αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈξι πράγματα που πιστεύουν οι αισιόδοξοι άνθρωποι

Έξι πράγματα που πιστεύουν οι αισιόδοξοι άνθρωποι

Όντως, δεν είναι και τόσο εύκολο να παραμείνεις αισιόδοξος στην εποχή μας. Με όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας. Ωστόσο, έρευνες έχουν δείξει ότι οι αισιόδοξοι άνθρωποι ζουν στην πραγματικότητα περισσότερο, με καλύτερη ψυχική υγεία και καλύτερη ποιότητα ζωής.

Ποια είναι λοιπόν τα στοιχεία που συνθέτουν έναν αισιόδοξο άνθρωπο; Ποιες πεποιθήσεις αποτελούν τον πυρήνα του τρόπου ζωής τους;

Ο στόχος αυτού του άρθρου είναι να εξετάσει μερικές από τις πιο κοινές πεποιθήσεις που έχουν, για να προσπαθήσει να κατανοήσει πώς λειτουργεί το μυαλό τους και γιατί σκέφτονται με τον τρόπο που το κάνουν.

Το πως αντιδράς σε μία κατάσταση είναι δική σου επιλογή

Ένα αισιόδοξο άτομο πιστεύει ότι ανεξάρτητα από την κατάσταση που αντιμετωπίζει, το μόνο πράγμα στο οποίο έχει πάντα τον έλεγχο είναι ο τρόπος με τον οποίο αντιδρά.

Είτε έχουν συμβεί καλά πράγματα, είτε ουδέτερα ή κακά πράγματα, η επιλογή είναι δική τους για να αντιδράσουν όπως θέλουν. Απλώς επιλέγουν να βλέπουν τη φωτεινή πλευρά περισσότερο από το να μένουν στην αρνητική.

Η επαναφόρτιση των μπαταριών είναι σημαντική

Σίγουρα είναι πολύ πιο εύκολο να είσαι αισιόδοξος όταν νιώθεις ξύπνιος και ενθουσιασμένος, γεμάτος με ενέργεια. Αυτός είναι ο λόγος που ένας αισιόδοξος πιστεύει στη δύναμη του «χρόνου μου» και άλλων δραστηριοτήτων που χρησιμεύουν για να χαλαρώσουν το σώμα και το μυαλό.

Η απαισιοδοξία μπορεί να αναπτυχθεί από την εξάντληση καθώς αγωνίζεστε για να πετύχετε τους στόχους σας, γι’ αυτό ένας αισιόδοξος θα αφιερώσει χρόνο για να ξεκουραστεί και να αναρρώσει όταν οι μπαταρίες του είναι άδειες.

Έχουν τη δύναμη να αλλάξω τη ζωή τους

Οι αισιόδοξοι πιστεύουν διακαώς ότι έχουν τη δύναμη μέσα τους να κάνουν θετικές αλλαγές. Έχουν πίστη στις δικές τους ικανότητες και στην επιμονή τους. Πιστεύουν ότι αν ακολουθήσουν τα όνειρά τους με θάρρος και σωστό πλάνο, έχουν πολλές πιθανότητες να κάνουν αυτά τα όνειρα πραγματικότητα.

Επιλέγουν τις μάχες τους

Κανένας αισιόδοξος δεν μπορεί να διατηρήσει μια χαρούμενη προοπτική συνεχώς, αλλά μπορεί να προσπαθήσει να διασφαλίσει ότι όταν προκύπτει μια πιο απογοητευτική διάθεση, υπάρχουν σοβαροί λόγοι για αυτό. Δεν αφήνουν τις μικρές ενοχλήσεις να τους ρίξουν. Αντίθετα, προχωρούν μπροστά. Νιώθουν θλίψη, θυμό, άγχος και άλλα αρνητικά συναισθήματα μόνο για πιο σοβαρά ζητήματα.

Με άλλα λόγια, επιλέγουν πότε και που να ΜΗΝ πολεμήσουν. Θα μπορούσαν να πολεμάνε κάθε φορά που κάτι πάει στραβά, αλλά όταν πρόκειται μόνο τα μικρά πράγματα, δεν ιδρώνουν.

Πώς αλληλεπιδρούν έχει σημασία

Οι ζωές μας χτίζονται κυρίως γύρω από μια συνεχή σειρά αλληλεπιδράσεων με τον κόσμο. Το αισιόδοξο άτομο καταλαβαίνει ότι το πώς βλέπουμε αυτές τις αλληλεπιδράσεις και πώς τις χειριζόμαστε, μπορεί να έχει τεράστιο αντίκτυπο στη θετικότητα μας.

Εάν βλέπετε κάθε αλληλεπίδραση ως διαμάχη, τότε γίνεται διαμάχη, αλλά αν αναζητάτε ευκαιρίες για να συνδεθείτε πιο βαθιά με τον κόσμο και τους ανθρώπους, μπορείτε να βρείτε εσωτερική γαλήνη.

Ακούγοντας, δίνοντας βοήθεια και κατανοώντας τους άλλους, έχετε αποφασίσει ότι οι αλληλεπιδράσεις σας μαζί τους θα βασίζονται στην θετικότητα. Αυτή είναι η προσέγγιση που ακολουθούν οι περισσότεροι αισιόδοξοι.

Αύριο είναι μια νέα μέρα

Ένας αισιόδοξος βλέπει πάντα μια νέα μέρα ως μια νέα ευκαιρία για να βρει ή να δημιουργήσει κάτι καλό στη δική του πραγματικότητα. Εάν υποφέρουν αποτυχίες στο ταξίδι τους στη ζωή, αισθάνονται παρηγοριά από τη δύση και την ανατολή του ήλιου, επειδή κάθε νέα μέρα έχει τη δυνατότητα να αποκαλύψει έναν νέο δρόμο.

Κατανοούν τη δύναμη του χρόνου, ο οποίος επιφέρει θετικές αλλαγές σε ένα άτομο και είναι πλήρως ανοιχτοί στις προοπτικές που έρχονται κάθε πρωί.

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πως είναι να ζεις και να δουλεύεις στην Ισπανία: Το συζητήσαμε με έναν Έλληνα που είναι εκεί

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × two =