε εκείνη τη φάση. Τώρα, είναι περισσότερο σαν να προσπαθείτε να… αραδιάσετε γρήγορα όλα όσα συμβαίνουν και στις δύο σας ζωές σε ένα μεσημεριανό γεύμα 90 λεπτών, επειδή δεν έχετε δει ο ένας τον άλλον από το τελευταίο γεύμα/συνάντησή σας των 90 λεπτών.

2# Δεν ενδιαφέρεστε να επιλύσετε τους τσακωμούς. Τι γινόταν παλιά: Είχατε μια μικρή διαφωνία για κάτι ανόητο. Κάποιος είπε κάτι που ο άλλος παρεξήγησε, πληγώθηκαν τα συναισθήματα κ.λπ. Πάντα προσπαθούσατε να αντιμετωπίζετε ευθέως τέτοιες βλακείες – και δεν αφήνατε μια μικρή παρεξήγηση να δημιουργήσει μια διαρκή ρωγμή στα θεμέλια της φιλίας σα . Συνήθως το συζητάγατε μέχρι να καταλάβετε και οι δύο πλήρως τα συναισθήματα και τις προθέσεις του άλλου. Και όλα καλά. Τώρα, αν τσακωθείς, το αντιμετωπίζεις νωχελικά ή και καθόλου. Τον αφήνεις να λέει ψέματα, να μην μιλάτε για λίγες μέρες/εβδομάδες και γενικά κάνεις μια «παύση». Δεν σε ενδιαφέρουν εκείνες τις μικροσκοπικές ρωγμές που κάποτε εργαζόσασταν τόσο σκληρά για να αποτρέψετε.

3# Δεν κάνετε τίποτα μαζί πλέον. Δεν μπορείτε να θυμηθείτε την τελευταία φορά που καθόσασταν οι δυο σας στον καναπέ σας, φάγατε όλο το περιεχόμενο του ψυγείου σας και παρακολουθήσατε μία σειρά. Αυτό ήταν βασικά όλη σου η ζωή κάποτε. Οι άλλες δραστηριότητες ήταν απλώς ενοχλητικές υποχρεώσεις που κάνατε με δυσαρέσκεια μεταξύ των… τηλεοπτικών μαραθώνιων. Τώρα αυτά έχουν αρχίσει να ξεθωριάζουν.

4# Μαθαίνεις για τα σημαντικά γεγονότα της ζωής του, από κάποιον άλλο. Παλιά μπορεί να μοιραζόσασταν όλα τα νέα σας, σχεδόν σε… live μετάδοση. Τώρα τα πράγματα είναι διαφορετικά. Και μαθαίνεις τα νέα του «καλύτερου φίλου» σου συνήθως από κάποιον άλλο. Έρχεσαι δεύτερος, τρίτος ή… δέκατος στην ενημέρωση.

5# Βλέπεις φωτογραφίες του στο news feed, από βραδιές στις οποίες δεν είσαι καλεσμένος. Κάποτε δεν χρειαζόταν καν να προσκαλείτε ο ένας τον άλλον για να κάνετε πράγματα. Απλώς κάνατε παρέα είτε κάθε μέρα, είτε τουλάχιστον κάθε Σαββατοκύριακο. Και δεν χρειαζόταν να ειδοποιήσετε εκ των προτέρων, επειδή το hangout ήταν αυτονόητο. Τώρα βλέπεις φωτογραφίες από εξόδους… στις οποίες δεν συμμετέχεις.

6# Δεν είχες συνειδητοποιήσει κάποια από τα παραπάνω points, μέχρι που διάβασες αυτή τη λίστα. Και αυτό είναι το μεγαλύτερο σημάδι από όλα. Όταν οι ζωές σας έχουν γεμίσει αρκετά από άλλα πράγματα, η πιο ισχυρή ένδειξη ότι πραγματικά απομακρύνεστε είναι ότι σας παίρνει χρόνο για να παρατηρήσετε ακόμη και την απουσία του άλλου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

7 + 14 =