αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈξι γρήγορα tips για να σταματήσεις να ξοδεύεις όλη την ενέργεια σου κάθε ημέρα

Έξι γρήγορα tips για να σταματήσεις να ξοδεύεις όλη την ενέργεια σου κάθε ημέρα

Σε έναν κόσμο που σου λέει να προσπαθείς… όλο και περισσότερο, είναι εύκολο να πέσεις στην παγίδα να καταναλώνεις συνεχώς τον χρόνο και την ενέργειά σου ή να κάνεις εργασίες που δεν σε οδηγούν ποτέ στη ζωή που θες να ζήσεις.

Δεν είναι περίεργο λοιπόν που οι άνθρωποι στην εποχή μας ζουν σε μια κατάσταση διαρκούς υπερέντασης, εξουθένωσης, στρες ή άγχους.

Τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε να σπάσετε το μοτίβο της υπερδέσμευσης και να πάρετε τον έλεγχο της ζωής σας.

Εδώ είναι μερικές συμβουλές.

1# Έλεγξε που ξοδεύεις τον χρόνο σου

Για να έχετε τον χρόνο, την ενέργεια και τις δεσμεύσεις σας υπό έλεγχο, πρέπει να καταλάβετε πού ξοδεύετε χρόνο. Για να το κάνετε αυτό, πάρτε ένα σημειωματάριο και ρυθμίστε ένα ξυπνητήρι κάθε 15 λεπτά στο τηλέφωνό σας. Χρησιμοποιήστε αυτά τα check-in για να καταγράψετε τι κάνατε στο χρονικό πλαίσιο των 15 λεπτών. Κάντε αυτή την άσκηση για τουλάχιστον τρεις έως επτά εργάσιμες ημέρες. Στο τέλος κάθε ημέρας ή εβδομάδας, αφιερώστε χρόνο για να σκεφτείτε πώς περάσατε το χρόνο σας. Δοκιμάστε να λάβετε υπόψη ότι κάθε λεπτό είναι 1 ευρώ και αναρωτηθείτε εάν αυτός ο χρόνος ή τα «χρήματα» ξοδεύτηκαν καλά. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν την άσκηση για να αποφασίσετε εάν μια εργασία είναι κάτι που πρέπει να συνεχίσετε, να σταματήσετε ή να αναθέσετε αλλού.

2# Μάθε τα όρια σου

Έχουμε μια συγκεκριμένη ποσότητα ψυχικής ενέργειας κάθε μέρα. Εξαιτίας αυτού, είμαστε περιορισμένοι στον αριθμό των εργασιών που μπορούμε να ολοκληρώσουμε. Ο Brian Tracy, ένας από τους ειδικούς στο πεδίο της παραγωγικότητας και τη διαχείρισης χρόνου, λέει ότι είμαστε σε θέση να ολοκληρώνουμε τρία έως έξι tasks κάθε μέρα.

Μπορεί να διαπιστώσετε ότι υπάρχουν μέρες που έχετε λιγότερη ενέργεια και μπορείτε να ολοκληρώσετε μόνο τρεις εργασίες. Ενώ σε άλλες μέρες μπορείτε να κάνετε περισσότερα πράγματα.

3# Ποτέ μην δεσμεύεσαι αμέσως

Δώστε στον εαυτό σας ένα περιθώριο για να εξετάσει όλους τους παράγοντες, πριν δεσμευτείτε για οτιδήποτε. Ενημερώστε ευγενικά το άτομο ότι θα επικοινωνήσετε ξανά μαζί του μέσα σε μια μέρα, ώστε να αξιολογήσετε εάν μπορείτε να δεσμευτείτε.

Είναι σημαντικό να δώσετε στον εαυτό σας αυτό το περιθώριο, εάν πήρατε πολλές αποφάσεις εκείνη την ημέρα. Μελέτες σχετικά με την κόπωση αποφάσεων δείχνουν ότι όσο περισσότερες αποφάσεις πρέπει να πάρει κάποιος κατά τη διάρκεια της ημέρας, τόσο πιο κακής ποιότητας γίνονται οι αποφάσεις του.

4# Θα χρειαστείς περισσότερο χρόνο

Ένας από τους λόγους για τους οποίους οι άνθρωποι καταλήγουν να υπερδεσμεύονται είναι ότι δεν λαμβάνουν υπόψη τον χρόνο που θα χρειαστεί για να ολοκληρώσουν μια εργασία. Οι άνθρωποι μπορεί να πιστεύουν ότι ένα ραντεβού θα διαρκέσει για μία ώρα, αλλά δεν λαμβάνουν υπόψη τον χρόνο που χρειάζεται για να ταξιδέψετε από και προς το ραντεβού, να καθίσετε στην κίνηση ή εάν κάποιος καθυστερεί. Για κάθε εργασία, υπολόγισε ότι θα χρειαστεί λίγο περισσότερο χρόνο από ότι αρχικά είχες σκεφτεί. Έτσι θα έχεις μεγαλύτερο περιθώριο ελιγμών στην περίπτωση που προκύψουν εκπλήξεις.

5# Βάλε προτεραιότητες

Δεν μπορούμε να τα κάνουμε όλα. Είναι σημαντικό να βάλουμε προτεραιότητες. Σε αυτό μπορεί να σε βοηθήσει και ο κανόνας Pareto 80/20. Για να εστιάσεις στις εργασίες που είναι πιο σημαντικές και θα σου φέρουν μεγαλύτερα αποτελέσματα.

6# Χρόνος για ξεκούραση

Στον σημερινό κόσμο, η ξεκούραση είναι το πρώτο πράγμα που αφήνουμε στην άκρη, για να χωρέσουμε περισσότερες εργασίες στην ημέρα μας. Αλλά δεν είμαστε μηχανές. Η ξεκούραση είναι απαραίτητο συστατικό για καλύτερη υγεία και λήψη αποφάσεων. Καθορίστε το χρόνο που χρειάζεστε για τακτική ανάπαυση πριν αναλάβετε πρόσθετες δεσμεύσεις. Πέρα από την καλή υγεία, αυτό διασφαλίζει ότι θα είστε πλήρως παραγωγικοί στις εργασίες που έχετε καθορίσει ότι είναι σημαντικές για τους στόχους, τις αξίες και την τελική επιτυχία σας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

18 − 2 =