αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΈξι σημάδια για να καταλάβεις ότι κάποιος κάνει τον πλούσιο… αλλά δεν είναι

Έξι σημάδια για να καταλάβεις ότι κάποιος κάνει τον πλούσιο… αλλά δεν είναι

Είναι πιθανόν να έχεις δει τέτοιους ανθρώπους. Τους έχεις στον κύκλο σου. ‘Η τους βλέπεις στα social media. Είναι αυτοί που κάνουν τους πλούσιους… αλλά δεν είναι. Εντυπωσιακές φωτογραφίες, πάρτι ή ακριβά ρούχα, είναι μερικά από τα «εργαλεία» τους. Στόχος; Να δείξουν σε όλους πόσο πλούσιοι είναι. Αλλά η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Ούτε πλούσιοι, ούτε πετυχημένοι είναι.

Πως μπορείς να εντοπίσεις αυτούς τους ανθρώπους; Εδώ είναι μερικά σημάδια.

1. Δυσανάλογες δαπάνες σε είδη πολυτελείας

Ένα κλασικό σημάδι κάποιου που είναι «fake rich» είναι η τάση του να ξοδεύει αφειδώς σε αντικείμενα υψηλής ποιότητας, όπως επώνυμα ρούχα και πολυτελή αυτοκίνητα, ενώ παραμελεί πιο ουσιαστικές οικονομικές κινήσεις. Αυτός ο τύπος ατόμου μπορεί να έχει ένα φανταχτερό ρολόι ή να οδηγεί ένα ακριβό όχημα, αλλά να ζει σε ένα απλό διαμέρισμα γεμάτο με έπιπλα χαμηλής ποιότητας. Είναι μια σαφής ένδειξη ότι οι προτεραιότητές τους είναι… προς τη δημιουργία εντύπωσης αντί για την οικοδόμηση πραγματικού πλούτου.

2. Έλλειψη πραγματικών περιουσιακών στοιχείων

Συχνά έχουν πολύ λίγα πραγματικά περιουσιακά στοιχεία. Παρά την εξωτερική τους «βιτρίνα» πλούτου, οι τραπεζικοί λογαριασμοί και τα επενδυτικά τους χαρτοφυλάκια λένε μια διαφορετική ιστορία. Αυτή η έλλειψη οικονομικού βάθους σημαίνει ότι δεν έχουν πραγματικό αποθεματικό. Μπορεί να ζουν και οριακά από μισθό σε μισθό παρά την εικόνα που βγάζουν προς τα έξω.

3. Εμμονή με τα τρεντ

Ένα βασικό χαρακτηριστικό των «ψεύτικων πλουσίων» είναι η εμμονή να ακολουθουν πάντα τις τελευταίες τάσεις. Αυτή η συνεχής ανάγκη να ανανεώνουν την γκαρνταρόμπα ή τη συλλογή  των gadget τους δεν είναι απλώς μια ‘αποστράγγιση’ για τα οικονομικά τους. Είναι μια στρατηγική διατήρησης της ψευδαίσθησης του πλούτου. Ο πραγματικός πλούτος έρχεται συχνά με τη σοφία της οικονομικής σύνεσης που περιλαμβάνει το να γνωρίζεις πότε πρέπει να αποταμιεύεις και όχι να ξοδεύεις αλόγιστα.

4. Κακός έλεγχος παρορμήσεων

Οι «ψεύτικοι πλούσιοι» συχνά επιδεικνύουν ανεπαρκή έλεγχο των παρορμήσεων και ξοδεύουν χρήματα αμέσως μόλις μπουν στον λογαριασμό τους. Τείνουν να επικεντρώνονται στην άμεση ικανοποίηση παρά στον μακροπρόθεσμο οικονομικό σχεδιασμό ή στις επενδύσεις. Αυτό μπορεί να εκδηλωθεί με συχνές, πληθωρικές δαπάνες που στοχεύουν στην ενίσχυση της κοινωνικής τους εικόνας και όχι στη διασφάλιση του οικονομικού τους μέλλοντος.

5. Συζήτηση για χρήματα, χρήματα, χρήματα

Το να μιλάνε ακατάπαυστα για χρήματα, αγορές και δαπάνες είναι ένα άλλο χαρακτηριστικό των «ψευδών πλουσίων». Αυτή η συνεχής καυχησιολογία για οικονομικά θέματα συχνά κρύβει την έλλειψη πραγματικής οικονομικής κατανόησης ή επιτυχίας. Τους ενδιαφέρει περισσότερο να φαίνονται πλούσιοι παρά να είναι πραγματικά πλούσιοι. Το δεύτερο συχνά περιλαμβάνει σιωπηλή συσσώρευση και σοφή επένδυση πόρων.

6. Πολλά λόγια, λίγες πράξεις

Τέλος, ένα διαδεδομένο χαρακτηριστικό μεταξύ των «ψεύτικων πλουσίων» είναι η τάση να μιλάνε πολύ, να παραθέτουν μεγάλα σχέδια, αλλά χωρίς πραγματική συνέχεια. Συχνά μιλούν για το «πόσο καλοί είναι» ή την «αποτελεσματικότητα» τους, αλλά έχουν λίγα να δείξουν γι’ αυτό. Ο πραγματικός πλούτος και η επιτυχία χτίζονται με συνεπή δράση και σκληρή δουλειά, όχι μόνο με μεγαλεπήβολα σχέδια και… προμόσιον.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επτά websites για να βρεις remote δουλειές ακόμα και αν ξεκινάς τώρα

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × four =