αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈξι λόγοι για τους οποίους δεν συμπαθείς τους άλλους ανθρώπους

Έξι λόγοι για τους οποίους δεν συμπαθείς τους άλλους ανθρώπους

Αν διάβασες τον τίτλο του άρθρου και είσαι ήδη εδώ για να διαβάσεις αυτές τις γραμμές, μάλλον είσαι σε αυτή την κατηγορία: Δεν συμπαθείς ιδιαίτερα τους άλλους ανθρώπους. Δεν μιλάμε για 2 ή 3 περιπτώσεις ατόμων που θεωρείς αντιπαθητικά εκεί έξω. Αλλά για τότε που είναι… γενικό το κακό.

Έχεις αναρωτηθεί όμως τους λόγους για τους οποίους μπορεί να συμβαίνει αυτό; Γιατί, δηλαδή, έχεις την τάση να μην συμπαθείς τους άλλους ανθρώπους. Εδώ είναι 6 πιθανοί λόγοι.

1# Οι εμπειρίες που είχες μέχρι τώρα με ανθρώπους, σε επηρεάζουν αρνητικά. Οι πεποιθήσεις μας διαμορφώνονται από τις εμπειρίες μας και αν είχατε μια παιδική ηλικία (ή κάποια άλλη περίοδο στη ζωή σας) όπου οι άνθρωποι σας αντιμετώπιζαν άσχημα, ίσως να το περιμένετε από όλους. Ίσως έχετε τοξικούς γονείς που δεν σας αντιμετώπισαν (και εξακολουθούν να μην σας φέρονται) καλά. ‘Η μπορεί να έχετε βιώσει ένα τραυματικό γεγονός στη ζωής σας που περιλαμβάνει ένα άτομο που σας προκάλεσε σωματική ή/και συναισθηματική βλάβη. Αυτού του είδους τα πράγματα μπορεί να σας έχουν κάνει να βλέπετε αρνητικά… όλη την ανθρωπότητα. Μην πέσεις όμως σε αυτή την παγίδα.

2# Περιμένεις από τους άλλους να είναι τέλειοι. Όλοι έχουν αρνητικά και θετικά. Αλλά ακόμα κι αν ένας άνθρωπος έχει πολλά θετικά στοιχεία, εσύ πάντα εστιάζεις στα ελαττώματα. Έτσι φτάνεις πάντα στο ίδιο σημείο: Να αντιπαθείς τους άλλους.

3# Βλέπεις τους ανθρώπους να κάνουν ανόητες επιλογές όλη την ώρα. Από την μεριά σου, βλέπεις τους άλλους να κάνουν ανόητες επιλογές κάθε ημέρα. Τις βλέπεις ως ως εντελώς ηλίθιες επιλογές και σε ενοχλεί να βλέπεις τους ανθρώπους να τις κάνουν. Και φυσικά σκέφτεσαι ότι δεν θα μπορούσες να συμπαθήσεις έναν άνθρωπο που κάνει τέτοιες επιλογές.

4# Είσαι εσωστρεφής αλλά δεν το γνωρίζεις. Αν αντιπαθείς όλους τους άλλους, έχεις πιθανότητες να είσαι εσωστρεφής. Και ως εσωστρεφής, αισθάνεσαι να σε κουράζει η υπερβολική αλληλεπίδραση με τους ανθρώπους και η ψυχική επένδυση που απαιτεί αυτό.

5# Δεν βρίσκεις χρόνο για να δημιουργήσεις πραγματικές φιλίες και να τις διατηρήσεις. Το ιδανικό σενάριο για εσένα θα ήταν να γνωρίσεις κάποιον, να γίνετε αμέσως καλοί φίλοι και στη συνέχεια να τον έχεις στη ζωή σου. Αυτό όμως δεν γίνεται. Στην πραγματικότητα, δεν βρίσκεις χρόνο (ίσως λόγω δουλειάς) για να δημιουργήσεις πραγματικές φιλίες και να τις διατηρήσεις. Έτσι δεν κάνεις νέους φίλους και έχεις την τάση να απομακρύνεσαι από αυτούς που ήδη έχεις.

6# Δεν συμπαθείς ούτε τον εαυτό σου. Αν αντιπαθείς όλους τους άλλους και εστιάζεις πάντα στα ελαττώματα τους, είναι πιθανό να κάνεις το ίδιο… και με τον εαυτό σου. Αυτό σε βάζει σε ένα μόνιμο mood γκρίνιας, δεν είσαι ικανοποιημένος ποτέ με όσα συμβαίνουν στη ζωή σου, και μάλιστα ενοχλείσαι… όταν βλέπεις άλλους ανθρώπους να είναι ευτυχισμένοι και να πετυχαίνουν τους στόχους τους. Και φυσικά τους αντιπαθείς.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × 2 =