αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈξι δύσκολα μαθήματα που πρέπει να έχεις μάθει πριν γίνεις πλούσιος

Έξι δύσκολα μαθήματα που πρέπει να έχεις μάθει πριν γίνεις πλούσιος

Έχουμε δει ανθρώπους να ξεκινούν από το μηδέν και να φτάνουν να βγάζουν πολλά χρήματα. Είναι μια περίεργη μετάβαση. Εκεί που έχεις να μάθει να ζεις με έναν συγκεκριμένο τρόπο, από ένα σημείο και μετά αρκετά πράγματα αλλάζουν. Πολλοί είναι αυτοί που λένε, πως όταν αποκτάς πολλά χρήματα, τότε τα θετικά αλλά και τα αρνητικά του χαρακτήρα σου γίνονται πιο έντονα.

Τώρα όμως δεν θα μιλήσουμε για το «μετά». Θα δούμε το «πριν». Το Entrepreneur.com κάνει μια ενδιαφέρουσα ανάλυση. Και παραθέτει μερικά δύσκολα μαθήματα, τα οποία πρέπει να έχεις μάθει πριν γίνεις πλούσιος. Έτσι ώστε να μην παρεκτραπείς μετά. Εδώ είναι 6 από αυτά.

1# Να είσαι ταπεινός: Πρέπει να το έχεις πριν, και να το διατηρήσεις επίσης μετά. Είναι ένα challenge. Αν δεν είσαι ταπεινός όταν γίνεις πλούσιος, θα δημιουργήσεις ένα αρνητικό προφίλ. Ενώ θα ξοδεύεις χρήματα σε πράγματα που δεν χρειάζεσαι πραγματικά.

2# Κατανόησε τον αντίκτυπο που έχεις στους άλλους: Πρέπει να ξέρεις τι σημαίνουν οι κινήσεις σου και τα λόγια σου για τους άλλους. Το πόσο επηρεάζεις τους άλλους, θα γίνει ενδεχομένως πιο έντονο αν αποκτήσεις πολλά χρήματα. Όλοι περιμένουν επιχειρηματικές αποφάσεις ή ακόμα και φιλανθρωπικές κινήσεις, από ανθρώπους που έχουν πολλά χρήματα. Αν δεν έχεις κατανοήσει το πόσο επηρεάζεις τους άλλους, ίσως να κάνεις λάθος κινήσεις.

3# Να ξέρεις που να επενδύσεις: Σκέψου να αποκτήσεις ξαφνικά 500.000 ευρώ. Είναι πιθανό να κάνεις σπασμωδικές κινήσεις. Αυτό που πρέπει να κάνεις, είναι να γνωρίζεις από πριν το πως λειτουργεί μια ή περισσότερες αγορές. Και στην συνέχεια, όταν έρθει η ώρα, να επενδύσεις τα χρήματα σου σωστά. Με στόχο να βγάλεις περισσότερα, σε βάθος χρόνου.

4# Βρες τα πράγματα που σε κάνουν πραγματικά χαρούμενο: Όταν αποκτάς πολλά χρήματα, η προσοχή σου αποσπάται. Και σου δημιουργούνται… νέες ανάγκες. Ξαφνικά, μπορεί να θέλεις να αγοράσεις ένα πολυτελές αυτοκίνητο ή να πας διακοπές σε ένα εξωτικό μέρος. Μην παρασυρθείς. Βρες τα πράγματα εκείνα που σε κάνουν πραγματικά χαρούμενο.

5# Βάλε δίπλα σου τους σωστούς ανθρώπους: Το έχουμε ξανά πει. Οι άνθρωποι παίζουν μεγάλο ρόλο. Επέλεξε και βάλε τους σωστούς ανθρώπους γύρω σου. Είναι αυτή που θα σου πουν μια χρήσιμη γνώμη στα εύκολα αλλά και στα δύσκολα.

6# Οι εμπειρίες είναι πάνω από τα υλικά αγαθά: Αν έχεις να επιλέξεις ανάμεσα σε ένα ακριβό ρούχο ή σε ένα ακριβό ταξίδι, μάλλον πρέπει να επιλέξεις το δεύτερο. Οι εμπειρίες μπορούν να σε εξελίξουν σαν άνθρωπο. Και μένουν για πάντα. Το ίδιο ισχύει και για σεμινάρια ή events που μπορείς να πας. Με απλά λόγια, επέλεξε να επενδύσεις σε εμπειρίες και όχι σε υλικά αγαθά.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × five =