αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΈξι λάθη που κάνεις όταν κλείνεις ξενοδοχείο (και σου κοστίζουν σε χρήματα)

Έξι λάθη που κάνεις όταν κλείνεις ξενοδοχείο (και σου κοστίζουν σε χρήματα)

Ένα από τα πιο σημαντικά σημεία κατά την οργάνωση ενός ταξιδιού, είναι η εύρεση του σωστού ξενοδοχείου. Είτε πρόκειται για επαγγελματικό είτε για ταξίδι αναψυχής, για να μείνετε ευχαριστημένοι πρέπει να βρείτε το κατάλληλο κατάλυμα για εσάς και την παρέα σας (αν υπάρχει).

Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, το προσωρινό σας σπίτι μακριά από το σπίτι σας είναι σίγουρο ότι θα σας κοστίσει. Για να μην υπερβείτε, λοιπόν, τον προϋπολογισμό σας ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές και σώστε όσο περισσότερα χρήματα μπορείτε από «ατοπήματα» στο ξενοδοχείο που μπορεί να σας κοστίσουν.

Κλείνετε δωμάτιο με μη επιστρέψιμη χρέωση

Σε αυτήν την περίπτωση η τιμή του δωματίου είναι η χαμηλότερη που μπορείτε να κλείσετε. Ωστόσο, αν τα σχέδιά σας αλλάξουν, αν κάνατε λάθος στην ημερομηνία ή ακόμη μπερδέψατε το όνομα του ξενοδοχείου θα σας στοιχίσει ακριβότερα, γιατί η προκαταβολή σε περίπτωση ακύρωσης δεν επιστρέφεται. Προτιμήστε, λοιπόν, το δωμάτιο με την ελαφρώς ακριβότερη τιμή για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο, ότι σε περίπτωση ακύρωσης δεν θα χάσετε την προκαταβολή σας.

Δεν συγκρίνετε τιμές στο διαδίκτυο

Μπορεί να έχετε το αγαπημένο σας ξενοδοχείο και να κλείνετε απευθείας σε αυτό ή μια προσφορά που εμφανίστηκε μόλις στο email σας φαίνεται η ιδανικότερη από ποτέ. Σε καμία από τις δύο περιπτώσεις μην κλείσετε το δωμάτιο, αν προηγουμένως δεν έχετε κάνει την κατάλληλη έρευνα στο διαδίκτυο. Συγκρίνετε τις τιμές και από άλλες πλατφόρμες κράτησης δωματίων για να είστε σίγουροι ότι έχετε πετύχει την χαμηλότερη δυνατή τιμή.

Πληρώνετε για πάρκινγκ μόλις φτάσετε στο ξενοδοχείο

Αδιαμφισβήτητα ο καλύτερος και οικονομικότερος τρόπος για να μετακινηθείτε στο ταξίδι σας είναι τα μεταφορικά μέσα. Αν, ωστόσο, θέλετε να νοικιάσετε το δικό σας αυτοκίνητο προτιμήστε να κλείσετε θέση στο πάρκινγκ του ξενοδοχείου online, μαζί με την κράτηση του δωματίου, καθώς οι τιμές από κοντά διαφέρουν. Και συνήθως είναι προς τα πάνω. Εναλλακτικά, κάντε μια έρευνα για κοντινά πάρκινγκ στο ξενοδοχείο και συγκρίνετε τις τιμές χρέωσης με εκείνες του ξενοδοχείου.

Δεν κλείνετε δωμάτιο με πρωινό

Σε κάποιους το πρωινό του ξενοδοχείου μπορεί να μην αποτελεί και το καλύτερο γεύμα. Και έτσι προτιμάνε να παραγγέλνουν στο δωμάτιο κάτι ή να το παίρνουν κάπου έξω. Και στις δύο περιπτώσεις το κόστος ανεβαίνει κατά πολύ, σε αντίθεση με την τιμή του πρωινού όταν αυτή συνυπολογίζεται κατά την κράτηση του δωματίου. Επιπλέον, μην ξεχνάτε ότι σε ξενοδοχεία που σερβίρουν το πρωινό σε μπουφέ η κατανάλωση είναι απεριόριστη και μπορείτε να πάρετε κάποιο φρούτο ή σνακ και για το δρόμο.

Συνεχίζετε να πληρώνετε για το wi-fi

Εν έτη 2019 θεωρείται σχεδόν απαράδεκτο να πληρώνετε για υπηρεσίες wi-fi. Κάποια ξενοδοχεία, μάλιστα, διαθέτουν υπηρεσίες αναβάθμισης της ταχύτητας του ίντερνετ, στην περίπτωση που δεν μπορείτε να αποχωριστείτε την αγαπημένη σας σειρά. Για να αποφύγετε την συγκεκριμένη χρέωση μπορείτε να γίνετε μέλη του ξενοδοχείου (ακόμη κι αν δεν μένετε συχνά σε αυτό) και να απολαμβάνετε κάποιες εξτρά υπηρεσίες όπως δωρεάν wi-fi, late check out, early check in κ.α. Μπορείτε να ρωτήσετε στη ρεσεψιόν ή αν είστε καλοί στην έρευνα να το ψάξετε μόνοι σας online.

Δεν τσεκάρετε τις επιπλέον χρεώσεις

Κάποιες υπηρεσίες που παρέχονται στο ξενοδοχείο χρεώνονται επιπλέον (σπα, φόροι, κ.α.) από την τιμή του δωματίου. Καλό είναι να τις γνωρίζετε από την αρχή έτσι ώστε να μην βρεθείτε κατά το check out με ένα μπουγιουρντί που δεν ξέρετε από πού προέκυψε!

Πηγή: newsbeast.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

11 + 4 =