αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈξι κινήσεις που σε κάνουν να φαίνεσαι βαρετός στους άλλους

Έξι κινήσεις που σε κάνουν να φαίνεσαι βαρετός στους άλλους

Κανείς δεν θέλει να είναι… βαρετός. Αυτό μπορεί να σε «σαμποτάρει» στην επαγγελματική ή στην προσωπική σου ζωή.

Το να είσαι βαρετός μπορεί να σημαίνει ότι αποφεύγεις τους ανθρώπους ή εστιάζεις τόσο πολύ στον εαυτό σου που δεν μπορείς να προκαλέσεις το ενδιαφέρον από άλλους ανθρώπους. Μπορεί να μην είσαι καλός στη συζήτηση. Ή να μην βγαίνεις ποτέ έξω από την ζώνη άνεσης σου.

Οι βαρετοί άνθρωποι επίσης τείνουν να χάνουν ό, τι έχει να προσφέρει η ζωή επειδή δεν ρισκάρουν ποτέ και δεν κάνουν τολμηρές επιλογές.

Αλλά εδώ είναι το πρόβλημα: Πολλές φορές δεν καταλαβαίνουμε ότι είμαστε βαρετοί. Η παρακάτω λίστα μπορεί να σε βοηθήσει. Σε αυτή θα δεις 6 κινήσεις που σε κάνουν να φαίνεσαι βαρετός στους άλλους. Μήπως βλέπεις κάποιες από αυτές στο εαυτό σου; Αν ναι, τώρα ξέρεις τι πρέπει να αλλάξεις.

1# Επικεντρώνεσαι πολύ στον εαυτό σου. Μερικοί άνθρωποι επικεντρώνονται υπερβολικά στον εαυτό τους. Το μόνο που σκέφτονται είναι την επόμενη φορά που θα μιλήσουν για οτιδήποτε τους ενδιαφέρει. Μπορεί να επικεντρωθούν στα επιτεύγματά τους, τις αποτυχίες, τα θετικά και τα αρνητικά τους. Σε ό, τι και αν εστιάζουν, έχει να κάνει περισσότερο με αυτούς παρά με άλλους ανθρώπους. Συνήθως ασχολούνται περισσότερο με τα δικά τους ‘θέλω’ και ανάγκες, παρά με το καλό της ομάδας ή των ανθρώπων γύρω τους. Αυτό είναι βαρετό για τους άλλους, επειδή οι άνθρωποι γενικά δεν ενδιαφέρονται τόσο πολύγια τις λεπτομέρειες της ζωής σας.

2# Δεν είσαι καλός στον διάλογο. Κάποιες φορές, οι άνθρωποι απλά δεν είναι καλοί στο να κάνουν διάλογο. Μπορεί να μην είναι καλοί στην κοινωνικοποίηση ή απλώς να μην συνειδητοποιούν ότι δεν είναι καλοί στο να συμμετέχουν σε μια συνομιλία. Μπορεί να μην ξέρουν πώς να συνεχίσουν μια συνομιλία, αλληλεπιδρώντας ενεργά με τον συνομιλητή τους. Επίσης οι βαρετοί άνθρωποι συχνά δεν βλέπουν τις ενδείξεις που δείχνουν ότι το άλλο άτομο δεν ενδιαφέρεται για ένα θέμα συζήτησης. Σκέψου την συζήτηση σαν έναν αγώνα τένις. Ο ένας πρέπει να πετάει το μπαλάκι στον άλλο, και το αντίστροφο. Αν κάποιος δεν συμμετέχει, δεν μπορεί να συνεχιστεί αγώνας. Πρέπει να περάσεις σε νέο θέμα συζήτησης.

3# Δεν έχεις δικά σου ενδιαφέροντα και χόμπι. Έχετε ενδιαφέροντα ή χόμπι; Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να γνωρίσετε νέους ανθρώπους, να πυροδοτήσετε συζητήσεις και να έχετε κάτι να συζητήσετε. Τα ατομικά χόμπι είναι υπέροχα γιατί πολλοί άνθρωποι λατρεύουν να ακούν άλλους ανθρώπους να μιλάνε για πράγματα που τους αρέσουν. Τα ομαδικά χόμπι έχουν το επιπλέον πλεονέκτημα ότι σας δίνουν συνήθως ένα έτοιμο κοινό άλλων ανθρώπων για να μιλήσετε για κάτι που ίσως ενδιαφέρει άμεσα όλες τις πλευρές και είναι εξοικειωμένες με αυτό. Είναι πολύ διασκεδαστικό να συζητάς για τις ιδιαιτερότητες ενός χόμπι με κάποιον εξοικειωμένο με αυτό.

4# Είσαι υπερβολικά σοβαρός και δεν χαμογελάς ποτέ. Υπάρχει χρόνος και χώρος για όλα. Μερικές φορές είναι καλό να είσαι αγέλαστος, μερικές φορές όχι. Ωστόσο, οι άνθρωποι που φαίνονται πάντα σοβαροί, είναι πιθανό να μην είναι τόσο συμπαθείς. Κάποιος μπορεί να τους θεωρήσει μόνιμα θυμωμένους, αρνητικούς και τελικά βαρετούς. Είτε μας αρέσει είτε όχι, οι πρώτες εντυπώσεις έχουν μεγάλη σημασία. Συχνά θέτουν το θεμέλιο για τις απόψεις που θα σχηματίσουν οι άλλοι για εμάς. Μην ξεχνάς να χαμογελάς λοιπόν- έστω σε αυτές τις πρώτες συναντήσεις.

5# Εστιάζεις πολύ… στο κινητό σου. Το βλέπουμε συχνά στην εποχή μας. Τα κινητά έχουν επηρεάσει αρνητικά την κοινωνικοποίηση για τόσους πολλούς ανθρώπους. Λίγα πράγματα είναι τόσο βαρετά όσο η προσπάθεια να μιλήσεις σε κάποιον που είναι συνεχώς κολλημένος στο smartphone του. Όταν συζητάς, άσε το κινητό στην άκρη. Μπορείς να τσεκάρεις τις ειδοποιήσεις στα social media ή τα emails σου αργότερα.

6# Είσαι «παντογνώστης». Και αυτό το βλέπουμε συχνά. Όλοι έχουν άποψη… για όλα. Αλλά οι άνθρωποι τείνουν να μην απολαμβάνουν την παρέα με τους «παντογνώστες». Μάλιστα, συνήθως αυτός ο τύπος ατόμου δεν καταλαβαίνει ότι δημιουργεί μια αρνητική και βαρετή εικόνα προς τους συνομιλητές του. Γιατί απλά θεωρεί ότι ξέρει τα πάντα και είναι απόλυτα σίγουρος για τις απόψεις του. Στην πραγματικότητα, κανείς δεν τα ξέρει όλα. Ακόμη και οι άνθρωποι που διαθέτουν κάποια γνώση για πολλά πράγματα, αναμφίβολα θα έχουν «τρύπες» στη γνώση τους.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fourteen + nineteen =