αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈξι πράγματα που δεν κάνουν ποτέ οι άνθρωποι με ακεραιότητα

Έξι πράγματα που δεν κάνουν ποτέ οι άνθρωποι με ακεραιότητα

Ο ακέραιος άνθρωπος κάνει αυτό που λέει, όταν και όπως λέει ότι θα το κάνει. Το να έχετε ακεραιότητα σημαίνει να φέρνετε τον εσωτερικό σας εαυτό στον εξωτερικό κόσμο. Γενικά συνδυάζουμε τη λέξη με εκείνους που φαίνεται να έχουν μια ισχυρή ηθική πυξίδα, σαφείς και συνεπείς αρχές και μια τολμηρή ειλικρίνεια για τον εαυτό τους. Είναι ένα μέρος του χαρακτήρα τους.

Η ακεραιότητα είναι ένα «κλειδί» για να φτάσεις στη δική σου επιτυχία. Οι άνθρωποι με ακεραιότητα ξέρουν τι θέλουν και είναι πρόθυμοι να αγωνιστούν για αυτό. Αλλά πως θα μπεις σε αυτή την κατηγορία; Δεν έχει σημασία μόνο τι κάνεις, αλλά και τι ΔΕΝ κάνεις. Εδώ είναι λοιπόν 6 πράγματα που δεν κάνουν ποτέ οι άνθρωποι με ακεραιότητα.

1# Δεν κάνουν το σωστό μόνο όταν τους βλέπουν οι άλλοι. Αυτοί οι τύποι δεν κάνουν το σωστό μόνο όταν τους παρακολουθούν οι άλλοι. Το κάνουν πάντα. Οι άνθρωποι με ακεραιότητα κάνουν το σωστό για τον εαυτό τους. Δεν ανησυχούν για το τι σκέφτονται οι άλλοι για αυτούς. Κάνουν αυτό που πιστεύουν ότι είναι το σωστό. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να έχουν υψηλό επίπεδο αυτοελέγχου. Ο αυτοέλεγχος είναι η ικανότητα να ελέγχεις τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τις συμπεριφορές σου. Επίσης οταν δουν κάτι που δεν είναι σωστό, θα μιλήσουν. Θα είναι ειλικρινείς, ευγενικοί και με σεβασμό. Αλλά θα υπερασπιστούν το σωστό.

2# Δεν λένε ψέματα. Οι άνθρωποι με ακεραιότητα δεν λένε ψέματα, ειδικά στους φίλους και την οικογένειά τους. Είναι πάντα ειλικρινείς και δίκαιοι μαζί τους. Με άλλα λόγια, δεν κρατούν μυστικά από τους φίλους και την οικογένειά τους. Δεν φοβούνται να πουν την αλήθεια. Οι άνθρωποι με ακεραιότητα σέβονται τους ανθρώπους γύρω τους. Οι άλλοι αξίζουν να μάθουν την αλήθεια, ακόμα κι αν δεν είναι το πιο εύκολο πράγμα που μπορεί να ακούσει κανείς.

3# Δεν μιλούν για τους άλλους πίσω από την πλάτη τους. Σε κανέναν δεν αξίζει να μιλάνε πίσω από την πλάτη του. Οι άνθρωποι με ακεραιότητα είναι πάντα ειλικρινείς και δίκαιοι με τους ανθρώπους που τους ενδιαφέρουν. Αν κάτι ενοχλεί ένα άτομο με ακεραιότητα, θα το πει δυνατά στο άτομο που αφορά, αντί να διαδίδει φήμες πίσω από την πλάτη του. Θα πει αυτό που σκέφτεται, και θα εννοεί αυτό που λέει.

4# Δεν περιμένουν τα πράγματα να γίνουν… μόνα τους. Οι άνθρωποι με ακεραιότητα γνωρίζουν ότι τίποτα δεν θα γίνει αν δεν δράσουν. Ξέρουν ότι για να πετύχουν πρέπει να δουλέψουν σκληρά. Δεν μένουν στην αδράνεια και στην αναβλητικότητα.

5# Δεν κατηγορούν ψευδώς τους άλλους. Οι άνθρωποι με ακεραιότητα δεν κατηγορούν ψευδώς τους άλλους. Για τίποτα. Δεν θέλουν να φθείρουν τον άλλον κατηγορώντας τον για κάτι που δεν ισχύει. Οι άνθρωποι με ακεραιότητα επίσης δεν θέλουν να βάλουν τη φήμη τους σε κίνδυνο. Έχουν σεβασμό για τον εαυτό τους και τη φήμη τους. Γιατί μήν ξεχνάς: Τα ψέματα είναι πιθανό κάποια στιγμή να αποκαλυφθούν.

6# Δεν πιστεύουν ότι είναι καλύτεροι από όλους. Δεν υπάρχει «ο καλύτερος». Αν νομίζεις ότι είσαι καλύτερος από όλους, δεν θα πετύχεις ποτέ. Είτε το πιστεύετε είτε όχι, το να πιστεύετε ότι είστε καλύτεροι από όλους τους άλλους είναι συχνά αποτέλεσμα βαθιάς ανασφάλειας. «Αν νομίζεις ότι είσαι ήδη τέλειος, δεν θα γίνεις ποτέ» έχει πει ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Και εδώ είναι άλλες 9 σοφές φράσεις του.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seventeen − five =