αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈξι αρνητικές φράσεις που πρέπει να βγάλεις από το λεξιλόγιο σου (και από το μυαλό σου)

Έξι αρνητικές φράσεις που πρέπει να βγάλεις από το λεξιλόγιο σου (και από το μυαλό σου)

Το να είσαι θετικός δεν είναι απλώς μια κίνηση αισιοδοξίας, είναι μια χρήσιμη δεξιότητα που μπορεί να αλλάξει εντελώς την τροχιά της ζωής σου. Πολλές μελέτες υποστηρίζουν ότι η στροφή σε μια πιο θετική νοοτροπία μπορεί να μας κάνει πιο ευτυχισμένους και πετυχημένους στη ζωή μας. Δεν είναι τυχαίο ότι οι μεγαλύτεροι επιχειρηματίες του κόσμου είναι αισιόδοξοι- ακόμα και όταν βρίσκονται μπροστά σε μεγάλες δυσκολίες. Ψάχνουν να βρουν λύσεις και δεν μένουν στο πρόβλημα.

Αν προσεγγίζεις τα πράγματα με αρνητική οπτική, αυτό μπορεί να σε σαμποτάρει στον δρόμο προς την επιτυχία. Και να σε κάνει λιγότερο ευτυχισμένο, αφού θα βλέπεις πάντα περισσότερα αρνητικά, παρά θετικά.

Φυσικά, όπως όλες οι δεξιότητες, έτσι και η θετικότητα χρειάζεται εξάσκηση. Και μπορείς να ξεκινήσεις βγάζοντας από το λεξιλόγιο σου (και το μυαλό σου) 6 αρνητικές φράσεις που ίσως χρησιμοποιείς. Όσο πιο θετικά σκέφτεστε, τόσο περισσότερη θετικότητα παρατηρείτε γύρω σας και στη ζωή σας- και αυτές οι φράσεις δεν σε οδηγούν προς αυτή την κατεύθυνση. Ήρθε η ώρα λοιπόν να τις αφήσεις στην άκρη.

1# Γιατί σε εμένα;

Μερικές φορές στη ζωή, όταν τα πράγματα πάνε στραβά και νιώθουμε το βάρος στους ώμους μας, είναι εύκολο να αναφωνήσουμε «Γιατί σε μένα;» ή «Αυτά τα πράγματα μου συμβαίνουν πάντα, είμαι καταδικασμένος». Στην πραγματικότητα, τα άσχημα πράγματα συμβαίνουν σε όλους και το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να τα αντιμετωπίσουμε.

2# Δεν μπορώ

Όταν χρησιμοποιούμε αυτή τη φράση, σβήνουμε τη δύναμη και την ικανότητά μας για κάτι. Ναι, θα υπάρξουν στιγμές κατά τις οποίες θα υπάρχει κάτι το οποίο δεν θα ξέρουμε πώς να κάνουμε ή θα δεν είμαστε καλοί. Αλλά, όταν λέτε δεν μπορώ, αφαιρείτε την δυνατότητα σας να το καταλάβετε ή να γίνετε καλύτεροι. Προσπάθησε. Αν δεν προσπαθήσεις, οι πιθανότητες θα είναι πάντα μηδέν.

3# Είναι αυτό που είναι

Είναι μια από τις πιο αρνητικές φράσεις που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. Αντί να πούμε, αυτό δεν λειτουργεί, ας δοκιμάσουμε κάτι άλλο, ή τι θα μπορούσε να είναι καλύτερο, αυτή η φράση δέχεται την αποτυχία και απλά αφήνει τα πράγματα ως έχουν.

4# Αυτό είναι δύσκολο

Όλα είναι δύσκολα σε αυτή τη ζωή. Το να πεις «αυτό είναι δύσκολο», μπορεί να κάνει ένα challenge να φαίνεται αδύνατο. Ενώ ένα task μπορεί να φαίνεται νέο και δύσκολο, όταν λέτε αυτές τις λέξεις – το κάνετε πολύ πιο δύσκολο για τον εαυτό σας.

5# Είναι αδύνατο

Τίποτα δεν είναι αδύνατο. ‘Η σχεδόν τίποτα. Μια σοφή φράση λέει ότι «το αδύνατο είναι απλά μια άποψη». Σκέψου ότι πολλές μεγάλες ιδέες που έφτασαν στην επιτυχία, θεωρούνταν «τρελές» όταν ξεκίναγαν.

6# Μόνο αν…

Συνήθως μετά από αυτή την φράση, ακολουθεί κάποια δικαιολογία. Και υπάρχουν πολλές κλισέ δικαιολογίες για να μην κάνεις κάτι. Αν ξεκινάς την σκέψη σου με κάτι του στιλ «Θα μπορούσαν να το κάνω αυτό μονο αν…» τότε μάλλον θα μείνεις στην αδράνεια, περιμένοντας την «τέλεια στιγμή». Αλλά όπως έχουμε ξανά πει, η κατάλληλη στιγμή είναι πάντα τώρα. Μην μαπαίνεις σε αναμονή.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × three =