αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈξι βήματα για να ανακαλύψεις αυτό που πραγματικά θες στη ζωή

Έξι βήματα για να ανακαλύψεις αυτό που πραγματικά θες στη ζωή

Το να γνωρίζεις πραγματικά τον εαυτό σου είναι το πιο σημαντικό skill που μπορείς να έχεις. Όταν ξέρεις ποιος είσαι, ξέρεις τι πρέπει να κάνεις αντί να ζητάς… την άδεια από τους άλλους.

Αυτό σας επιτρέπει να παρακάμψετε πολλές απογοητεύσεις που προκαλούνται από το να σπαταλάτε χρόνο σε λάθος πράγματα. Ναι, η ζωή υποτίθεται ότι είναι γεμάτη δοκιμές και λάθη, αλλά αν γνωρίζετε τον εαυτό σας, αυτό σας επιτρέπει να βρείτε τα καλύτερα πεδία για να πειραματιστείτε. Αν γνωρίζετε τον εαυτό σας, θα γίνετε πιο σίγουροι, θα καταλάβετε τον σκοπό σας και θα αρχίσετε να προσφέρετε μεγαλύτερο αντίκτυπο στον κόσμο.

Αλλά πως μπορείς να μάθεις τον εαυτό σου και αυτό που πραγματικά θες στη ζωή; Εδώ είναι 6 βήματα, έτσι όπως τα διαβάσαμε στο αμερικανικό Success.com.

1# Πέρνα χρόνο μόνος. Δεν θα καταφέρεις να γνωρίσεις τον εαυτό σου, αν δεν περνάς χρόνο μόνος. Κάπου ήσυχα. Με αυτό τον τρόπο μπορείτε πραγματικά να δείτε κάθε πτυχή της ζωής σας – το καλό και το κακό. Καθίστε λίγο μόνοι και δώστε χρόνο σε αυτό. Ετσι θα ανακαλύψτε τον αληθινό εαυτό σας.

2# Συνειδητοποίησε ποιος είσαι, όχι ποιος θα ήθελες να είσαι. Όλοι έχουμε πλάνα για το που θέλουμε να φτάσουμε. Αλλά είναι ακόμα πιο σημαντικό να καταλάβεις ποιος είσαι. Ποιες είναι οι δυνατότητες σου. Ποια είναι η προσωπικότητα σου. Και να επενδύσεις τον χρόνο σου εκεί που πρέπει.

3# Βρες σε τι είσαι καλός (και σε τι όχι). Αυτό το Point θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι συνέχεια του προηγούμενου. Σίγουρα οι δοκιμές και τα λάθη είναι μέσα στο παιχνίδι, για να βρεις σε τι είσαι καλός. Κάνε πολλές προσπάθειες. Αλλά είναι επίσης σημαντικό να ξέρεις πότε πρέπει να σταματήσεις και να πας παρακάτω. Πόσο χρόνο πρέπει να επενδύσεις σε κάθε προσπάθεια; Εσύ θα το ορίσεις. Πάντα όμως πρέπει να ξέρεις πότε να σταματάς, και να δίνεις χώρο για κάτι καλύτερο- αν χρειαστεί.

4# Βρες το πάθος σου. Το να ακολουθείς ένα πάθος οποιουδήποτε είδους είναι καλό, και πρέπει να προσέχεις όταν έρχεται, γιατί δείχνει μια περιοχή της ζωής στην οποία πρέπει να δώσεις περισσότερη προσοχή. Εάν μιλάμε για να ακολουθήσετε το πάθος σας στη δουλειά, είναι καλό. Και αν μιλάμε για περισσότερο πάθος για τη ζωή, είναι επίσης καλό. Κατανοήστε τον εαυτό σας και θα έχετε μεγαλύτερο αντίκτυπο. Το πάθος παράγει προσπάθεια και η συνεχής προσπάθεια παράγει αποτελέσματα.

5# Ζήτα feedback. Το feedback είναι χρήσιμο. Ρωτήστε τους άλλους δύο απλές ερωτήσεις: “Ποια δυνατά σημεία πιστεύετε ότι πρέπει να αναπτύξω περαιτέρω;” και “Ποιες αδυναμίες πιστεύετε ότι πρέπει να δουλέψω;” Φυσικά, η άποψή τους δεν πρόκειται να είναι τέλεια, αλλά τα σχόλιά τους θα δείξουν πιθανώς μερικούς τομείς στους οποίους πρέπει τουλάχιστον να ρίξετε μια δεύτερη ματιά. Αυτό το βήμα είναι ιδιαίτερα σημαντικό για όσους έχουν «κολλήσει». Μερικές φορές όσοι είναι πιο κοντά μας μπορούν να δουν κάτι που ίσως δεν μπορούμε να δούμε μέσα μας.

6# Αξιολόγησε τις ανθρώπινες σχέσεις σου. Ναι, είναι σημαντικό να γνωρίζεις τον εαυτό σου. Αλλά είναι επίσης σημαντικό να γνωρίζεις τους ανθρώπους που έχεις γύρω σου, έτσι ώστε να κάνεις τις κατάλληλες επιλογές. Όπως έχουμε ξανά πει, οι άνθρωποι που έχουμε γύρω μας, μας επηρεάζουν προς το καλύτερο ή προς το χειρότερο. Αυτό ισχύει και για τους business leaders: Αν δεν γνωρίζουν την ομάδα τους, δεν γίνεται να πάνε μπροστά.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

7 + 20 =