αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈξι παράλληλα projects που μπορείς να ξεκινήσεις μέσα στο 2023 και να έχεις ένα επιπλέον εισόδημα | Του Γιάννη Μπελεγρίνη

Έξι παράλληλα projects που μπορείς να ξεκινήσεις μέσα στο 2023 και να έχεις ένα επιπλέον εισόδημα | Του Γιάννη Μπελεγρίνη

Μπήκαμε στο 2023. Και αν ψάχνεις για ένα επιπλέον εισόδημα, η παρακάτω λίστα μπορεί να σου φανεί χρήσιμη. Είναι 6 παράλληλα projects που μπορείς να ξεκινήσεις μέσα στο έτος. Και σε βάθος χρόνου να σου φέρουν έσοδα. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι βέβαια η συνέπεια και η σκληρή δουλειά. Τίποτα δεν γίνεται… μαγικά.

Στις περισσότερες από αυτές τις περιπτώσεις, μπορείς να δουλεύεις σε ευέλικτα ωράρια. Χωρίς να αφήσεις την πρωινή δουλειά σου. Ήδη υπάρχουν άνθρωποι στην Ελλάδα που έχουν βάλει σε εφαρμογή αυτές τις ιδέες. Ας ρίξουμε μία ματιά.

1# Online μαθήματα. Μπορείς να ξεκινήσεις σήμερα και να μεταδίδεις τις γνώσεις σου. Αν έχεις μια δεξιότητα, μια ξένη γλώσσα ή οποιεσδήποτε άλλες γνώσεις που μπορείς να διδάξεις σε άλλους, εδώ είναι η ευκαιρία σου. Υπάρχουν μάλιστα πολλές πλατφόρμες μέσα από τις οποίες μπορείς να πουλήσεις τα μαθήματα σου. Πρόσφατα κάναμε συνέντευξη με τον Κωνσταντίνο Ξέρα. Ο ίδιος έχει καταφέρει να έχει παθητικό εισόδημα από μόλις 1 online μάθημα το οποίο έχει δημιουργήσει. Και εξηγεί πως μπορείς να το κάνεις και εσύ.

2# Κάνε μεταφράσεις online. Είναι ένα ακόμα τρόπος για να βγάλεις έξτρα χρήματα, από το δωμάτιο του σπιτιού σου. Αρκεί να ξέρεις ξένες γλώσσες. Πλέον υπάρχουν αρκετά websites μέσα από τα οποία μπορείς να έρθεις σε επαφή με ανθρώπους που θέλουν μια τέτοια υπηρεσία. Δες μια σχετική λίστα που έχουμε φτιάξει εδώ.

3# Freelance δημιουργός περιεχομένου. Τα websites στην εποχή μας είναι αμέτρητα. Αυτό σημαίνει ότι κάποιος πρέπει να φτιάχνει και το περιεχόμενο. Μπορείς λοιπόν να γίνεις ένας δημιουργός περιεχομένου. Να παρέχεις άρθρα για ένα ή περισσότερα sites. Ενώ υπάρχει επίσης η επιλογή να συνεργαστείς και με εταιρικά blogs. Κλείσε συμφωνίες για να πληρώνεσαι ανά μήνα ή «με το κομμάτι».

4# Πωλήσεις προϊόντων στο Amazon. Αν έχεις πράγματα που δεν χρειάζεσαι ή αν μπορείς να βρεις αντικείμενα με μεταπολιτική αξία, ήρθε η ώρα να μπεις στον κόσμο του Amazon. Και να δεις αν μπορείς να πουλήσεις κάποια από αυτά, βγάζοντας κέρδος. Πρόκειται φυσικά για μια δραστηριότητα με απολύτως ευέλικτα ωράρια. Θα την κάνεις όταν έχεις κενό χρόνο. Επίσης μπορείς να κάνεις τις online πωλήσεις σου και σε άλλες πλατφόρμες.

5# Πούλα υπηρεσίες μέσα από το Fiverr. Και εδώ μπορείς να δουλέψεις από το laptop σου. Τέτοιου τύπου πλατφόρμες- marketplaces σου δίνουν μάλιστα την δυνατότητα να δραστηριοποιηθείς σε μια σειρά από πεδία και να παρέχεις τις υπηρεσίες που έχεις στο «οπλοστάσιο» σου. Αν θες να μάθεις περισσότερα, θυμήσου την συνέντευξη με τον Νώντα Καραβία, στην οποία εξηγεί πως να βγάλεις 438 ευρώ μέσα στον πρώτο μήνα από το Fiverr. Ο ίδιος το έκανε και παρέχει τις συμβουλές του.

6# Pet- Sitter. Είναι μια τάση που την βλέπουμε όλο και πιο έντονα τα τελευταία χρόνια. Το είδαμε ακόμα πιο έντονα και μέσα στην πανδημία. Τα δεδομένα απλά: Γίνεσαι pet-sitter. Δηλαδή αυτός που αναλαμβάνει να πάει βόλτα τα κατοικίδια άλλων ανθρώπων ή να τα φιλοξενεί κατά το χρονικό διάστημα που οι ιδιοκτήτες τους λείπουν. Και ενώ αυτό δεν είναι ένα «τεχνολογικό project», μπορείς και εδώ να χρησιμοποιήσεις τις νέες τεχνολογίες. Έχοντας, για παράδειγμα, παρουσία στα social media και χτίζοντας μια κοινότητα γύρω σου, μπορείς να βρεις όλο και περισσότερους πελάτες.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × 1 =