αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈξι γρήγορες φράσεις για να αντιμετωπίσεις ένα αγενές άτομο (και να του κόψεις την φόρα)

Έξι γρήγορες φράσεις για να αντιμετωπίσεις ένα αγενές άτομο (και να του κόψεις την φόρα)

Όταν έχετε να κάνετε με κακούς ανθρώπους, είναι σημαντικό να παραμένετε θετικοί. Είτε είστε ξένος, είτε συνάδελφος, σύζυγος ή οποιοδήποτε άλλο άτομο, είναι σημαντικό να γνωρίζετε τι να πείτε.

Δεν πρέπει να είστε αγενείς, καθώς αυτό θα μπορούσε μόνο να επιδεινώσει την κατάσταση. Επιπλέον, θα μπορούσε να βλάψει ανεπανόρθωτα μια σχέση που είναι σημαντική για εσάς.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να μην αφήνετε τους ανθρώπους να είναι αγενείς μαζί σας, ανεξάρτητα από το ποιοι είναι. Μιλώντας και δίνοντας μία γρήγορη απάντηση, θα τους ενημερώσετε ότι η συμπεριφορά τους δεν είναι αποδεκτή. Εάν έχετε ένα άτομο στη ζωή σας που τείνει να είναι αγενές σε συγκεκριμένες στιγμές, θυμηθείτε αυτές τις απαντήσεις για να τις χρησιμοποιήσετε την επόμενη φορά.

1. Είμαι σίγουρος ότι δεν είχες σκοπό να φανείς τόσο αγενής, αλλά έτσι φάνηκες τελικά

Οι αγενείς άνθρωποι μερικές φορές δεν συνειδητοποιούν ότι είναι αγενείς. Ισως είναι χρήσιμο να το επισημάνουμε. Στη συνέχεια, πιθανότατα θα σκεφτούν πώς σας μιλάνε ή τι λένε. Με αυτόν τον τρόπο, ξέρουν πώς σε κάνουν να νιώθεις. Επιπλέον, θα ξέρουν ότι προσπαθείς να είσαι καλός και να αλληλεπιδράς θετικά μαζί τους.

2. Οκ, καταλαβαίνω ότι είχες μία κακή ημέρα

Αν το πείτε αυτό, θα αρχίσουν να σκέφτονται γιατί πιστεύετε ότι έχουν μια κακή μέρα. Θα καταλάβουν ότι ο τρόπος που μιλούν σας δίνει ένα κακό vibe. Μερικές φορές ένα απλό σχόλιο σαν αυτό είναι η τέλεια απάντηση. Το άτομο στο οποίο το λέτε μπορεί να αρχίσει να μιλάει πιο όμορφα όταν του το επισημάνετε. Ένας άλλος τρόπος με τον οποίο αυτή η απάντηση θα μπορούσε να λειτουργήσει είναι ότι θα μπορούσε να κάνει το άτομο να πιστέψει ότι το είπατε επειδή ανησυχείτε. Αυτό θα μπορούσε να μαλακώσει λίγο την προσωπικότητά τους όταν επικοινωνούν μαζί σας.

3. Για ποιον λόγο ρωτάς κάτι τέτοιο;

Μερικές φορές οι άνθρωποι κάνουν αγενείς ερωτήσεις μόνο και μόνο για να σας κάνουν να νιώσετε άβολα. Μπορεί να θέλουν να σας φέρουν σε δύσκολη θέση μπροστά σε άλλους ή απλώς θέλουν να πληγώσουν τα συναισθήματά σας. Όταν βρίσκεστε σε αυτή τη θέση, ρωτήστε το άτομο ποιο είναι το κίνητρό του. Κάνοντάς τους αυτή την ερώτηση, πιθανότατα θα καταλάβετε την άποψή τους. Επίσης θα ξέρουν ότι δεν ενδιαφέρεστε να το συζητήσετε.

4. Δεν μου αρέσει ο τρόπος που μου μιλάς. Μπορείς σε παρακαλώ να μιλάς πιο όμορφα;

Θα πρέπει πάντα να είστε ξεκάθαροι ότι δεν σας αρέσει ο τρόπος που σας φέρονται. Μπορείτε να το κάνετε με αυτόν τον τρόπο γιατί είναι αυστηρός αλλά ευγενικός. Εάν το άτομο συνεχίσει να μιλάει με τον ίδιο τρόπο αφότου του έχετε ζητήσει ευγενικά να σταματήσει, είναι ώρα να φύγετε.

5. Εκτιμώ την άποψη σου

Μερικές φορές, στους ανθρώπους αρέσει να λένε τη γνώμη τους ακόμα κι αν δεν είναι επιθυμητή. Η γνώμη τους πιθανότατα δεν έχει καν σημασία για την Χ κατάσταση, κάτι που μπορεί να είναι πέρα για πέρα εκνευριστικό για εσάς. Αντί να θυμώσετε ή να γίνετε αγενείς, ευχαριστήστε τους για τη γνώμη τους. Αφού τους ευχαριστήσετε, δεν θα πρέπει να έχουν τίποτα περισσότερο να πουν. Θυμηθείτε, οι σκέψεις και οι απόψεις τους για τη ζωή σας δεν έχουν σημασία, οπότε προσπαθήστε να παραμείνετε θετικοί.

6. Θα εξετάσω αυτό που είπες, αλλά θα ήθελα να σταματήσω αυτήν τη συζήτηση τώρα

Ακόμα κι αν δεν συμφωνείτε με αυτό που ειπώθηκε, λέγοντας ότι θα το εξετάσετε, μπορεί να αποσυμπιέσει την κατάσταση. Με αυτόν τον τρόπο, το μη φιλικό άτομο καταλαβαίνει ότι δεν θέλετε να μιλήσετε για αυτό και ελπίζουμε ότι θα σταματήσει. Λάβετε υπόψη ότι οι περισσότεροι αγενείς άνθρωποι λένε πράγματα που δεν είναι αλήθεια και έχουν στόχο να σας πληγώσουν. Εάν διαπιστώσετε ότι υπήρχε κάποια αλήθεια σε αυτά που ειπώθηκαν, μπορείτε να κάνετε μια αλλαγή. Από την άλλη πλευρά, αν δεν υπήρχε αλήθεια στα λεγόμενα του άλλου, απλώς προχωρήστε και ξεχάστε το. Στη συνέχεια, την επόμενη φορά που αυτό το άτομο θα επαναφέρει το ίδιο ήτημα, μπορείτε να απαντήσετε με ειλικρίνεια. Πες απλώς ότι το σκέφτηκες ήδη και δεν θέλεις να το ξανασυζητήσεις.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέντε λόγοι για τους οποίους οι αλαζονικοί άνθρωποι φτάνουν στην επιτυχία

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

17 − 3 =