αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈξι σημάδια που δείχνουν ότι είσαι συμπαθής στον άλλο (ακόμα κι αν δεν το έχεις καταλάβει)

Έξι σημάδια που δείχνουν ότι είσαι συμπαθής στον άλλο (ακόμα κι αν δεν το έχεις καταλάβει)

Όλοι θέλουμε να είμαστε συμπαθείς. Αυτός είναι ο λόγος που μερικές φορές μπορεί να νιώθουμε άγχος όταν δεν είμαστε σίγουροι για το τι πιστεύουν οι άνθρωποι για εμάς και αν τους αρέσουμε ή όχι.

Και δεν είναι πάντα εύκολο να το καταλάβεις τι πιστεύουν οι άλλοι. Την μία στιγμή μπορεί να είναι θερμοί μαζί μας, αλλά την επόμενη μπορεί να μας ρίξουν μια ψυχρή ματιά.

Ο ανθρώπινος εγκέφαλος έχει μια φυσική τάση να δίνει βάρος (και να θυμάται) τις αρνητικές εμπειρίες ή αλληλεπιδράσεις περισσότερο από τις θετικές, επομένως μπορεί να υποθέσετε ότι κάποιοι άνθρωποι δεν σας συμπαθούν. Η αλήθεια, ωστόσο, μάλλον είναι πολύ διαφορετική. Αν βλέπεις κάποια από τα παρακάτω 6 σημάδια τότε είσαι στην πραγματικότητα ένα πολύ πιο συμπαθητικό άτομο από ό, τι νομίζεις ότι είσαι.

1# Έρχονται κοντά σου. Όταν αντιπαθούμε κάποιον, έχουμε τη φυσική τάση να μην θέλουμε να είμαστε στο ίδιο δωμάτιο μαζί του. Η παρουσία του μας δημιουργεί αρνητικά συναισθήματα, οπότε απομακρυνόμαστε. Από την άλλη πλευρά, όταν μας αρέσει κάποιος, τείνουμε να τριγυρνάμε συχνά γύρω του. Αν παρατηρείτε ότι κάποιος είναι συχνά γύρω σας, αυτό είναι ένα ξεκάθαρο σημάδι ότι σας συμπαθεί. Υπάρχει κάτι στην ενέργειά σας που τον ελκύει προς το μέρος σας. Επίσης, όταν συζητάτε μαζί του, μπορεί να αρχίσει να γέρνει σιγά σιγά το σώμα του ή να γέρνει το κεφάλι του προς το μέρος του.

2# Διατηρούν επαφή με τα μάτια. Πολλά μπορούν να ειπωθούν από τα μάτια κάποιου, ειδικά εκεί που είναι στραμμένα τα μάτια του. Η επαφή με τα μάτια έχει διαπιστωθεί ότι είναι ένα θετικό σημάδι μεταξύ των ανθρώπων – ακόμα κι αν είναι απλώς μια φωτογραφία άλλου ατόμου. Αν κάποιος διατηρεί οπτική επαφή μαζί σας ενώ μιλάει, σημαίνει ότι σας σέβεται και πιθανότατα σας συμπαθεί περισσότερο από όσο νομίζετε.

3# Μοιράζεται πολλές πληροφορίες μαζί σου. Μπορεί να αρχίσουν να σας λένε περισσότερα για την προσωπική τους ζωή, ότι τους αρέσει να συλλέγουν γραμματόσημα ή να σας πουν για το αγαπημένος είδος ταινίας τους. Είναι ένα σημάδι που λέει ότι νιώθουν άνετα μαζί σου επειδή σε συμπαθούν. Δεν φοβούνται να κριθούν επειδή σας εμπιστεύονται. Δεν είστε πια ένας ακόμα ξένος για αυτούς.

4# Ακούνε προσεκτικά και εξετάζουν τις απόψεις σας. Το να ακούμε κάποιον είναι ένας από τους τρόπους για να δείξουμε πόσο νοιαζόμαστε για αυτόν. Είναι ένας τρόπος να τους πείτε ότι η φωνή και οι σκέψεις τους έχουν σημασία για εσένα. Το να λαμβάνονται υπόψη οι απόψεις τους είναι επίσης ένδειξη σεβασμού. Δείχνει ότι αυτό που μόλις είπαν έχει κάποια μορφή αξίας. Έτσι, όταν κάποιος αφιερώνει χρόνο για να ακούσει τι έχετε να πείτε, μπορεί να σημαίνει κάτι περισσότερο από το να θέλει απλώς να ακούσει τη γνώμη σας για διάφορα θέματα.

5# Λένε το όνομά σου συχνά. Το όνομα ενός ατόμου είναι ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία της ταυτότητάς του. Είναι τόσο ριζωμένο στο μυαλό μας που μπορούμε να ακούσουμε το όνομά μας ακόμα και σε ένα θορυβώδες δείπνο. Αυτό συμβαίνει επειδή, σύμφωνα με μια μελέτη, ο εγκέφαλός μας έχει μια συγκεκριμένη περιοχή που ενεργοποιείται όταν ακούμε το όνομα μας. Όταν κάποιος λέει συχνά το όνομά σας, είναι ένας τρόπος για να τραβήξει την προσοχή σας.

6# Γελούν με τα αστεία σου. Το να ακούς κάποιον να γελάει με τα αστεία σου είναι μια από τις πιο ικανοποιητικές εμπειρίες στη ζωή. Σημαίνει ότι απολάμβαναν αυτά που είπατε τόσο πολύ που δεν μπορούσαν να ελέγξουν τον εαυτό τους. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι το γέλιο – μια αίσθηση κοινής απόλαυσης και διασκέδασης – αυξάνει την ικανοποίηση που νιώθετε σε μια ανθρώπινη σχέση. Αν γελάσουν οι άλλοι με το αστείο σας, μπορεί να είναι πιο πιθανό να γελάσουν ξανά, κάτι που τους κάνει να σας συμπαθούν όλο και περισσότερο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fifteen − six =