αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈξι μαθήματα που δεν πρέπει να αγνοήσεις όταν γίνεσαι επιχειρηματίας για πρώτη φορά

Έξι μαθήματα που δεν πρέπει να αγνοήσεις όταν γίνεσαι επιχειρηματίας για πρώτη φορά

Η πρώτη χρονιά είναι πάντα η πιο δύσκολη. Η πρώτη χρονιά της προσπάθειας να επανέλθεις σε καλή φυσική κατάσταση. Το πρώτο έτος εκμάθησης μιας ξένης γλώσσας. Το πρώτο έτος εκμάθησης μιας νέας δεξιότητας.

Και φυσικά η πρώτη χρονιά όταν γίνεσαι επιχειρηματίας, είναι επίσης δύσκολη. «Είναι ένα ατελείωτο τρενάκι που φέρνει μαζί του έκσταση, πόνο και ικανοποίηση — συχνά ταυτόχρονα», σημειώνει το αμερικανικό inc.com. Και παραθέτει 6 μαθήματα που δεν πρέπει να αγνοήσεις όταν γίνεσαι επιχειρηματίας ή startupper για πρώτη φορά.

1. Αμφισβητήστε το status quo

«Μια από τις αγαπημένες μου ερωτήσεις είναι: “Τι θα γινόταν αν έκανα το αντίθετο για Χ χρονικό διάστημα;”. Αυτή η ερώτηση σάς επιτρέπει να επιτύχετε δύο πράγματα: 1) Αναρωτιέστε εάν ο παραδοσιακός τρόπος να κάνετε κάτι είναι στην πραγματικότητα ο καλύτερος τρόπος ή αν συμβαίνει επειδή απλά ”πάντα γινόταν έτσι”. 2) Το “Χ χρονικό διάστημα” σας δίνει μία διέξοδο. Σας επιτρέπει να δοκιμάσετε τη θεωρία σας χωρίς να δεσμευτείτε μακροπρόθεσμα», λέει ο αρθρογράφος του inc.com.

2. Κανείς δεν ενδιαφέρεται για το τι πουλάς

Κανείς δεν νοιάζεται για το τι πουλάς, εκτός… από την αγαπημένη σου μητέρα φυσικά. Αυτό για το οποίο νοιάζεται ο καθένας στον κόσμο είναι τα δικά του προβλήματα και πώς μπορείτε να τους τα λύσετε. Κάποιοι θα θυμούνται ότι μια τέτοια τακτική εφάρμοζε και ο Steve Jobs. Όταν παρουσίαζε τα νέα προϊόντα της Apple δεν εστίαζε τόσο στα τεχνικά χαρακτηριστικά και τις τεχνολογικές λεπτομέρειες. Αλλά έφερνε στο προσκήνιο το πως αυτά τα προϊόντα θα έκαναν καλύτερη τη ζωή των ανθρώπων.

3. Πως μπορώ να προστατευτώ αν κάτι πάει στραβά;

Χρήσιμο μάθημα από τον Richard Branson. Όσο περιπετειώδης κι αν φαίνεται o Branson, η πιο δημοφιλής συμβουλή του προς τους επιχειρηματίες είναι να προστατεύουν στο κακό σενάριο. Ένα παράδειγμα είναι όταν ο Branson ξεκίνησε την Virgin Airlines, έκανε μια συμφωνία με την Boeing, έτσι ώστε εάν η επιχείρηση δεν πήγαινε καλά, να έχει την επιλογή να επιστρέψει όλα τα αεροπλάνα. Αυτό το είδος συμφωνίας ήταν ανήκουστο εκείνες τις μέρες, και το συνολικό ρίσκο κεφαλαίου του τελικά ήταν μερικές χιλιάδες δολάρια αντί για εκατομμύρια. Η ερώτηση δεν έχει σκοπό να σας εμποδίσει να ρισκάρετε στα τυφλά, αλλά να σας βοηθήσει να αναλάβετε υπολογισμένα ρίσκα.

4. Άφησε τα μέλη της ομάδας να πέσουν στο γρασίδι (και τον εαυτό σου επίσης)

Η ομάδα κάνει την διαφορά. Και όλοι μαθαίνουμε στην πράξη. Ετσι λοιπόν άσε τα μέλη της ομάδα σου να κάνουν λάθη. Να πέφτουν απαλά.. στο γρασίδι. Αντί να αναλωθείς στο micromanaging και να προσπαθείς αν ελέγξεις το κάθε τι. Το να πέσεις στο γρασίδι σημαίνει να κάνεις μικρά λάθη που είναι γρήγορα αναστρέψιμα με μικρό αντίκτυπο στην εταιρεία ή τους πελάτες. Αφήνοντας χώρο για μικρά λάθη, έχουμε μια πιο ανεξάρτητη και ισχυρή ομάδα που μπορεί να αναλάβει την ευθύνη για τη δουλειά της.

5. Σκεφτείτε την αφαίρεση, όχι την πρόσθεση

Η προσθήκη περισσότερων χρημάτων, περισσότερων πόρων, περισσότερων δυνατοτήτων σε ένα πρόβλημα, σπάνια είναι η λύση. Τα χρήματα και οι πόροι δεν είναι συνήθως άφθονα όταν ξεκινάτε μια εταιρεία, αλλά η δημιουργικότητα και η απλότητα είναι. Κάντε περισσότερα, χρησιμοποιώντας λιγότερα. Ένα άλλο παράδειγμα είναι ότι, αντί να έχετε μια λίστα υποχρεώσεων που δεν τελειώνει ποτέ, είναι εξίσου χρήσιμο να έχετε μια λίστα με πράγματα που δεν πρέπει να κάνετε.

6. Εστιάστε μόνο σε αυτά που μπορείτε να ελέγξετε

Μην αναλώνεσαι σε πράγματα που δεν μπορείς να ελέγξεις και να αλλάξεις. Πάντα θα μας συμβαίνουν άσχημα πράγματα που είναι πέρα ​​από τον έλεγχό μας και το να απογοητευόμαστε ή να κρατάμε μνησικακία δεν πρόκειται να τα εξαφανίσει. Αφιερώστε λιγότερο χρόνο σε εξωτερικούς παράγοντες, και περισσότερο σε εσωτερικούς παράγοντες, όπως το πώς μπορούμε να ικανοποιήσουμε καλύτερα τους πελάτες μας.

 

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × one =