αρχικηVIRALΈξι απλά τρικ για να κάνεις πιο φωτεινό τον χώρο σου

Έξι απλά τρικ για να κάνεις πιο φωτεινό τον χώρο σου

Νομίζετε πως ο φωτισμός στο σπίτι σας είναι μόνο για να μη χάνετε το δρόμο σας στο σκοτάδι; Υπάρχουν τόσα μυστικά για το φως ακόμη που πρέπει να μάθετε!

Μια κακή συνήθεια των περισσοτέρων είναι πως δεν αντιλαμβάνονται τον φωτισμό ως μέρος της διακόσμησή τους. Όταν λέμε τον φωτισμό δεν εννοούμε φυσικά τις πηγές φωτισμού κι αυτό γιατί είμαστε σίγουροι πως φωτιστικά, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, υπάρχουν. Όσο ακριβό, πολυτελές ή πλούσιο σε λαμπιόνια κι αν είναι ένα φωτιστικό ποτέ δεν θα μπορέσει να αποδώσει σωστά αν εσείς δεν το χρησιμοποιείτε σωστά.

Αυτό που θα πρέπει πάντα να προσέχετε είναι ο τρόπος με τον οποίο χρησιμοποιείτε τα φωτιστικά σας σώματα και δε την κατεύθυνση στην οποία τα στρέφετε.

Ένας διευθυντής φωτογραφίας, για παράδειγμα, σε μια θεατρική παράσταση ή σε μια ταινία δεν κάνει αυτό που ο τίτλος του νομίζετε πως προδίδει. Ο διευθυντής φωτογραφίας είναι υπεύθυνος για το φωτισμό κάθε σκηνής. Είναι αυτός που με το φως θα γράψει κάθε σκηνή χωριστά. Είναι αυτός που μέσω του φωτός θα περάσει ή θα δημιουργήσει στους θεατές κάθε μοναδικό συναίσθημα του έργου που παρακολουθούν.

Μην κουράζεστε, όμως, με την θεωρία. Περάστε αμέσως στην πράξη ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές.

Επιμέρους φωτισμός Ο κεντρικός φωτισμός δεν είναι πάντα αρκετός. Καλό είναι να τοποθετήσετε περισσότερες πηγές φωτός με επιπλέον επιτραπέζια και επιδαπέδια φωτιστικά σε διάφορα σημεία και σε διαφορετικά μεταξύ τους για να χαρίσετε περισσότερο βάθος και για να κάνετε πιο ενδιαφέρον τον χώρο σας.

Σποτ φωτισμός Χρησιμοποιήστε σποτ φωτισμό για να φωτίσετε συγκεκριμένα μέρη του χώρου σας που για κάποιο λόγο είναι σημαντικά για εσάς. Στο καθιστικό ή στο υπνοδωμάτιο, για παράδειγμα, θα μπορούσατε να φωτίσετε κάποιο έργο Τέχνης στον τοίχο σας.

Ελεγχόμενη φωτιστική ένταση Καλό θα είναι κάθε φωτιστικό μέσο που έχετε να είναι αυτόνομο και η έντασή του να είναι χειροκίνητα ελεγχόμενη. Με αυτό τον τρόπο θα μπορείτε να δημιουργείτε εσείς το σκηνικό της δική σας παράστασης στο σπίτι σας ανάλογα πάντα με τη διάθεσή σας.

Φωτισμός στην κουζίνα Δώστε μεγαλύτερη έμφαση στα φώτα που βρίσκονται στην εσωτερική πλευρά των ντουλαπιών πάνω από τον πάγκο. Θα σας χρειαστούν περισσότερο από το κεντρικό φωτιστικό της οροφής.

Φωτισμός στο μπάνιο Πέρα από οποιοδήποτε φωτιστικό μέσο κι αν επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε για το μπάνιο σας ένα είναι αυτό που στην ουσία πρέπει να προσέξετε. Μην παραλείψετε να χρησιμοποιήσετε δύο φωτιστικές πηγές επάνω ή δίπλα από τον καθρέφτη του μπάνιου σας τοποθετώντας τες σε κάθε πλευρά αυτού. Το ένα θα συμπληρώνει το άλλο και δεν θα σας ξεφεύγει καμία λεπτομέρεια.

Ανάποδος φωτισμός Η κατεύθυνση του φωτός είναι ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία στην τέχνη του φωτισμού. Μια φωτιστική πηγή που φωτίζει από κάτω προς τα επάνω δημιουργεί περίεργους και ασυνήθιστους, για το ανθρώπινο μάτι, όγκους και σκιές. Ωστόσο, ένας τέτοιου είδους φωτισμός χρησιμοποιείται για να προσθέσει μια δόση έντασης και ατμόσφαιρας μέσα σε ένα χώρο. Πολλές φορές, αυτού του είδους ο φωτισμός, τοποθετείται στους διαδρόμους και στις εσωτερικές σκάλες.

Πηγή: spirossoulis.com

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eleven − four =