αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈξι σημάδια που δείχνουν ότι ένα άτομο δεν σε συμπαθεί

Έξι σημάδια που δείχνουν ότι ένα άτομο δεν σε συμπαθεί

Όλοι μας είχαμε περιστασιακές υποψίες ότι κάποιος μπορεί να μην μας αρέσει.

Μερικές φορές αυτό οφείλεται σε κοινωνικό άγχος ή αδεξιότητα και οι υποψίες είναι εντελώς αβάσιμες.

Σε άλλες περιπτώσεις, ωστόσο, είμαστε σε θέση. Για τον ένα ή τον άλλο λόγο, αυτό το άτομο απλά δεν μας αρέσει. Οι ενέργειές τους μπορεί να είναι ανεπαίσθητες ή εμφανείς, αλλά τα πάντα σχετικά με τις αλληλεπιδράσεις μας μαζί τους δίνουν μια ξεκάθαρη εικόνα ότι δεν μας αρέσουν.

Αν θες να σιγουρευτείς, συνέχισε να διαβάζεις αυτό το άρθρο. Εδώ είναι 6 σημάδια που δείχνουν ότι ένα άτομο δεν σε συμπαθεί.

1. Σταματούν να μιλούν όταν είσαι κοντά

Ακούς ανθρώπους να συνομιλούν ή να γελούν σε ένα άλλο δωμάτιο, αλλά όλοι σωπαίνουν όταν μπαίνεις μέσα; Ό,τι κι αν έλεγαν σίγουρα δεν ήταν για να το ακούσετε.

Αυτό μπορεί να συμβεί με συγκάτοικους, μέλη της οικογένειας, συμφοιτητές ή συναδέλφους, ανάλογα με την κοινωνική ομάδα στην οποία εμπλέκεστε.

Θα μείνουν σιωπηλοί μέχρι να φύγετε. Τότε μπορούν να επιστρέψουν σε αυτό που συζητούσαν.

2. Δεν κάνουν οπτική επαφή

Η οπτική επαφή είναι μια μορφή σύνδεσης. Μπορείτε να δείξετε σε ένα άτομο ότι νοιάζεστε για αυτά και τι λέει όταν κάνετε (και διατηρείτε) οπτική επαφή μαζί του.

Αν δεν σας κοιτούν στα μάτια όταν σας μιλούν, σας ενημερώνουν με πλάγιο τρόπο ότι δεν αξίζετε τέτοια ενέργεια ή προσπάθεια.

Σημείωση: Μερικοί άνθρωποι δυσκολεύονται να κάνουν οπτική επαφή με άλλους για διάφορους λόγους, επομένως αυτό το σημάδι αυτο πρέπει να συνοδεύεται από άλλα για να βεβαιωθείτε ότι κάποιος δεν σας συμπαθεί.

3. Εάν κάνετε μια συζήτηση μαζί τους, δεν αλληλεπιδρούν

Αντί να κάνουν ερωτήσεις για ό,τι κι αν μιλάτε, θα σας δώσουν ξερές απαντήσεις, όπως «Καλά» ή «Ναι, φίλε». Θα φαίνονται ευγενικοί, με τα μάτια τους εστιασμένα σε εσένα, αλλά την προσοχή τους προφανώς αλλού.

Μπορεί επίσης να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία να αλλάξουν θέμα όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

4. Δεν χαμογελούν (ή το χαμόγελό τους φαίνεται ψεύτικο)

Όταν οι άνθρωποι χαμογελούν ειλικρινά, μπορείτε να το δείτε και στα μάτια τους. Αντίθετα, όταν κάποιος που δεν σας συμπαθεί πολύ σας χαμογελάει, τα μάτια του παραμένουν ψυχρά.

Δώστε προσοχή στη γλώσσα του σώματος που έχει ένας εκπρόσωπος εξυπηρέτησης πελατών που έχει να κάνει με έναν νευριασμένο πελάτη. Η φωνή του μπορεί να είναι φιλική και μπορεί να χαμογελά λαμπερά, αλλά τα μάτια του είναι θαμπά και παγωμένα.

5. Κρατούν τα χέρια σταυρωμένα όταν σου μιλάνε

Αυτή είναι μια κλασική αμυντική χειρονομία που φωνάζει: «Δεν θέλω να είμαι εδώ, και ειδικά όχι μαζί σου».

Κάθε έφηβος που δέχεται μια συζήτηση θα υιοθετήσει αυτή τη στάση. Αν το άτομο κάθεται, σταυρώνει τα χέρια και τα πόδια του, τα πάντα γύρω του φωνάζουν ότι δεν θέλουν να είναι εκεί.

Επιπλέον, τα άτομα αυτά μπορεί να έχουν επίσης σφιγμένες γροθιές.

6. Υποβαθμίζουν τα επιτεύγματά σου

Θα μπορούσατε να αποφοιτήσετε με άριστα, αλλά αυτοί θα σας πουν ότι ο καθηγητής μάλλον έκανε λάθος. Είστε σε σχέση με έναν/μία λαμπρό/η, πανέμορφο/η σύντροφο; Πρέπει να υπάρχει κάτι που δεν πάει καλά για να σε θέλει.

Θα μπορούσατε να κερδίσετε ένα ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες και θα σας κατακρίνου που δεν κερδίσατε το χρυσό. Οι άνθρωποι που δεν σε συμπαθούν είναι έτοιμοι να υποβαθμίσουν τα επιτεύγματα σου, όποια κι αν είναι αυτά.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένας εκπαιδευτής του FBI εξηγεί: 7 σημάδια που δείχνουν ότι κάποιος σου λέει ψέματα

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

sixteen − 8 =