αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈξι πράγματα που κάνουν οι οργανωμένοι τύποι κάθε ημέρα (και παραμένουν παραγωγικοί)

Έξι πράγματα που κάνουν οι οργανωμένοι τύποι κάθε ημέρα (και παραμένουν παραγωγικοί)

Πολλές φορές θεωρούμε ότι για να είμαστε πιο παραγωγικοί, πρέπει να κάνουμε τα πράγματα… όσο πιο γρήγορα γίνεται. Ζούμε άλλωστε σε μια γρήγορη εποχή, όπου τα ανοιχτά tasks είναι πολλά και τα deadlines πιέζουν.

Ωστόσο, αυτό που μπορεί να μας πλήξει περισσότερο είναι η αποδιοργάνωση. Και δεν είναι κακό να επιβραδύνεις για λίγο τους ρυθμούς σου, έτσι ώστε να οργανωθείς καλύτερα.

«Για κάθε λεπτό που ξοδεύουμε στο να οργανωθούμε, κερδίζουμε 1 ώρα», έχει πει ο Benjamin Franklin.

Δεν αρκεί απλά να «τρέχεις». Πρέπει να κινείσαι σωστά, έτσι ώστε να είσαι παραγωγικός. Οι περισσότεροι πετυχημένοι άνθρωποι έχουν καταλάβει τη σημασία της οργάνωσης και έχουν προσαρμόσει τις συνήθειες τους ανάλογα. Τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε να γίνετε πιο οργανωμένοι και παραγωγικοί επίσης, αν μιμηθείτε τις συνήθειες στις οποίες βασίζονται και εκείνοι.

Εδώ είναι λοιπόν 6 πράγματα που κάνουν οι οργανωμένοι τύποι κάθε ημέρα (και παραμένουν παραγωγικοί):

1# Δεν αφήνουν τα γραφεία τους να… ξεχειλίζουν. Ίσως να νομίζεις ότι θα μπορέσεις να βρεις εκείνο το συγκεκριμένο έγγραφο, ακριβώς τη στιγμή που θα το χρειαστείς. Αλλά μάλλον δεν θα το βρεις, αν έχεις ένα γραφείο που είναι ακατάστατο και… ξεχειλίζει από πράγματα. Στήσε ένα καθαρό και οργανωμένο γραφείο. Έχε πάνω σε αυτό μόνο τα «εργαλεία» που χρειάζεσαι. Η απλή οργάνωση του γραφείου, σε βοηθά να το οργανώσεις και το μυαλό σου. Επιπλέον, έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Πρίνστον αποκάλυψε ότι όσο περισσότερο ο εγκέφαλός μας «βομβαρδίζεται» από τα διάφορα ερεθίσματα σε ένα γεμάτο γραφείο, τόσο λιγότερο μπορούμε να εστιάσουμε στα tasks που θέλουμε.

2# Δεν αγγίζουν τα πράγματα δύο φορές. Οι οργανωμένοι και παραγωγικοί άνθρωποι δεν βάζουν ποτέ τις δουλειές σε μια… στοίβα αναμονής, γιατί το να αγγίζεις τα πράγματα δύο φορές είναι τεράστιο χάσιμο χρόνου. Μην αποθηκεύετε ένα email ή μια τηλεφωνική κλήση για να τη διαχειριστείτε αργότερα. Μόλις κάτι σας τραβήξει την προσοχή, θα πρέπει να ενεργήσετε ή να το διαγράψετε. ‘Η έστω να πάρετε την απόφαση μέσα στην ίδια ημέρα. Αντί να συγκεντρώνετε ένα σορό από tasks… για αργότερα. Γιατί στο τέλος είναι σίγουρο ότι θα χαθεί η μπάλα.

3# Έχουν μία to-do λίστα. Μία λίστα. Όχι πολλές. Όταν ενοποιείτε τα πάντα σε μια λίστα, γνωρίζετε πάντα πού να ψάξετε και θα σταματήσετε να χάνετε χρόνο προσπαθώντας να θυμηθείτε ποια λίστα περιέχει τις πληροφορίες που χρειάζεστε.

4# Αφήνουν πάντα χρόνο για το μεσημεριανό γεύμα. Σε όλους μας έχει τύχει: Να πνιγόμαστε από τη δουλειά και να μην βρίσκουμε χρόνο για το μεσημεριανό γεύμα. Στο τέλος, καταλήγουμε είτε να περάσει η ώρα χωρίς να φάμε τίποτα, είτε να φάμε απλά ένα ντόνατς ή ένα σάντουιτς στα γρήγορα. Το ντόνατς θα σας δώσει μια ενεργειακή ώθηση για περίπου 20 λεπτά, αλλά μετά από αυτό, η εστίασή σας θα πέσει κατακόρυφα. Η παράλειψη γευμάτων, όχι μόνο επηρεάζει τη συγκέντρωσή σας, την παραγωγικότητα και τις δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων, αλλά επηρεάζει επίσης την υγεία σας προς το χειρότερο. Μην το κάνετε.

5# Κάνουν τα δύσκολα στην αρχή. Στην Αμερική το λένε «Eating a frog». Όχι δεν χρειάζεται να φας… κάποιον βάτραχο. Με αυτή τη φράση εννοούν το εξής: Οι παραγωγικοί άνθρωποι κάνουν τα πιο δύσκολα (και ίσως δυσάρεστα για αυτούς) tasks στην αρχή. Στο ξεκίνημα του προγράμματος τους. Να φεύγουν από τη μέση. Και μετά ανοίγουν χρόνο για οτιδήποτε άλλο. Αν δεν ξεκινήσεις να δουλεύεις πάνω στα δύσκολα tasks στην αρχή, είναι πιθανό να σε βγάλει η αναβλητικότητα έξω από τον δρόμο.

6# Σχεδιάζουν την ημέρα τους από το προηγούμενο βράδυ. Οι οργανωμένοι και παραγωγικοί άνθρωποι κοιμούνται κάθε βράδυ νιώθοντας… μεγαλύτερη ασφάλεια, γνωρίζοντας τι θα πετύχουν την επόμενη μέρα. Κάθε βράδυ καταγράφουν τους στόχους και τις προτεραιότητες της επόμενης ημέρας. Έτσι όταν ξυπνούν τα έχουν όλα σε μια σειρά, και ξεκινούν να ολοκληρώνουν τις δουλειές που έχουν βάλει στην λίστα τους. Χωρίς να τους αποσπά την προσοχή οτιδήποτε άλλο και χωρίς να χάνουν το προσανατολισμό τους μέσα στην γρήγορη καθημερινότητα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

6 − 2 =