αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈξι σημάδια για να καταλάβεις ότι κάποιος μιλάει πίσω από την πλάτη σου

Έξι σημάδια για να καταλάβεις ότι κάποιος μιλάει πίσω από την πλάτη σου

Συμβαίνει συχνά. Στο επαγγελματικό περιβάλλον ή στην προσωπική μας ζωή: Άλλα άτομα να μιλούν… πίσω από την πλάτη μας. Και συνήθως, όταν συμβαίνει αυτό, δεν λένε καλά πράγματα.

Πως μπορείς όμως να τους καταλάβεις; Η γλώσσα του σώματος μπορεί να παίξει τον ρόλο της. Εδώ είναι λοιπόν 6 σημάδια που δείχνουν ότι κάποιος -μάλλον- μιλάει πίσω από την πλάτη σου.

1. Ένας… φόβος βγαίνει στην επιφάνεια. Eίναι πιθανό ο κουτσομπόλης να αντιδράσει με φόβο όταν σε δει να μπαίνεις στο δωμάτιο. Mπορεί να δεις τα μάτια του να ανοίγουν, να παγώνει ή να προσπαθεί ακόμη και να φύγει γρήγορα από τον χώρο. Αλλά θυμηθείτε, το ότι κάποιος παγώνει εμφανώς σαν να τον έπιασαν στα πράσα, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι έλεγε κάτι κακό. Μπορεί να σχεδιάζουν ένα πάρτι- έκπληξη!

2. Υπερβολικά φιλικός. Αν συμπεριφέρονται πολύ πιο φιλικά από το συνηθισμένο, αυτό είναι σίγουρα ένα σημάδι ότι κάτι συμβαίνει, όπως εξηγεί η Traci Brown, expert στη γλώσσα του σώματος και συγγραφέας του Persuasion Point. Όταν κάποιος πιαστεί να κάνει κάτι λάθος ή δεν είναι σίγουρος τι να κάνει στη συνέχεια, μπορεί να προσπαθήσει να αλλάξει το κλίμα. «Μπορεί να παρατείνουν μια χειραψία, μια αγκαλιά ή να παρατείνουν το χρόνο που λένε το όνομά σας, όλα αυτά σε μια προσπάθεια να… καλύψουν τα άσχημα πράγματα που είπαν», σημειώνει η Wood.

3. Κουτσομπολεύει και άλλους. Εάν υποψιάζεστε ότι κάποιος μπορεί να μιλούσε πίσω από την πλάτη σας, σκεφτείτε το ιστορικό του. Μήπως κουτσομπολεύουν [τους άλλους]; Μοιράζονται μυστικά για άλλους ανθρώπους μαζί σας; Οι άνθρωποι επαναλαμβάνουν μοτίβα. Αν μιλούν για άλλους μπροστά σου, είναι πιθανό να μιλούν και για εσένα μπροστά σε άλλους.

4. Δεν υπάρχει επαφή με τα μάτια. Συνήθως τέτοιο τύποι δεν σε κοιτούν στα μάτια για πολύ ώρα, αφού έχουν το άγχος ότι… θα αποκαλυφθούν. Μπορεί επίσης να κάνουν το τρικ της υπεραντιστάθμισης και να σας κοιτάζουν περισσότερο από ό,τι συνήθως. Ή μπορεί να παρατηρήσετε ότι κοιτάζουν περισσότερο στους άλλους – με νευρικό τρόπο – για να προσπαθήσουν να αξιολογήσουν την κατάσταση. Βασικά, αν η οπτική επαφή τους φαίνεται περίεργη, μπορεί να είναι σημάδι ότι κάτι συμβαίνει.

5. Νευρικές κινήσεις. Μια άλλη συμπεριφορά που πρέπει να προσέξετε, είναι οι νευρικές κινήσεις που δείχνουν ταραχή. Όλοι έχουμε μια ή δύο νευρικές συνήθειες που τις κάνουμε όταν βρισκόμαστε σε μια αγχωτική κατάσταση, όπως το να τυλίγουμε μια τούφα από τα μαλλιά μας ή να κουνάμε νευρικά το γόνατό μας πάνω-κάτω.

6. Ξαφνική ησυχία όταν μπαίνεις στο δωμάτιο. Αν όλοι φαίνονται νευρικοί όταν μπαίνεις στο δωμάτιο, υπάρχει μάλλον ένας λόγος για αυτό. Για παράδειγμα, όταν μπαίνεις σε ένα δωμάτιο/χώρο όπου οι άνθρωποι μιλούν σιγανά και ξαφνικά σιωπούν μόλις σε βλέπουν, μάλλον λένε κάτι που δεν θελουν να ακούσεις. ‘Η είσαι… εσύ το θέμα της συζήτησης. Αν και μπορεί να μην θέλετε να το κάνετε αμέσως, ίσως είναι καλή ιδέα να μιλήσετε με το Χ άτομο για αυτό — ειδικά αν πρέπει να τον βλέπετε καθημερινά ή είναι σημαντικός για εσάς.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πως να ανοίξεις τώρα ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή σου, ακολουθώντας αυτά τα 6+1 βήματα

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

20 + 2 =