αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈξι σημάδια που δείχνουν ότι η ζωή σου οδηγείται σε αδιέξοδο

Έξι σημάδια που δείχνουν ότι η ζωή σου οδηγείται σε αδιέξοδο

Μπορεί να νιώθεις «κολλημένος» στη ζωή σου. ‘Η να το βλέπεις σε κάποιον άλλο γύρω σου. Τέτοιοι άνθρωποι δεν είναι ότι δεν έχουν δουλειά, κάποια χόμπι ή φίλους. Και δεν είναι τεμπέληδες στην πραγματικότητα – κάνουν πολλά πράγματα! Αλλά κάνουν κύκλους, κολλημένοι στο ίδιο μέρος, με τους ίδιους ανθρώπους, με την ίδια ζωή. Εδώ είναι λοιπόν μερικές σαφείς ενδείξεις ότι η ζωή κάποιου δεν πάει πουθενά (αν είστε εσείς, χρησιμοποιήστε το ως σημείο για ένα restart).

1- Είναι κολλημένοι στο παρελθόν

Είτε μας αρέσει είτε όχι, το παρελθόν μας διαμορφώνει και μας καθορίζει. Μερικοί από εμάς είναι αρκετά τυχεροί που έχουμε περάσει καλά μεγαλώνοντας. Αλλά πολλοί άλλοι μεγαλώνουν επιβαρυμένοι από πολλά τραύματα. Και αυτές οι ουλές μπορούν να σε κρατήσουν πίσω.

2- Έχουν πάντα… μια δικαιολογία

Υπάρχουν δύο είδη ανθρώπων σε αυτόν τον κόσμο: Αυτοί που δεν δικαιολογούνται ποτέ και αυτοί που το κάνουν πάντα. Αυτοί που δεν πάνε πουθενά είναι μάλλον στην δεύτερη κατηγορία. Πάντα δεν έχουν χρόνο, δεν έχουν ενέργεια, δεν έχουν αυτοπεποίθηση. Μερικές φορές, κατηγορούν ακόμη και άλλους -όπως τους γονείς ή τους συνεργάτες τους- ως δικαιολογία για να μην αναλάβουν την ευθύνη για τη ζωή τους. Οι περισσότεροι από αυτούς τους ανθρώπους έχουν άγχος, επομένως προτιμούν να βρίσκουν δικαιολογίες παρά να κάνουν πραγματικά κάτι που μπορεί να αλλάξει τη ζωή τους.

3- Δεν έχουν κάποιο στόχο που να τους ενθουσιάζει

Ένα σημάδι ότι η ζωή κάποιου δεν πάει πουθενά είναι όταν δεν είναι ενθουσιασμένος με τίποτα. Και ναι, είναι επίσης σημάδι κατάθλιψης, επομένως είναι πιθανό να έχουν και τα δύο. Και ως εκ τούτου, και τα δύο πρέπει να αντιμετωπιστούν. Τέτοιοι άνθρωποι δεν είναι πραγματικά ευχαριστημένοι με το πώς πάνε τα πράγματα στη ζωή τους, αλλά δεν είναι και ιδιαίτερα στεναχωρημένοι με αυτό επειδή είναι πολύ συνηθισμένοι στην βαρετή ύπαρξή τους. Εδώ είναι το θέμα. Αν στην πραγματικότητα «πηγαίνεις κάπου» με τη ζωή σου, θα το ξέρεις. Θα υπάρχουν πολλά πράγματα για τα οποία θα ενθουσιαστείτε!

4- Φοβούνται την αποτυχία

Πολλοί άνθρωποι δεν πηγαίνουν πουθενά στη ζωή επειδή φοβούνται πολύ την αποτυχία. Κάποιοι το βλέπουν εγωιστικά. Άλλοι πιστεύουν ότι η αποτυχία σημαίνει ότι έχουν σπαταλήσει τον χρόνο και τα χρήματά τους. Κάποιοι πάλι φοβούνται τι θα πουν οι άλλοι. Αυτός είναι φυσικά ο λάθος τρόπος προσέγγισης των πραγμάτων. Όχι μόνο είναι εγγυημένο ότι η αποτυχία θα συμβεί τελικά, είναι επίσης γεγονός ότι η επιτυχία γεννιέται μέσα από την αποτυχία.

5- Κολλημένοι στις ίδιες συνήθειες

Οι άνθρωποι που έχουν κολλήσει στο ίδιο μέρος είναι συνήθως κολλημένοι σε συνήθειες—ακολουθούν μια ρουτίνα που βρίσκουν ασφαλή. Μετατρέπονται σιγά- σιγά σε ρομπότ. Δεν είναι λάτρεις των ρίσκων- είναι επιφυλακτικοί για οτιδήποτε εμπεριέχει ρίσκα. Προτιμούν να βρίσκονται στην ζώνη άνεσης τους και επομένως δεν δείχνουν θάρρος για να κάνουν άλλα πράγματα.

6- Δεν είναι συνεπείς με τα όρια τους

Κάποιοι άνθρωποι παραμένουν «κολλημένοι» επειδή δεν μπορούν να βάλουν και να κρατήσουν μερικά όρια στη ζωή τους. Τα όρια είναι σημαντικά. Μπορεί να κάνουν ό,τι χρειάζεται για να αποκτήσουν τη ζωή που θέλουν. Μπορεί να διαβάζουν βιβλία αυτοβοήθειας, να ξυπνούν στην ώρα τους και να δουλεύουν σκληρά. Και όμως, για κάποιο λόγο, απλά δεν μπορούν να θέσουν όρια. Ετσι καταλήγουν να αιμορραγούν τον χρόνο και τα χρήματα που έχουν. Θυμήσου και το άρθρο: Τέσσερα πράγματα που θα σου συμβούν, αν αρχίσεις να βάζεις τα όρια σου προς τους άλλους.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

9 − nine =