αρχικηVIRALΈξι πράγματα που δεν πρέπει να αφήνεις ποτέ στο αυτοκίνητο

Έξι πράγματα που δεν πρέπει να αφήνεις ποτέ στο αυτοκίνητο

Πολλοί αφήνουμε στο αυτοκίνητο μας διάφορα πράγματα. Αυτή μπορεί να είναι όμως μια… λάθος κίνηση. Η χρήση του αυτοκινήτου ως αποθηκευτικού χώρου μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο φθοράς σε κάποια αντικείμενα μας αλλά και στο ίδιο το αυτοκίνητο. Τώρα θα δούμε λοιπόν 6 πράγματα που δεν πρέπει να αφήνεις ποτέ στο αυτοκίνητο. Προσοχή.

Προϊόντα με χρώμα

Τα κραγιόν, οι μαρκαδόροι και οι μπογιές μπορεί να λιώσουν τις ζεστές ημέρες, προκαλώντας ζημιά στην ταπετσαρία του αυτοκινήτου, ενώ τις πιο κρύες ημέρες τα υλικά αυτά μπορεί να παγώσουν και να χάσουν την ακεραιότητά τους. Για αυτό καλό είναι να αφαιρούμε πάντα τα βαφτικά από το αμάξι, ώστε να αποφύγουμε τις υλικές ζημιές και τη φθορά τους.

Μπαταρίες

Οι ακραίες θερμοκρασίες μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά τη διάρκεια ζωής μιας μπαταρίας. Η υπερβολική ζέστη ενδέχεται επίσης να είναι επικίνδυνη – οι υπερθερμασμένες μπαταρίες μπορεί να εκραγούν, διαρρέοντας διαβρωτικά οξέα ή προκαλώντας ζημιά στο εσωτερικό του αυτοκινήτου. Ειλικρινά, δεν υπάρχει κανένας λόγος να διακινδυνεύσεις μια τέτοια κατάσταση. Αποθήκευσε τις μπαταρίες σε άλλο χώρο, σε δροσερό και ξηρό μέρος.

Γυαλιά

Τα περισσότερα αυτοκίνητα διαθέτουν ενσωματωμένη θήκη για γυαλιά, αλλά όσο περίεργο και αν φαίνεται, η χρήση της για μακροχρόνια αποθήκευση είναι κακή ιδέα. Οι θερμότερες θερμοκρασίες μπορεί να παραμορφώσουν τους πλαστικούς σκελετούς και τους φακούς, με αποτέλεσμα τα γυαλιά να είναι και θολά και να μην ταιριάζουν πλέον στο πρόσωπό μας μετά από μεγάλη παραμονή εκεί. Κράτα λοιπόν τα γυαλιά σου στη θήκη όταν πρόκειται να οδηγήσεις και νιώθεις ότι δεν τα χρειάζεσαι, αλλά πάρ’ τα από εκεί όταν φτάσεις στον προορισμό σου και φρόντισε, όσο μπορείς, να μην τα τοποθετείς εκεί.

Ρούχα γυμναστικής

Η ιδέα του να πετάς την τσάντα γυμναστικής στο πορτμπαγκάζ στο τέλος μιας σκληρής προπόνησης μπορεί να φαίνεται δελεαστική, αλλά τα ιδρωμένα ρούχα μπορούν να κάνουν ολόκληρο το όχημα να μυρίζει. Όσο κουρασμένος και αν νιώθεις εκείνη τη στιγμή λοιπόν, κάνε έναν έξτρα κόπο και πάρε την τσάντα, τα ρούχα ή τα παπούτσια από το αυτοκίνητο.

Φάρμακα

Τα φάρμακα είναι κατεξοχήν προϊόντα που μπορεί να καταστούν αναποτελεσματικά αν εκτεθούν σε ζεστές ή κρύες θερμοκρασίες. Όταν ταξιδεύεις, καλό είναι λοιπόν να αποθηκεύεις τα φάρμακα στο σαλόνι του αυτοκινήτου και όχι σε θερμότερους χώρους, όπως το ντουλαπάκι του. Φύλαξε τα εύκολα προσβάσιμα, όπως σε μια τσάντα ή δίπλα στο πορτοφόλι σου, ώστε να μην τα ξεχάσεις βγαίνοντας από το όχημα.

Δοχεία σπρέι

Τα προϊόντα αεροζόλ κινδυνεύουν με έκρηξη εάν φυλάσσονται στο αυτοκίνητο. Τα δοχεία αεροζόλ μπορούν να αντέξουν θερμοκρασίες έως 50 βαθμούς Κελσίου, αλλά οι εσωτερικές θερμοκρασίες του αυτοκινήτου συχνά υπερβαίνουν αυτήν την τιμή τις ημέρες ενός καύσωνα. Η ακραία θερμότητα μπορεί να προκαλέσει την έκρηξη του δοχείου, προκαλώντας ζημιά στα παράθυρα και στο εσωτερικό του αυτοκινήτου ή, ακόμη χειρότερα, τραυματίζοντας έναν επιβάτη.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

ten − 5 =