αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈξι σημάδια που αποκαλύπτουν ότι κάποιος νοιάζεται… μόνο για τον εαυτό του

Έξι σημάδια που αποκαλύπτουν ότι κάποιος νοιάζεται… μόνο για τον εαυτό του

Μάλλον έχεις ήδη συναντήσει τέτοιους ανθρώπους. Είτε στο επαγγελματικό πεδίο, είτε στις προσωπικές σου επαφές. Είναι αυτοί που νοιάζονται… μόνο για τον εαυτό τους. Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα, δεν διστάζουν να ρίξουν στην άκρη άλλους ανθρώπους, για να πετύχουν τους δικούς τους σκοπούς.

Μπορεί να έχετε βαρεθεί να προσπαθείτε να κάνετε ένα τέτοιο άτομο να νοιαστεί για εσάς. Είναι απογοητευτικό όταν το μόνο που τους ακούς να λένε είναι «εγώ, εγώ, εγώ». Δεν σε αφήνουν να μιλήσεις για οτιδήποτε άλλο, για κάτι που αφορά ίσως εσένα.

Πως μπορείς όμως να εντοπίσεις τέτοια άτομα γρήγορα και να… λάβεις τα μέτρα σου; Εδώ είναι 6 σημάδια που δείχνουν ότι κάποιος νοιάζεται μόνο για τον εαυτό του.

Σε αναζητά μόνο όταν έχει ανάγκη

Αυτό είναι αρκετά προφανές, αλλά οι περισσότεροι από εμάς χρειαζόμαστε τη διαβεβαίωση ότι οι αδιάφοροι άνθρωποι νοιάζονται μόνο για τον εαυτό τους. Στην πραγματικότητα, αυτοί οι τύποι κάνουν παρέα μαζί σας μόνο όταν τους βολεύει. Όταν δεν σε χρειάζονται, δεν φαίνονται πουθενά. Θα παρατηρήσετε τη διαφορά μεταξύ των καλών φίλων και του ατόμου που όταν βρίσκεστε σε κρίση δεν είναι εκεί για εσάς. Επικεντρώνονται μόνο στην προσωπική τους ζωή και στα δικά τους συμφέροντα με πλήρη αδιαφορία για το άλλο άτομο.

Δεν τον ενδιαφέρει τι έχεις να πεις

Ναι, κάποιος που νοιάζεται μόνο για τον εαυτό του δεν ενδιαφέρεται ποτέ για τα πράγματα που έχουν να πουν οι άλλοι. Στην πραγματικότητα, αυτό είναι ένα από τα πιο κοινά σημάδια που δείχνουν ότι έχετε να κάνετε με κάποιον που δεν είναι αληθινός με τι προθέσεις του. Ποτέ δεν ρωτούν τι έχεις κάνει, πώς τα πας και πώς νιώθεις. Δεν τους ενδιαφέρει αυτό που έχεις να πεις. Μόνο όταν μιλάς για εκείνουν, βλέπεις ενδιαφέρον.

Δεν παραδέχεται ποτέ τα λάθη του

Θα αμφιβάλλεις περισσότερο για τον εαυτό σου με αυτόν τον τρόπο. Ενα άλλο σημάδι ότι έχετε να κάνετε με ανθρώπους που νοιάζονται μόνο για τον εαυτό τους είναι ότι δεν νιώθουν υπεύθυνοι για οτιδήποτε κάνουν. Με άλλα λόγια, μπορεί να ριξουν ένα ποτήρι νερό και για όλα θα φταις εσύ γιατί… άφησες το ποτήρι εκεί. Δεν είναι υπόλογοι για καμία από τις ενέργειές τους επειδή τους ωθήσατε εσείς να κάνουν τις περισσότερες από αυτές. Θυμήσου και το άρθρο: Η Νο1 τακτική χειραγώγησης των νάρκισσων είναι το Gaslighting (και πως να το αντιμετωπίσεις).

Υπερβολή

Όλα πρέπει να γίνουν το συντομότερο δυνατό. Πρέπει επίσης να γίνουν τέλεια. Επίσης, είστε ο χειρότερος άνθρωπος του κόσμου, και εκείνος είναι ένας άγγελος. Έτσι πιστεύουν οι ναρκισσιστές ότι είναι ο κόσμος. Υπερβάλουν όπως μπορούν, για να σας πιέσουν να κάνετε κάτι για αυτούς.

Πιστεύει ότι δικαιούται περισσότερα από όλους

Ενα από τα πιο μεγάλα σημάδια που δείχνουν μιλάμε για έναν εγωιστή είναι ότι πιστεύει ότι δικαιούται πολύ περισσότερα από τον μέσο άνθρωπο. Οι ναρκισσιστές είναι άνθρωποι που έχουν μια διογκωμένη αίσθηση της αξίας τους και μια βαθιά ανάγκη για θαυμασμό. Πιστεύουν ότι αξίζουν ειδική μεταχείριση και είναι πολύ ευαίσθητοι στην κριτική.

Είναι χειριστικός

Είναι άνθρωποι που έχουν πολλή αγάπη για τον εαυτό τους και δεν ενδιαφέρονται για τα συναισθήματα των άλλων. Σε χειραγωγούν για να πάρουν αυτό που θέλουν. Κοιτούν μόνο την δική τους πλευρά. Είναι τόσο εγωκεντρικοί και εγωιστές που σε χειραγωγούν για να πάρουν αυτό που χρειάζονται. Ετσι όπως το βλέπουν, αυτοί είναι το μόνο άτομο που έχει σημασία- και θα σας χειραγωγήσουν μέχρι να το πιστέψετε κι εσείς.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × 2 =