αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΈξι καθημερινές συνήθειες που σε εμποδίζουν να γίνεις πλούσιος. Μήπως έχεις κάποιες από αυτές;

Έξι καθημερινές συνήθειες που σε εμποδίζουν να γίνεις πλούσιος. Μήπως έχεις κάποιες από αυτές;

Ok, οι περισσότεροι άνθρωποι θέλουν να γίνουν πλούσιοι. Και ενώ οι μεγάλες αποφάσεις παίζουν τον ρόλο τους για να φτάσεις σε έναν τέτοιο στόχο, υπάρχει και κάτι άλλο που πολλοί παραβλέπουν: Οι καθημερινές συνήθειες. Είναι επίσης σημαντικές.

Όλοι έχουμε κακές συνήθειες που εμποδίζουν την επίτευξη αυτού του άθλου. Εδώ είναι 6 τέτοιες περιπτώσεις. Οι παρακάτω συνήθειες μπορούν να σε σαμποτάρουν και να σε κρατήσουν μακριά από την απόκτηση πολλών χρημάτων. Είναι κομμάτι μιας μεγαλύτερης λίστας που έφτιαξε το αμερικανικό Entrepreneur.com.

1# Ξυπνάς… το μεσημέρι. Οκ, δεν είναι όλοι πρωινοί τύποι. Αλλά σίγουρα μπορείς να γίνεις. Αν ξυπνάς κάθε ημέρα… το μεσημέρι, μάλλον δεν θα σε βοηθήσει. Δεν είναι τυχαίο ότι οι πιο πετυχημένοι επιχειρηματίες του κόσμου ξυπνούν νωρίς, συνήθως πριν από όλους τους άλλους στο σπίτι τους, έτσι ώστε να μπορούν να ξεκινήσουν τη δουλειά τους, να τσεκάρουν τις ειδήσεις, να απαντήσουν στα email και να αθληθούν.

2# Δεν διαβάζεις. Οι πλούσιοι επενδύουν τον χρόνο για να διευρύνουν τις γνώσεις τους, να παρακολουθούν τα νέα και τις τάσεις στον κλάδο τους. Τα βιβλία είναι σημαντικά εδώ. Είναι ένας τρόπος για να παίρνουν νέες γνώσεις, ενώ παράλληλα «καθαρίζουν» το μυαλό τους από τα άγχη της ημέρας. Σε προηγούμενο άρθρο γράφαμε για την βραδινή ρουτίνα του Bill Gates. Μία από τις συνήθειες που περιλαμβάνει αυτή; Το διάβασμα βιβλίων.

3# Στηρίζεσαι σε μια πηγή εισοδήματος. Οι πλούσιοι έχουν χτίσει πολλές ροές εισοδήματος. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι πρέπει να κάνεις μία δεύτερη full-time δουλειά.Θα μπορούσε να είναι κάτι με το οποίο είσαι παθιασμένος, όπως το να γράφεις άρθρα για την τεχνολογία. Θα μπορούσες τελικά να συγκεντρώσεις αναγνώστες στο blog σου και να αρχίσεις να έχεις ένα εισόδημα από εκεί.

4# Σπαταλάς αλόγιστα. Είδες κάτι στην βιτρίνα του καταστήματος και θέλεις να το αγοράσεις; Και πιθανόν κάτι ανάλογο να συμβεί και την επόμενη ημέρα, και την επόμενη εβδομάδα, και τον επόμενο μήνα. Αλλά έτσι δεν θα κάνεις ποτέ αποταμίευση. Αν σπαταλάς όσα χρήματα βγάζεις σε αλόγιστες δαπάνες, δεν θα φτάσεις στον οικονομικό στόχο σου. Πως μπορείς να σταματήσεις όμως αυτή την κακή συνήθεια; Δες το κανόνα 10-10-10.

5# Βλέπεις πολύ τηλεόραση. Μία σοφή φράση λέει: «Οι πλούσιοι έχουν μικρές τηλεοράσεις και μεγάλες βιβλιοθήκες. Οι φτωχοί έχουν μικρές βιβλιοθήκες και μεγάλες τηλεοράσεις». Οκ, μπορείς να δεις και τηλεόραση. ‘Η Netflix. Αλλά κανείς δεν έγινε πλούσιος… ξαπλώνοντας με τις ώρες μπροστά από μία οθόνη. Μπορείς να κάνεις κάτι πιο παραγωγικό αντί να σπαταλάς τον χρόνο σου εκεί.

6# Δεν κάνεις ερωτήσεις. Ασε στην άκρη τον εγωισμό σου για λίγο. Δεν τα ξέρεις όλα. Και ο μόνος τρόπος για να μάθεις περισσότερα, είναι να έχεις περιέργεια και να κάνεις ερωτήσεις. Εάν δεν είστε σίγουροι για μια επένδυση ή επιχειρηματική ιδέα, μη διστάσετε να ζητήσετε feedback και συμβουλές.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × 3 =