αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈξι μικρές κινήσεις που μπορούν να σε φέρουν πιο κοντά στην προαγωγή

Έξι μικρές κινήσεις που μπορούν να σε φέρουν πιο κοντά στην προαγωγή

Παρά τα όσα ενδεχομένως νομίζεις, η προαγωγή δεν εξαρτάται τόσο πολύ από το πόσο καλά κάνεις τη δουλειά σου αλλά, κυρίως, από το πόσο καλός είσαι στο να πλασάρεις τον εαυτό σου -βλέπεις, όσο καλά κι αν καλός είσαι σε αυτό που κάνεις, δεν πρόκειται να «αναβαθμιστείς» αν δεν σε πάρουν είδηση οι κατάλληλοι άνθρωποι

Αναρωτιέσαι πώς μπορείς να το πετύχεις αυτό το τελευταίο; Ιδού έξι πρακτικές συμβουλές που, αν τις εφαρμόσεις σωστά, θα καταφέρεις τελικά να πας την καριέρα σου λίγο παραπέρα…

Κατανόησε τις προτεραιότητες της εταιρείας

Μάθε τους στόχους του οργανισμού στον οποίο εργάζεσαι και προσπάθησε να εστιάσεις τις προσπάθειές σου σε αυτούς. Για να κερδίσεις σε χρόνο και σε κόπο δε (και, κυρίως, για να περάσεις την εικόνα του ανθρώπου που νοιάζεται για την εταιρεία) μίλησε απευθείας με τον προϊστάμενο ή με το αφεντικό σου ενδεικτικά για τους οικονομικούς στόχους του επόμενου εξαμήνου ή χρόνου, για το ποια είναι τα πιο δημοφιλή προϊόντα / υπηρεσίες αλλά και για την λεγόμενη «Δήλωση αποστολής» (αυτό που οι Αγγλοσάξονες αποκαλούν “Mission Statement”) του «μαγαζιού» στο οποίο εργάζεσαι, η οποία, όπως το θέτει η Wikipedia «καθοδηγεί τις δράσεις του οργανισμού, διευκρινίζει το γενικό του στόχο και παρέχει ένα μονοπάτι και καθοδηγεί στη λήψη αποφάσεων».

Μάθε ποιος πήρε πρόσφατα προαγωγή

Γνωρίζοντας ποιοι από τους υπαλλήλους είθισται να παίρνουν προαγωγή στην εταιρεία στην οποία βγάζεις τα προς το ζην, θα μπορέσεις να αποκωδικοποιήσεις ποιες είναι οι δεξιότητες που «μετράνε» στον χώρο που εργάζεσαι. Μόνο αφού τις ανακαλύψεις θα μπορέσεις εν συνεχεία να τις εξελίξεις -άρα, και να έρθεις λίγο πιο κοντά στην προαγωγή.

Εστίασε στα πιο σημαντικά

Ή, για να το θέσουμε διαφορετικά, δώσε προτεραιότητα στις δουλειές εκείνες που θα κάνουν τη διαφορά στην λειτουργία της ομάδας σου και, κυρίως, σε εκείνες που θεωρεί σημαντικές ο προϊστάμενός σου. Ακόμη καλύτερα, ξεκίνα κάθε εργασιακή σου ημέρα εκπληρώνοντας πρώτα απ’ όλα τα συγκεκριμένα καθήκοντα.

«Διαφήμισε» τα κατορθώματά σου

Σε ένα εργασιακό περιβάλλον στο οποίο όλοι ανεξαιρέτως τρέχουν πανικόβλητοι προκειμένου να διεκπεραιώσουν τις υποχρεώσεις της ημέρας, είναι πολύ εύκολο να περάσει απαρατήρητο το πόσο καλός και αποτελεσματικός είσαι στη δουλειά σου από τους προϊσταμένους σου.

Με αυτό το δεδομένο, λοιπόν, προσπάθησε από τη μια να κρατάς ημερολόγιο όλων αυτών που «φέρνεις βόλτα» στην εκάστοτε εργασιακή ημέρα αλλά και να «διαφημίζεις» τα επιτεύγματά σου σε εκείνους που πρέπει, την κατάλληλη, πάντα, στιγμή -για παράδειγμα, ενημέρωσε τον προϊστάμενό σου για την εξέλιξη του τάδε ή του δείνα project που σου έχει αναθέσει λίγο πριν ή κατά τη διάρκεια του εβδομαδιαίου meeting της ομάδας σας.

Ζήτα feedback για το πώς μπορείς να γίνεις καλύτερος σε αυτό που κάνεις

Με τον τρόπο αυτό, όχι μόνο θα δείξεις ότι πραγματικά ενδιαφέρεσαι γι’ αυτό που κάνεις στον προϊστάμενό σου αλλά, ενδεχομένως, θα του κάνεις και τη ζωή λίγο πιο εύκολη. Βλέπεις, είναι πολύ πιο γρήγορο και αποτελεσματικό στον «από πάνω» σου να σου εξηγήσει τι είναι αυτό που πρέπει να βελτιώσεις πάνω στη δουλειά σου (και, κυρίως, πώς να το βελτιώσεις) από το να τον βάλεις στη διαδικασία να αρχίσει να μιλά γενικά για τα πώς και τα γιατί της θέσης την οποία καλύπτεις.

Αντιμετώπισε το εκάστοτε πρόβλημα σαν να αφορούσε τη δική σου εταιρεία

Πριν από κάποια σημαντική απόφαση, απάντησε με ειλικρίνεια στην εξής ερώτηση: «θα ενεργούσα κατ’ αυτόν τον τρόπο αν η επιχείρηση στην οποία εργάζομαι ήταν δική μου»; Αναρωτιέσαι γιατί; Γιατί μόνο έτσι θα μπορέσεις να έχεις μια, μικρή έστω, ιδέα για το πώς η όποια απόφασή σου θα επηρεάσει όχι απλά την λειτουργία του τμήματος στο οποίο εργάζεσαι αλλά και την ίδια την καριέρα σου.

Πηγή: Askmen.com

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

18 − fourteen =