αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈξι παγίδες στις οποίες δεν πέφτουν για 2η φορά οι πετυχημένοι άνθρωποι

Έξι παγίδες στις οποίες δεν πέφτουν για 2η φορά οι πετυχημένοι άνθρωποι

Υπάρχει μια μικρή Αγγλική φράση που λέει «Never go back». Τι σημαίνει αυτό; Ότι δεν πρέπει να επιστρέφεις σε καταστάσεις, πρόσωπα ή επιλογές που τα έχεις δοκιμάσει στο παρελθόν αλλά το αποτέλεσμα… δεν ήταν καθόλου θετικό. Το γνωρίζουν καλά οι πετυχημένοι άνθρωποι. Οι οποίοι μπορεί να κάνουν τολμηρές επιλογές και πειραματισμούς, αλλά δεν επιστρέφουν ποτέ πίσω σε κάτι που είδαν ότι δεν λειτουργεί.

Τώρα θα δούμε 6 συγκεκριμένα points. Είναι 6 πόρτες τις οποίες κλείνουν πίσω τους οι πετυχημένοι άνθρωποι και δεν τις ξανά ανοίγουν ποτέ. Μετά προχωρούν μόνο μπροστά.

1# Δεν επιστρέφουν σε κάτι που δεν λειτουργεί. Έχεις δοκιμάσει μια ιδέα, ένα business project ή μια ανθρώπινη σχέση και είδες ότι δεν λειτουργεί; Τότε άσε την για πάντα στο παρελθόν, και δοκίμασε κάτι νέο.

2# Δεν πιστεύουν ότι μπορούν να τους ευχαριστήσουν όλους. Και αυτή είναι μια παγίδα στην οποία πέφτουμε πολλοί. Αλλά συνήθως όταν πας να τους ευχαριστήσεις όλους, καταλήγεις να μην ευχαριστείς κανέναν.

3# Δεν εμπιστεύονται τα λάθος άτομα. Αν εμπιστεύτηκες κάποιον και φάνηκε ασυνεπής, τότε μάλλον δεν πρέπει να τον ξανά εμπιστευτείς. Διότι είναι πιο πιθανό να σου δημιουργήσει μεγαλύτερα προβλήματα στο μέλλον.

4# Δεν προσπαθούν να αλλάξουν κάποιον. Ίσως είναι συνέχεια του παραπάνω point. Αν διαπιστώσεις ότι κάποιος άνθρωπος δεν σου ταιριάζει, μην προσπαθήσεις να τον αλλάξεις. Οι επιλογές είναι δύο: ‘Η θα «συμβιβαστείς» και θα μείνεις δίπλα του ή θα φύγεις μακριά. Να τον αλλάξεις είναι… δύσκολο.

5# Βλέπουν την μεγάλη εικόνα. Πολλές φορές βλέπουμε τα μικρά ωφέλη που μπορούμε να έχουμε βραχυπρόθεσμα, και δεν φτιάχνουμε ένα μακροπρόθεσμο πλάνο. Έχει σημασία να βλέπεις την μεγάλη εικόνα. Αποφάσισε ποιος είναι ο τελικός στόχος σου, και κάνε ένα πλάνο για να φτάσεις μέχρι εκεί.

6# Δεν κάνουν ότι τους λένε οι άλλοι. Όταν αποφασίσεις να κάνεις μια επιλογή, είναι πιθανό να ακούσεις πολλές «φωνές». Το να πάρεις feedback δεν είναι απαραίτητα κακό. Ωστόσο πρέπει πάντα να θυμάσαι ότι η τελική επιλογή είναι δική σου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nine + 16 =