αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈξι πράγματα που θα δεις να συμβαίνουν, αν βγάλεις τους τοξικούς ανθρώπους από τη ζωή σου

Έξι πράγματα που θα δεις να συμβαίνουν, αν βγάλεις τους τοξικούς ανθρώπους από τη ζωή σου

Το να κρατάτε σχέσεις που σας κάνουν δυστυχισμένους δεν είναι καλό για την ευημερία σας. Ναι, παλιά εκτιμούσες το Χ άτομο στη ζωή σου, αλλά αν αυτό το άτομο γίνεται πλέον μεγάλο βάρος, τότε η τοξικότητα του θα μεταφερθεί σε εσένα και θα εμποδίσει ακόμη και τη θετική σκέψη.

Πρέπει να πάρεις την απόφαση και να βγάλεις τους τοξικούς ανθρώπους από την ζωή σου. Μπορεί να ακούγεται δύσκολο, αλλά είναι η καλύτερη επιλογή που μπορείς να κάνεις. Όσο πιο σύντομα, τόσο το καλύτερο.

Και εδώ είναι μερικά καλά πράγματα μπορούν να σου συμβούν όταν απομακρύνεις τους τοξικούς ανθρώπους από τη ζωή σου.

1# Η ζωή… δεν τελειώνει

Είναι δύσκολο να αφήσεις πίω κάποιον με τον οποίο έχεις μοιραστεί στιγμές και εμπειρίες- και αυτό είναι κατανοητό. Μπορεί ακόμη και να είναι δύσκολο να φανταστείς τη ζωή σου χωρίς αυτό το άτομο λόγω των κοινών σου στιγμών, οπότε πώς θα μπορούσες να κόψεις τους δεσμούς; Ενώ η απομάκρυνση από τοξικούς ανθρώπους μπορεί να είναι δύσκολη και επώδυνη, να ξέρετε ότι η ζωή… συνεχίζεται. Σύντομα θα συνειδητοποιήσετε ότι χωρίς αυτούς, θα ανοίξουν πραγματικά περισσότερες πόρτες ευκαιριών και η ζωή σας θα γίνει καλύτερη.

2# Θα αποβάλεις το περιττό δράμα

Οι τοξικοί άνθρωποι αγαπούν το δράμα και τους αρέσει να εμπλέκουν τους ανθρώπους σε αυτό, λέει η ψυχοθεραπεύτρια Jodie Gale. Μπορεί να τους έχετε προσφέρει υποστήριξη στο παρελθόν, λόγω του τι σημαίνουν για εσάς. Ίσως μάλιστα να έχετε δώσει κάποιες συμβουλές επειδή νοιάζεστε για την ευημερία τους. Αλλά μάλλον απέρριψαν τη κάθε συμβουλή σας. Οι τοξικοί άνθρωποι, δυστυχώς, δεν ψάχνουν λύσεις στα προβλήματά τους, παρά τις προθέσεις σας να τους βοηθήσετε. Μόλις φύγουν από τη ζωή σας, δεν θα επηρεάζεστε πλέον από το δράμα τους.

3# Λιγότερο άγχος

Μπορούν να είναι χειριστικοί και να σε ρίξουν κάτω μαζί τους, λόγω της απαισιοδοξίας τους, της κριτικής τους και της τάσης τους να μιλάνε άσχημα για άλλους ανθρώπους. Το να είσαι με ένα τοξικό άτομο που σε κρατά πάντα σε αυτό το «κουτί», δεν είναι ένας υγιής τρόπος ζωής. Χωρίς αυτούς, ωστόσο, θα διαπιστώσετε ότι τα επίπεδα άγχους σας μειώνονται, επειδή έχετε ελέγξει το χάος και έχετε μπλοκάρει το… δηλητήριο που σας έριχναν.

4# Θα αποκτήσεις περισσότερη ενέργεια

Θα διαπιστώσετε ότι θα έχετε περισσότερη ενέργεια για να κάνετε άλλα ενδιαφέροντα πράγματα. Πράγματα που θέλατε να δοκιμάσετε πριν αλλά δεν μπορούσατε γιατί είχατε πειστεί ότι δεν είχαν αξία. Λόγω της ανανεωμένης αισιοδοξίας σας και της ανακτημένης θετικότητάς σας, το κέφι σας για την ζωή θα επιστρέψει. Θα έχετε χρόνο να εστιάσετε και να κάνετε άλλα πράγματα.

5# Θα εξελιχθείς

Δεν θα είσαι το ίδιο άτομο αφού βγάλεις τους τοξικούς ανθρώπους από τη ζωή σου. Στην πραγματικότητα, θα εξελιχθείς σε κάποιον καλύτερο, σε κάποιον πιο θετικό άνθρωπο. Θα διαπιστώσετε επίσης  ότι έχετε εξοικειωθεί με την αντιμετώπιση των ανθρώπων. Πιθανότατα έχετε επίσης αποκομίσει πολλή υπομονή, ενσυναίσθηση και κατανόηση για το ταξίδι κάθε ατόμου, επειδή ξέρετε πόσο δύσκολο μπορεί να είναι για αυτούς.

6# Θα συνδεθείς με άλλους ανθρώπους

Όταν κάνουμε στενή παρέα με ένα τοξικό άτομο, είναι πιθανό να μείνουμε μακριά από άλλα άτομα. Αλλά τώρα είναι η ευκαιρία να ανοίξεις τον κύκλο σου. Μπορείτε να επανασυνδεθείτε με τους φίλους και την οικογένειά σας. Ακόμα καλύτερα, θα έχετε περισσότερο χώρο και χρόνο για νέους φίλους και γνωριμίες στη ζωή σας. Θα έρθετε κοντά με άτομα με τα οποία μπορείτε να δημιουργήσετε νέους δεσμούς.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 + twenty =