αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈξι πηγές εισοδήματος που μπορείς να έχεις ενώ παράλληλα ταξιδεύεις

Έξι πηγές εισοδήματος που μπορείς να έχεις ενώ παράλληλα ταξιδεύεις

Πρόσφατα γράφαμε εδώ στο It’s Possible για την 26χρονη που παραιτήθηκε από την δουλειά της και τώρα βγάζει 170.000 δολάρια τον χρόνο ταξιδεύοντας. Και δεν είναι η μόνη φυσικά. Με την τάση των digital νομάδων να παραμένει hot και την remote εργασία να βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα, πολλοί άνθρωποι δουλεύουν από το laptop τους ενώ παράλληλα ταξιδεύουν.

Αλλά εδώ υπάρχει ένα ερώτημα: Πως τα καταφέρνουν; Στο χρηματικό κομμάτι δηλαδή. Πέρα από τις remote θέσεις που είναι ανοιχτές σε πολλές εταιρίες, μπορείς να χτίσεις και τις δικές σου πηγές εισοδήματος. Οι οποίες δεν απαιτούν να έχεις απαραίτητα μία σταθερή βάση κάπου στον κόσμο.

Εδώ είναι λοιπόν 6 πηγές εισοδήματος που μπορείς να έχεις, ενώ παράλληλα ταξιδεύεις. Έτσι θα μπορείς να κινείσαι άνετα και να έχεις ένα εισόδημα. Ακόμα κι αν… δεν φτάσεις τα 170.000 δολάρια που λέγαμε λίγο πριν.

Online μαθήματα

«Όλοι έχουν κάτι να διδάξουν», λέει ο βετεράνος δημιουργός online μαθημάτων Chris Haroun, ο οποίος κέρδισε περισσότερα από 1 εκατομμύριο δολάρια πουλώντας τα δεκάδες μαθήματά του στην διαδικτυακή πλατφόρμα εκμάθησης Udemy. Σκεφτείτε την εργασιακή σας εμπειρία, τα μακροχρόνια χόμπι σας και τα πράγματα για τα οποία ζητούν τη βοήθειά σας οι φίλοι και η οικογένεια και δείτε αν μπορείτε να δημιουργήσετε ένα μάθημα για αυτά. Υπάρχουν πολλά websites εκεί έξω στα οποία μπορείς να αναρτήσεις τα online μαθήματα σου και να έχεις έσοδα. Και φυσικά μπορείς να «παίξεις» και μέσα από δικά σου social κανάλια και κοινότητες

Ανοίξου στο freelancing

Αν δεν είσαι σίγουρος από πού να ξεκινήσεις, μπορεί να επιλέξεις μια δεξιότητα που έχει ζήτηση —όπως η συγγραφή άρθρων, το coding ή η γραφιστική— και να προσφέρεις τις υπηρεσίες σου μέσα από μια πλατφόρμα όπως το Fiverr ή το Upwork. Μπορείτε να ορίσετε την αμοιβή σας για διαφορετικές υπηρεσίες με βάση την πολυετή εμπειρία σας και να προωθήσετε τον εαυτό σας επίσης σε ιστότοπους όπως το Linkedin ή σε ομάδες του Facebook, όπου οι άνθρωποι συχνά αναζητούν πρόσθετη βοήθεια από freelancers. Θυμηθείτε και την περίπτωση της 28χρονης που παραιτήθηκε από τη δουλειά της και βγάζει 350.000 δολάρια τον χρόνο, μέσω Fiverr.

Visual Assistant

Εάν είστε κάποιος που υπερηφανεύεται για την οργάνωση, την υπευθυνότητα και την τέχνη του να εκτελεί πολλές εργασίες εγκαίρως, ίσως θελήσετε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να γίνετε ένας εικονικός βοηθός, οι οποίοι είναι freelancers που υποστηρίζουν πελάτες εξ αποστάσεως. Ενώ οι άνθρωποι προσλαμβάνουν εικονικούς βοηθούς για πολλές διαφορετικές εργασίες, μερικές από τις πιο δημοφιλείς είναι για διοικητικά καθήκοντα, υπηρεσίες μάρκετινγκ ή άλλες υποχρεώσεις που διατηρούν την επιχείρηση σε καλό δρόμο και άνθηση.

Φτιάξε το δικό σου blog

Ναι, μπορείς να ξεκινήσεις το δικό σου blog με πολύ μικρό κόστος. Και να γράφεις είτε για τα ταξίδια που κάνεις, είτε για οποιαδήποτε άλλη θεματολογία. Έτσι ξεκίνησε άλλωστε και το It’s Posssible κάποτε. Και πως θα έχεις έσοδα; Όπως έχουμε ξανά πει και σε παλαιότερα άρθρα μας, υπάρχουν 5 βασικοί τρόποι:

Google Ads
Οι γνωστές διαφημισούλες της Google. Απλά κάνεις την αίτηση σου στην Google, παρέχεις τον χώρο που θες, και κάθε μήνα μπαίνει ένα χρηματικό ποσό στον λογαριασμό σου. Το οποίο διαμορφώνεται ανάλογα με το πόσοι χρήστες κάνουν κλικ πάνω στις διαφημίσεις που εμφανίζονται στο blog σου.

Affiliate προγράμματα
Διαφημίσεις που σε πληρώνουν με βάση τις πωλήσεις. Υπάρχουν και ελληνικές εταιρίες που παρέχουν τέτοια προγράμματα. Συνήθως βέβαια τα έσοδα είναι μικρά από αυτό το μοντέλο.

Πούλα online προϊόντα ή υπηρεσίες
Μπορείς να πουλάς π.χ. e-books ή online μαθήματα. Έχεις το κοινό, έχεις το προϊόν ή την υπηρεσία, και «συνδέεις» όλα τα εμπλεκόμενα μέρη.

Banners για διαφημιζόμενους
Banners σαν αυτά της Google, αλλά χωρίς κάποιον ενδιάμεσο εδώ. Απευθείας συμφωνίες με διαφημιζόμενους. Είναι μια τακτική που μπορεί να σου φέρει καλά έσοδα. Και χωρίς να επηρεάζεται το «καθαρό» περιεχόμενο σου. Αρκεί βέβαια να καταφέρεις να κλείσεις τα deals. Να σημειώσουμε εδώ ότι αν έχεις καλή επισκεψιμότητα, είναι πιθανό να σε αναζητήσουν οι ίδιοι οι διαφημιζόμενοι πριν το κάνεις εσύ.

Sponsored- πληρωμένο περιεχόμενο
Αυτή είναι μια τακτική που δεν χρησιμοποιούμε στο It’s Possible. Ωστόσο υπάρχει στην αγορά γενικότερα. Και μπορεί να σου φέρει καλά έσοδα. Τα δεδομένα απλά: Μια εταιρία σε πληρώνει για να παράξεις το περιεχόμενο που θέλει, και αυτό να δημοσιευτεί στο blog σου.

Πούλα templates

Θυμηθείτε το παράδειγμα της 30χρονης digital nomad που βγάζει 8.000 δολάρια τον μήνα (και τα 600 δολάρια είναι παθητικό εισόδημα). Πως έχει παθητικό εισόδημα; Πουλάει templates τα οποία μπορούν να βοηθήσουν άλλους digital νομάδες να παρακολουθούν τον προϋπολογισμό τους, τα ταξίδια, τα freelance projects που έχουν, και άλλους στόχους. Δημιουργεί τα templates χρησιμοποιώντας τα Google Sheets και Trello. Ενώ έχει δικτυωθεί μέσα από τις κατάλληλες κοινότητες και πλατφόρμες, έτσι ώστε να φαίνεται η δουλειά της στο κοινό που στοχεύει.

Copywriter

«Το γράψιμο είναι μια παράλληλη δραστηριότητα που μπορείς να κάνεις εξ αποστάσεως», λέει η Kathy Kristof, CEO του Sidehusl.com, προσθέτοντας ότι «αυτό μπορεί να πληρωθεί αξιοπρεπώς». Πολλές εταιρείες προσλαμβάνουν editors για να δημιουργήσουν κείμενα για τους ιστότοπους τους, τα newsletters και τα blog post τους. Οι κειμενογράφοι έχουν συνήθως πτυχίο στα αγγλικά, στη δημοσιογραφία ή σε σχετικό τομέα, αλλά ορισμένοι εργοδότες ενδέχεται να προσλάβουν κειμενογράφους χωρίς κάποιο σχετικό πτυχίο. Μπορείς να βρεις remote copywriting δουλειές μέσα από πλατφόρμες όπως το FlexJobs και το ProBlogger.com. Η’ μπορείς να φτιάξεις το δικό σου προφίλ και να παρέχεις υπηρεσίες μέσα από το Fiverr.

Μεταφραστής

Υπάρχουν πολλές ιντερνετικές πλατφόρμες, websites και εταιρίες που αναζητούν ανθρώπους για να μεταφράσουν κείμενα. Μπορείς να είσαι ένας από αυτούς. Αρκεί φυσικά να γνωρίζεις ξένες γλώσσες. Συνήθως τέτοιες συνεργασίες περιλαμβάνουν πληρωμή «με το κομμάτι». Και δεν έχει σημασία από ποια τοποθεσία κάνεις τις μεταφράσεις σου. Αρκεί να είναι καλές.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × 1 =