αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈξι νέες συνήθειες που μπορείς να εφαρμόσεις για να φτάσεις πιο κοντά στους στόχους σου

Έξι νέες συνήθειες που μπορείς να εφαρμόσεις για να φτάσεις πιο κοντά στους στόχους σου

Είστε κολλημένοι σε ένα τέλμα και δεν είστε σίγουροι τι να κάνετε στη συνέχεια; Έχει σταματήσει το όραμά σας για τη ζωή σας επειδή έχετε χάσει το κίνητρο σας; Είναι σα να… σας έχει πλακώσει το πλάτωμα;

Λοιπόν, η απάντηση σε όλες αυτές τις ερωτήσεις είναι ότι πρέπει να αλλάξετε το παιχνίδι. Πρέπει να αρχίσετε να παίζετε το παιχνίδι διαφορετικά και να δοκιμάζετε νέα πράγματα. Αυτό που κάνατε στο παρελθόν σας έφερε εδώ που είστε σήμερα.

Εάν θέλετε το μέλλον σας να είναι διαφορετικό, τότε θα χρειαστεί να κάνετε μια νέα σειρά ενεργειών. Αυτές οι νέες συνήθειες θα είναι ο καλύτερός σας φίλος.

Εδώ είναι 6 νέες συνήθειες για να φτάσεις πιο κοντά στους στόχους σου.

Θέσε ξεκάθαρους, έξυπνους στόχους

Τα άτομα με νοοτροπία ανάπτυξης κατανοούν ότι το κλειδί για την πρόοδο είναι η ύπαρξη σαφών, καλά καθορισμένων στόχων.

Επίσης, φροντίζουν οι στόχοι τους να είναι ΕΞΥΠΝΟΙ. Εδώ είχαμε αναλύσει τι είναι οι S.M.A.R.T. στόχοι.

Το να θέτεις ξεκάθαρους, εφικτούς στόχους σημαίνει να γνωρίζεις πού θέλουν να σε πάνε και να έχεις ένα σχέδιο για να φτάσεις εκεί.

Διαβάστε ένα βιβλίο το μήνα

Όλοι χρειαζόμαστε μέντορες, αλλά δεν μπορούμε όλοι να έχουμε τον Elon Musk ως συνεργάτη. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε όμως είναι να λαμβάνουμε γνώσεις από ανθρώπους με μεγάλη επιρροή, μεγάλη επιτυχία, διαβάζοντας ένα βιβλίο το μήνα που είναι ιδανικά μια αυτοβιογραφία.

Όταν μελετάς ανθρώπους που ήταν στην κορυφή του κλάδου τους, μαθαίνεις πώς σκέφτονται και μαθαίνεις τι χρειάζεται να κάνεις και εσύ.

Παρακολουθήστε ένα networking event την εβδομάδα

Η ερώτηση κάνουν συνέχεια είναι “πού πηγαίνετε για να βρείτε νέους πελάτες για μια επιχείρηση;”. Αυτό είναι πραγματικά εύκολο. Το καλύτερο μέρος για να βρείτε άτομα να εργαστούν για εσάς ή άτομα που θα είναι πελάτες του προϊόντος και των υπηρεσιών σας είναι σε εκδηλώσεις δικτύωσης.

Η προσωπική επαφή είναι ένας γρήγορος τρόπος για να χτίσετε μια σχέση και, στη συνέχεια, μπορείτε να κάνετε την επαγγελματική συζήτηση αργότερα πίνοντας καφέ. Για να έχετε τη μέγιστη αποτελεσματικότητα στις εκδηλώσεις δικτύωσης, πρέπει να είστε καλοί στην είσοδο και την έξοδο από συνομιλίες.

Καθώς συμμετέχετε σε περισσότερες συζητήσεις και συναντάτε περισσότερα άτομα, η δεξαμενή επαφών σας μεγαλώνει. Δεν πρέπει όλοι όσοι συναντάτε να είναι μέρος του μεγάλου σας σχεδίου, αλλά συναντώντας περισσότερα άτομα αυξάνετε την πιθανότητα να δημιουργήσετε έναν φανταστικό κύκλο επιρροής.

Κάντε περισσότερα διαλείμματα

Η εργασία όλο το εικοσιτετράωρο χωρίς το κατάλληλο διάλειμμα θα σας κάνει να ”καείτε” πιο γρήγορα. Ο Tim Ferriss λέει ότι πρέπει να χωρίζεις δραστηριότητες με διαλείμματα όσο πιο συχνά γίνεται. Γίνετε καλοί στο να φρεσκάρετε τη σκέψη σας κάθε 45 λεπτά περπατώντας έξω ή κάνοντας κάποια δραστηριότητα που δεν σχετίζεται με οθόνες.

Πάρε ρίσκα

Συχνά μας λένε να είμαστε προσεκτικοί, να ζυγίζουμε πάντα τους κινδύνους και να αποφεύγουμε να κάνουμε λάθη με κάθε κόστος. Αλλά μερικές φορές το να το παίζεις «μόνο στα σίγουρα» είναι ακριβώς αυτό που σε κρατάει πίσω.

Η ζωή δεν είναι να αποφεύγεις όλα τα χτυπήματα. Αν μένουμε πάντα στις ζώνες άνεσής μας, θα χάσουμε τη μαγεία που συμβαίνει όταν τολμήσουμε να βγούμε έξω από αυτούς τους αόρατους τοίχους.

Έχετε παρατηρήσει ποτέ ότι οι πιο αξέχαστες στιγμές, οι φορές που μάθατε πραγματικά κάτι πολύτιμο, συνέβησαν όταν ρισκάρατε;

Είναι εύκολο να παραμείνετε στο οικείο, το δοκιμασμένο, το ασφαλές. Αλλά όταν ακολουθούμε πάντα την ασφαλή διαδρομή, μας λείπει ο ενθουσιασμός, η μάθηση και η ανάπτυξη που έρχεται με την ανάληψη ρίσκων.

Ξεκίνα την ημέρα σου νωρίς

Θα το δεις σε πολλούς πετυχημένους ανθρώπους. Μπορεί να δυσκολεύεστε με το κουμπί αναβολής κάθε πρωί ή να νιώθετε ότι η νύχτα είναι η πιο παραγωγική σας στιγμή. Έχετε αναρωτηθεί όμως ποτέ γιατί τόσοι πολλοί επιτυχημένοι άνθρωποι ξυπνάνε νωρίς;

Το να ξεκινάς νωρίς τη μέρα σου δίνει ένα προβάδισμα.

Σας παρέχει ήσυχο, αδιάκοπο χρόνο για να εστιάσετε στους στόχους σας, να σχεδιάσετε τη μέρα σας και να φροντίσετε τον εαυτό σας, πριν ο κόσμος ξυπνήσει και… απαιτήσει την προσοχή σας.

Αν ήσουν νυχτερινό τύπος όλη σου τη ζωή, το να αγκαλιάσεις το πρωινό ξύπνημα μπορεί να φαίνεται τρομακτικό. Αλλά να θυμάστε, η επιτυχία δεν γίνεται από τη μια μέρα στην άλλη. Πρέπει να κάνετε μικρές αλλαγές με συνέπεια. Επομένως, σκεφτείτε να ρυθμίσετε το ξυπνητήρι σας μόλις 15 λεπτά νωρίτερα αύριο και σταδιακά να το πάτε όλο και πιο νωρίς. Θυμήσου και το άρθρο: Η πρωινή ρουτίνα του Richard Branson. Είναι ίδια εδώ και 50 χρόνια.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

17 + eight =