αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈξι μαθήματα ζωής τα οποία οι περισσότεροι άνθρωποι μαθαίνουν πολύ αργά

Έξι μαθήματα ζωής τα οποία οι περισσότεροι άνθρωποι μαθαίνουν πολύ αργά

Χρήσιμα μαθήματα υπάρχουν παντού γύρω μας, όσο πορευόμαστε στη ζωή. Ωστόσο πολλές φορές τείνουμε να παραβλέπουμε τα πιο ισχυρά μαθήματα της ζωής ή απλώς τα θεωρούμε δεδομένα. Ειδικά μέσα στην γρήγορη καθημερινότητα.

Εδώ λοιπόν είναι 6 μαθήματα ζωής τα οποία οι περισσότεροι άνθρωποι μαθαίνουν πολύ αργά.

Οι πράξεις μιλούν δυνατότερα από τα λόγια

Οι λέξεις φεύγουν και μπορούν εύκολα να γίνουν ψέματα. Ένα άτομο μπορεί να πει οτιδήποτε του έρθει στο μυαλό και να σας κάνει να το πιστέψετε. Αλλά οι πράξεις… είναι το πιο ισχυρό όπλο που έχουμε. Δεν έχουν άδικο πολλοί επιχειρηματίες, που λένε ότι οι άνθρωποι θα ξεχάσουν κάποια στιγμή αυτά που είπες, αλλά δεν θα ξεχάσουν αυτά που έκανες.

Να δουλεύετε σκληρά αλλά προσέξτε την υγεία σας

Το «κυνηγάω τα όνειρα μου» και το «κάνω ότι καλύτερο μπορώ» δεν σημαίνει να δουλεύετε τόσο πολύ σε σημείο εξουθένωσης και πιθανής κατάρρευσης. Πολλοί άνθρωποι φτάνουν στο burnout. Καταλήγουν να φθείρουν την υγεία τους. Και φυσικά δεν έχουν ενέργεια για να συνεχίσουν τον «μαραθώνιο» και να φτάσουν στους μεγάλους στόχους τους.

Ζήστε για τον εαυτό σας

Οι άνθρωποι πάντα βρίσκουν τρόπους για να σας κάνουν να σωπάσετε. Πάντα προσπαθούν να σας υποβαθμίσουν και να σας κάνουν να νιώσετε ντροπιασμένοι για αυτό που είστε ή για τις ιδέες σας. Αλλά, αυτό που πάντα θα πρέπει να θυμάστε είναι ότι το αφεντικό και ο δημιουργός της ζωής σας είστε εσείς. Κάποιες φορές είναι χρήσιμο να παραβλέπεις τον «θόρυβο» που υπάρχει τριγύρω και να παίρνεις τις αποφάσεις που θες εσυ.

Κάθε αποτυχία είναι ένα μάθημα

Οι πιο πετυχημένοι επιχειρηματίες του κόσμου έχουν περάσει μέσα από αποτυχίες. Το σημαντικό; Δεν σταμάτησαν μπροστά στα εμπόδια, αλλά πήραν τα χρήσιμα μαθήματα, συνέχισαν την προσπάθεια και τελικά έφτασαν σε σπουδαία αποτελέσματα.

Ζήστε χωρίς να μετανιώνετε

Ότι και αν κάνετε, πάντα να επιλέγετε να προχωρήσετε. Ποτέ μην χαραμίσετε ούτε ένα λεπτό για να μετανιώσετε για το παρελθόν. Όλα όσα βιώσατε σας οδήγησαν στο άτομο που είστε σήμερα. Ποτέ μην το ξεχνάτε αυτό.

Η αναβλητικότητα μας κάνει σκλάβους της

Τα σπουδαία πράγματα μπορούν να επιτευχθούν μόνο αν φύγετε από εκεί που νιώθετε άνετα. Το λέγαμε και σε προηγούμενο άρθρο μας: Η αναβλητικότητα είναι ένα από τα βασικά προβλήματα που μπορούν να σε κρατήσουν μακριά από τους στόχους σου. Το βλεπουμε και στην Ελλάδα. Πολλοί έχουν καλές ιδέες, αλλά οι περισσότεροι δεν τις κάνουν πράξη. Το αφήνουν… για αργότερα. Συνήθως, το «αργότερα» σημαίνει «ποτέ». Η λύση; Δες εδώ τα 7 καθημερινά τρικ που καταπολεμούν την αναβλητικότητα που (ίσως) έχεις

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

18 − 13 =