αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈξι σημάδια για να καταλάβεις ότι έχεις μπροστά σου ένα άτομο που… παραπονιέται για όλα

Έξι σημάδια για να καταλάβεις ότι έχεις μπροστά σου ένα άτομο που… παραπονιέται για όλα

Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε τουλάχιστον ένα τέτοιο άτομο στον κύκλο μας. Στην επαγγελματική ή στην προσωπική μας ζωή. Είναι τα άτομα που… παραπονιούνται για όλα. Μέσα σε κάθε κατάσταση -ακόμα και σε μία θετική κατάσταση- εκείνοι εστιάζουν στα αρνητικά. Δεν είναι ποτέ χαρούμενοι με την ζωή τους. Πάντα κάτι δεν πάει καλά.

Και το να έχεις στενή επαφή μαζί τους, μπορεί να σε επηρεάσει αρνητικά. Εδώ είναι 6 σημάδια για να εντοπίσεις ένα άτομο που «μόνιμα παραπονιέται». Και να χειριστείς κατάλληλα την κατάσταση.

Δεν περιβάλλονται από θετικούς ανθρώπους

Ένα άτομο που δεν είναι θετικό και χαρούμενο, είναι απίθανο να είναι φίλος με θετικούς ανθρώπους. Ένα άτομο που παραπονιέται για τα πάντα δεν θα προσελκύσει ανθρώπους με θετική οπτική κοντά του. Εάν αναρωτιέστε αν κάποιος είναι μόνιμα παραπονούμενος, κοιτάξτε με ποιους κάνει παρέα και θα βγάλετε χρήσιμα συμπεράσματα.

Δεν συμβιβάζονται ποτέ

Ένας τέτοιος τύπος θα βρει ακόμη και τα πιο μικρά λάθη σε οτιδήποτε. Αν κάποιος προτείνει μια ιδέα που δεν του αρέσει (συμβαίνει σχεδόν πάντα), θα το πει φωναχτά. Οι μόνιμα παραπονούμενοι χουν μια νοοτροπία που λέει «θα το κάνω με τον τρόπο μου ή δεν θα το κάνω καθόλου». Αν κάτι δεν ταιριάζει στα standards τους, θα γκρινιάζουν και θα αρνούνται να συμβιβαστούν. Μόνο ο τρόπος τους είναι αρκετά καλός.

Εστιάζουν στα εμπόδια

Ένα σίγουρο σημάδι ενός μόνιμα παραπονούμενου είναι η έντονη εστίασή του στα εμπόδια που προκύπτουν. Έχουν μια συνεχή αρνητική ματιά για τον κόσμο. Όταν ακόμη και τα πιο μικρά πράγματα πάνε στραβά, θα επικεντρωθούν σε αυτό και θα παραπονιούνται ατελείωτα για ο,τι συμβαίνει.

Θεωρούν ότι είναι… ρεαλιστές

Ένας μόνιμα παραπονούμενος θα επιμένει πάντα ότι δεν είναι αρνητικός αλλά στην πραγματικότητα είναι απλώς… ρεαλιστής. Θα κατηγορήσουν όλους τους άλλους ότι είναι αφελείς και θα περιφρονήσουν όσους θέλουν να είναι θετικοί χαρακτιρίζοντας τους ως αδαείς

Σπάνια είναι χαρούμενοι

Δεν είναι σχεδόν ποτέ χαρούμενοι. Και πως να είναι; Λόγω της αρνητικής τους νοοτροπίας και της συνεχούς αναζήτησης αρνητικών, σπάνια αισθάνονται πραγματικά ικανοποιημένοι. Αυτή η οπτική δεν είναι ρεαλιστική, επικεντρώνεται μόνο στα αρνητικά και είναι αδύνατο να νιώσετε αληθινή ευτυχία εάν είστε πολύ απασχολημένοι με τα παράπονα. Δεν θα παρατηρήσετε μικρές στιγμές χαράς.

Όλα τους φαίνονται δύσκολα

Έχετε συναντήσει ποτέ κάποιον που επιμένει ότι δεν μπορεί να γίνει κάτι, χωρίς καν να προσπαθήσει; Αυτοί οι άνθρωποι είναι πιθανώς στην ίδια κατηγορία. Έχουν τόσο αρνητική άποψη, που επιμένουν ότι πολλά πράγματα είναι απλά αδύνατα. Θα προτιμούσαν να παραπονιούνται ότι κάτι είναι αδύνατο, παρά να αφιερώσουν έστω και μια στιγμή για να το σκεφτούν καλά.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 − 5 =