αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈξι μικρές φράσεις που θα κάνουν τον άλλο να σε συμπαθήσει μέσα σε δευτερόλεπτα

Έξι μικρές φράσεις που θα κάνουν τον άλλο να σε συμπαθήσει μέσα σε δευτερόλεπτα

Είναι αλήθεια: Όλοι θέλουμε να είμαστε συμπαθείς στους άλλους. Τουλάχιστον στους ανθρώπους με τους οποίους συναναστρεφόμαστε άμεσα. Είτε στον επαγγελματικό, είτε στον επαγγελματικό κύκλο.

Αν θες να αρχίσεις από κάπου, ίσως πρέπει να ξεκινήσεις με μερικές φράσεις που μπορούν να λειτουργήσουν θετικά προς αυτή την κατεύθυνση. Τι εννοούμε; Στην παρακάτω λίστα θα δεις 6 μικρές φράσεις που θα κάνουν τον άλλο να σε συμπαθήσει περισσότερο. Με… άμεσα αποτελέσματα.

1. Πες μου περισσότερα για αυτό

Όταν ένας άνθρωπος μιλάει γι’ αυτά που του αρέσουν, γι’ αυτά που τον ενθουσιάζουν τα μάτια του λάμπουν και το χαμόγελό του είναι μόνιμα χαραγμένο στο πρόσωπό του. Σκέψου, εκεί που μιλάει γι’ αυτό το θέμα ή απλά το αναφέρει κι εσύ αντιλήφθηκες ότι τον ενδιαφέρει πάρα πολύ, να του πεις «μίλησέ μου γ’ αυτό». Ζήτα του να σου δώσει περισσότερες πληροφορίες.

2. Αν χρειαστείς κάτι, μου λες

Ο άνθρωπος στον οποίο του δίνεις το οκ ότι μπορεί να βασιστεί πάνω σου, είναι κι αυτός που έχεις κερδίσει κι ας μη σου ζητήσει ποτέ τίποτα. Γνωρίζοντας ότι έχει έναν άνθρωπο εκεί έξω που ακόμη κι αν δεν είναι φίλος του, έχει όλη την καλή διάθεση να τον βοηθήσει, λειτουργείς ως μαγνήτης θετικής ενέργειας.

3. Σε καταλαβαίνω

Δεν υπάρχει περίπτωση να μη σε συμπαθήσει κάποιος όταν του συμπαραστέκεσαι, λέγοντάς του ότι καταλαβαίνεις την κατάσταση που περνά και το πως νιώθει. Η ενσυναίσθηση είναι να μπορούμε να μπούμε στα παπούτσια του άλλου, δηλαδή στη θέση του, να καταλάβουμε πώς αισθάνεται και γιατί όχι, να μπορέσουμε να μοιραστούμε κι ό, τι του συμβαίνει, μετριάζοντας ή ενισχύοντας τα συναισθήματά του.

4. Θα το κάνω εγώ για σένα

Μπορεί να είναι κάτι απλό. Εκεί που βρίσκεσαι στην ουρά για να παραγγείλεις καφέ, βλέπεις κάποιον να κρατάει βιβλία στο ένα χέρι και στο άλλο χέρι το μισοτελειωμένο μεσημεριάτικο σάντουιτς, καταλαβαίνεις ότι ζορίζεται λίγο και του λες «Άσε θα κρατήσω εγώ τον καφέ σου για σένα». Από μέσα του σίγουρα θα σε υπέρ ευγνωμονεί.

5. Εχεις δίκιο σε αυτό

Όλοι θέλουμε να ακούμε καμιά φορά ότι έχουμε δίκιο σε αυτά που λέμε. Δεν είναι ναρκισσισμός αυτό. Καμιά φορά το να μας πούνε ότι πράγματι δε σφάλουμε, δίνει την επιβεβαίωση της ορθής κρίσης. Κι όλοι μας χρειαζόμαστε μια δόση αυτοπεποίθησης μέσα από την επιβεβαίωση, σωστά;

6. Να σου ζητήσω μία χάρη, σε παρακαλώ;

Αυτό εκ πρώτης όψης φαίνεται οξύμωρο, γιατί να σε συμπαθήσει κάποιος αφού θα τον υποχρεώσεις; Όμως εδώ ισχύει το αντίθετο. Έρευνες έχουν αποδείξει ότι όταν ζητάς μία χάρη από κάποιον αυτός νιώθει όμορφα με τον εαυτό του γιατί νιώθει χρήσιμος. Εξού και το γνωστό φαινόμενο του Μπεν Φράνκλιν: «Αυτός που σου έχει κάνει χάρη μία φορά θα είναι περισσότερο πρόθυμος να σου κάνει και άλλη, σε σύγκριση με εκείνον που σου έχει υποχρέωση».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέντε σημάδια που δείχνουν ότι υποτιμάς τις δυνατότητες σου

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

18 − sixteen =