αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈξι σημάδια για να καταλάβεις ότι ένα άτομο είναι τοξικό (και να απομακρυνθείς)

Έξι σημάδια για να καταλάβεις ότι ένα άτομο είναι τοξικό (και να απομακρυνθείς)

Μπορεί να υπάρχουν παντού γύρω μας. Στην δουλειά μας, στις φιλικές παρέες ή στα social media μας. Τα τοξικά άτομα. Πρόκειται για ανθρώπους σου μεταφέρουν συνεχώς αρνητική ενέργεια και απαισιοδοξία- στοιχεία τα οποία μπορούν να σε βγάλουν και εσένα εκτός δρόμου και να σε κρατήσουν μακριά από τους στόχους σου. Και σίγουρα θα σε κάνουν λιγότερο χαρούμενο.

Αλλά πως μπορείς να καταλάβεις γρήγορα ένα τοξικό άτομο και να απομακρυνθείς πριν προλάβει… να σου ρουφήξει την ενέργεια; Εδώ είναι 6 σημάδια που θα δεις σε τέτοιους ανθρώπους.

Αισθάνεστε συναισθηματικά εξαντλημένοι μετά από κάθε συνάντηση μαζί τους. Πάντα σε αφήνουν να αισθάνεσαι συναισθηματικά στραγγισμένος και με λιγότερη ενέργεια.

Προσπαθούν να εκφοβίσουν τον άλλον για να ακολουθήσει το δρόμο τους. Χρησιμοποιούν εκφοβισμούς ή απειλές για να κάνετε ότι κάνουν. Α και πάντα κάτι είναι «αδύνατο» αν δεν το έχουν καταφέρει οι ίδιοι.

Δεν δέχονται το «όχι». Αυτό είναι ένα σημάδι που δεν πρέπει να παραβλέπει κανείς. Δείχνει τις προθέσεις του άλλου από την αρχή. 

Κάνουν φιλοφρονήσεις και δίνουν συγχαρητήρια με… υποσημειώσεις. Ακόμα και όταν κάνουν κάποιο κομπλιμέντο, έχουν και κάτι αρνητικό να πουν. 

Είναι απορροφημένοι με τον εαυτό τους. Αυτό είναι ένα μικρό σημάδι που δεν παρατηρεί κανείς μέχρι να επαναληφθεί ξανά και ξανά. Ποτέ δεν ρωτούν για τη ζωή του άλλου, τους  τηλεφωνούν μόνο όταν χρειάζονται κάτι ή θέλουν να παραπονεθούν για τη δική τους ζωή τους, όταν δηλαδή χρειάζονται κάτι από εσάς.

Βλέπουν κάτι κακό μέσα σε κάθε περίσταση. Δεν βλέπουν ποτέ ευκαιρίες. Βλέπουν μόνο αρνητικά. Ακόμα κι αν συμβεί κάτι καλό, είναι έτοιμοι να εστιάσουν στις αρνητικές λεπτομέρειες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην είναι ποτέ χαρούμενοι. Και φυσικά μπορούν να βάλουν και εσένα σε αυτό το mood.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

16 − 7 =