αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈξι απλές κινήσεις που μπορούν να σε κάνουν πιο παραγωγικό μέσα στην ημέρα

Έξι απλές κινήσεις που μπορούν να σε κάνουν πιο παραγωγικό μέσα στην ημέρα

Όλοι ψάχνουν το πως θα γίνουν πιο παραγωγικοί μέσα στην ημέρα. Όχι, δεν χρειάζεται απαραίτητα να ξυπνάς στις 4:00 τα χαράματα, για να τα προλάβεις όλα. Δεν θα μιλήσουμε για κάτι τέτοιο τώρα. Θα δούμε απλές πρακτικές κινήσεις, που μπορούν να σε κάνουν πιο παραγωγικό, αν τις εφαρμόζεις καθημερινά.

Το inc.com, παρουσιάζει τις 6 κινήσεις που πρέπει να κάνεις. Θα διαπιστώσεις ότι πρόκειται για πράγματα που μπορεί να κάνει ο καθένας.

1- Βάλε ανταμοιβές για αυτά που κάνεις: Έρευνες έχουν δείξει, ότι ο εγκέφαλος μας λειτουργεί καλύτερα όταν περιμένει κάποια ανταμοιβή. Το ίδιο πρέπει να εφαρμόσεις κι εσύ λοιπόν. Μπορεί το έπαθλο σου να είναι ένα καρότο, ένα μασάζ ή μια καραμέλα. Όμως, αν θέτεις ένα βραβείο για τον εαυτό σου, θα εργαστείς καλύτερα και θα λάβεις πιο σωστές αποφάσεις για τα projects σου.

2- Κράτα μόνο τις χρήσιμες εφαρμογές ανοιχτές: Δεν χρειάζεται να έχεις το Facebook ή το Instagram ανοιχτά όλη την ημέρα. Αν κάτι δεν σχετίζεται με το task πάνω στο οποίο εργάζεσαι μια συγκεκριμένη στιγμή, δεν χρειάζεται να το έχεις μπροστά σου. Ούτε πρέπει να μιλάς σε κάποιο chat, την ώρα που φτιάχνεις ένα σημαντικό Powerpoint.

3- Φτιάξε to-do λίστες αντί να πηγαίνεις… από task σε task: Όλο και κάποιο νέο email θα προκύψει ή ένα νέο project από κάποιον συνεργάτη. Εσύ πρέπει από την αρχή της κάθε ημέρας όμως, να έχεις δημιουργήσει μια λίστα με τα πράγματα που θα κάνεις. Να είσαι συγκεκριμένος. Και ότι απρόοπτο προκύπτει, να το ταξινομείς για μετά. Εκτός αν είναι κάτι πολύ επείγον. Μην προσπαθείς πάντα να τα προλάβεις όλα, γιατί θα καθυστερήσεις τις ήδη υπάρχουσες εργασίες σου

4- Κάνε μια εργασία, 5 λεπτά γρηγορότερα από ότι υπολογίζεις: Πριν από χρόνια, ο Βρετανός ιστορικός Cyril Parkinson παρατήρησε ότι ο χρόνος που χρειάζεται ένας άνθρωπος για να τελειώσει μια δουλειά, σχετίζεται άμεσα… με το πόσο χρόνο έχει διαθέσιμο. Αν, για παράδειγμα, σου πουν ότι πρέπει να γράψεις ένα κείμενο σε 20 λεπτά, εσύ θα χρησιμοποιήσεις πιθανότατα όλο τον χρόνο, ακόμα κι αν η δουλειά μπορούσε να βγει στα 10 λεπτά. Αυτό που μπορείς να κάνεις εδώ, είναι να «ψαλιδίζεις» 5 λεπτά από τον χρόνο που υπολογίζεις ότι χρειάζεται μια εργασία. Θα δεις ότι μπορείς να είσαι πιο γρήγορος.

5- Ολοκλήρωσε την εργασία με την πρώτη φορά: ΟΚ, πολλές εργασίες χρειάζεται να κοπούν σε κομμάτια, γιατί είναι πολύ μεγάλες. Όμως, αρκετά πράγματα στην καθημερινότητα μας, μπορούν να γίνουν «μια κι έξω». Προσπάθησε να ολοκληρώνεις τις περισσότερες εργασίες που ξεκινάς. Έτσι δεν θα χρειάζεται να επιστρέφεις στα ίδια ξανά και ξανά. Με όλο και με μεγαλύτερο άγχος στην πλάτη σου.

6- Σημειώσεις: Έχε πάντα μαζί σου ένα χαρτί και ένα στυλό. Δεν μπορούμε να τα θυμόμαστε όλα μέσα στην ημέρα. Έτσι είναι απαραίτητο να κρατάς σημειώσεις. Έτσι θα ξέρεις ποια είναι τα πράγματα που έχεις να κάνεις ή θα έχεις μπροστά σου π.χ. προβλήματα που χρειάζονται διόρθωση. Όλα θα γίνουν πιο εύκολα.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

12 + fifteen =